31 Ekim 2010 Pazar

karnıbahar salatası

selam arkadaşlar.umarım pazar gününüz güzel geçmiştir.ben pek sevmem pazar günlerini ama sanırım çalışan arkadaşlar çok çok seviyorlardır.
bugün saatler 1 saat geri alındı.sanırım herkesin haberi vardır.artık günler kısaldı.akşamları çok uzun geçecek.neyse daha öncede yazdığım gibi dün kabul günü bendeydi.öğlene kadar biraz yorucuydu, çok koşturdum ama öğlenden sonra çok eğlenceli bir gün geçirdik arkadaşlarla birlikte.önümüzdeki hafta menüde neler vardı sizinle paylaşacam inşalllah.
bugun karnıbahar salatasını vermek istedim.
hem çok kolay hem hafif hemde çok lezzetli bir salata bence.diet yapanların listesinde mutlaka bulunmalı.
1 baş karnıbahar önce parçalara ayrılır ve tuzlu suda dağılmayacak biçimde haşlanır.salata tabağına aldıktan sonra üstüne hazırlanmış sarımsaklı yoğurt dökülür.tavada az sıvıyağda pulbiber yakılır ve yoğurtun üstüne gezdirilir.
afiyet olsun.

29 Ekim 2010 Cuma

cevizli ev eriştesi

geçen haftalarda ev eriştesinin nasıl yapıldığını resimle göstermiştim.şimdide yemek halini vermek istedim arkadaşlar.tarifini vermek istemiyorum.zaten makarna pişirmeyi bilmeyen yoktur.ama ev eriştesinin en önemli özelliği tereyağla daha güzel olması.üstüne ceviz ekince de harika bir tat oluyor emin olabilirsiniz.
afiyet olsun.

İYİKİ DOĞDUN TÜRKİYE

CUMHURİYET BAYRAMINIZKUTLU OLSUN.İYİKİ DOĞDUN TÜRKİYE.

28 Ekim 2010 Perşembe

salata çeşitleri








herkese günaydın arkadaşlar.bugunlerde biraz yoğunum ama yinede sizlere yazmadan duramıyorum.haftasonu kabul günü bende.1 haftadır acaba ne yapsam diye düşünüyorum.biraz tasarladım kafamdaçbakalım hafta sonu neler çıkacak menüde.sizlerlede paylaşacam ileriki günlerde.
bugun biraz salata çeşitleri sunmak istedim.kimine göre sadece aparatif dir salata ama benim için tek başına menüdür.sadece salata yeterli gelir bana çoğu zaman.bugun hangi salatalar var bir bakalım.
semizotu salatası
fasulye piyazı
makarna salatası
patlıcan salatası
kısır
karnıbahar salatası
patetes salatası
yumurta salatası
bu salatalar çeşitleme olarak o kadar az ki,düşününce allahım bize ne çok nimet vermiş.hepsinin kıymetini bilememiz lazım.tarifler daha sonra gelecek arkadaşlar.,
herkese hayırlı günler diliyorum.

25 Ekim 2010 Pazartesi

patlıcan salatası

günaydın arkadaşlar.
bugun vereceğim tarif geçen hafta gittiğim gün menüsünden.
malzemeler:
3 veya 4 közlenmiş patlıcan
2 adet közlenmiş kırmızı biber
1 kase sarımsaklı yoğurt
işte bu kadar az  malzemeden bu kadar kolay ve lezzetli bir salata sizlere.
patlıcanlar ve biberler doğranır ve az tuz eklenir borcama alınır.kaşıkla düzeltilir ve üstüne sarımsaklı yoğurt dökülür.
bir tavada az sıvıyağda pul biber yakılır ve yoğurdun üstüne gezdirilir.
afiyet olsun.

24 Ekim 2010 Pazar

havuçlu tarçınlı kek

günaydın arkadaşlar.herkese güzel bir hafta geçirmelerini diliyorum.bugun havuçlu keki yazmak istedim.resimde çok güzel görünmesede tadı harikaydı.ben bugun sadece kek olarak verecem ama bu kekin üstüne krama döküp pasta olarak ta tüketebiliriz.
malzemeler:
3 yumurta
1su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 büyük havuç rendesi
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 çay bardağı yoğurt veya süt,
kabartma tozu
vanilaya (1 er paket)
1 çay kaşığı tarçın,aldığı kadar un
yumurta şeker çırpılır yoğurt ve yağ eklenir.sonra havuç eklenir ve sırayla ceviz tarçın sonrada vanilya ilave edilir.daha sonra un ve kabartma tozu eklenir çok çırpılmadan tepsiye dökülür.180derecede pişirilir.
not:kabartma tozunu hamura değil una ilave edin.ve çok karıştırmadan hemen tepsiye dökün.
afiyet olsun

sodalı ıspanaklı börek

günaydın arkadaşlar.herkese güzel bir pazar geçirmelerini diliyorum.
malzemeler:1 kılo yufka
1 şişe soda
3 yumurta
1/2 pk marg
1 çay bardağı süt
ıspanak
ıspanak doğranır ve baharatlarla karıştırılır.(isteğe göre)
marg eritilir ve ılıyınca derın bır kaba alınır.içine soda süt yumurta eklenir ve çırpılır.
büyük fırın tepsisine 1 yufka serilir  harçtan gezdirilir.2.yufka serilir ve harçtan gezdirilir.bıraz ıspanak döşenir.sonra tekrar yufka sermeye devam edilir.
harç her yufkaya sürülür.ıspanak 2 yufkada bir serilir.yani 2 kere ıspanak döşenir.en son kalan harc yufkaların üstüne dökülür ve 180 derecede pişirilir.
afiyet olsun.

23 Ekim 2010 Cumartesi

avon


iyi akşamlar arkadaşlar.bugun tanıtım yapmakistedim.avon ürünleri kullanan arkadaşlar bu konuda bilgi almak isteyen arkadaşlar beni arayabilir.
ayrıca üye olmak isteyen arkadaşlar bu ay üye olan arkadaşlara baliibils pafüm hediye var. bu fırsatı kaçırmayın.
ürünlerin kullanımı veya sipariş her türlü soruyu bana yazabilirsiniz.mail de atabilirsiniz.mutlaka size dönerim.
herkese sevgiler.

21 Ekim 2010 Perşembe

haşhaşlı mercimekli börek

günaydın arkadaşlar.herkese hayırlı cumalar diliyorum.gün menüsünden vermeye devam ediyorum bugunde.çıtır çıtır değişik bir börek bugun vereceğim tarif.
malzemeler:
1 kilo yufka
1 kase haşhaş
sıvıyağ
az su
haşlanmış mercimek
gördüğünüz gibi malzeme çok az.ama tadı gerçekten çok güzel.mutlaka deneyın derım ben.
öncelikle haşlanmış yeşil mercimek tavada az sıvı yağla kavrulur.ve baharat eklenir.geniş bir kasede haşhaş gözkararı sıvıyağla karıştırlır.azda su eklenir.hafif sıvı olacak.
1 tane yufka serilir ve haşhaşlı karışım sürülür.heryarıne.ikinci yufkada üstüne serilir ve takrar aynı harç sürülür.ıkı kat yufka üçgen şeklınde 8 parçaya bölünür.geniş tarafa mercimek konur ve sigara böreği gibi sarılır.üstüne tekrar haşhaşlı karışım sürülür ve tepsiya dizilır.180 derecede pişirilir.
afiyet olsun.

18 Ekim 2010 Pazartesi

füsun da kabul günü ve menüdekiler

günaydın arkadaşlar.
kabul günlerini vermeye devam ediyorum.bu cumartesi gündeydim.arkaşlarla çok eğlendik.bol bol resim çekindik.resimlerin çoğu arkadaşın makınesınde kaldığı için ben ancak telofonla çektiklerimi verebilecem size.
menü çok güzeldi.füsun çok güzel hazırlanmıştı.ellerine sağlık arkadaşım.herşey harikaydı.
menüde:
kadayıf sarması
kakolu büskivili tavukgöğsü
patlıcan salatası
kısır(kısırı sevil yapıp getirmiş)
haşhaşlı mercimekli börek
patetesli pohaça
şükrüdel    vardı.
patetesli pohaça
patlıcan salatası
kadayıf sarması
kısır
haşhaşlı mercimekli börek
şükrüdel
tavuk göğsu vardı.
yarın menüdekilerin tariflerini vermeye başlayacam kısmet olursa.

17 Ekim 2010 Pazar

makarna salatası

mutlu pazarlar arkadaşlar.
makarna salatasını bilmeyen yoktur.tabii her tarifte ufak değişiklikler oluyor.ben kendi yaptığım tarifi vermek istedim bugun.
makarnalar haşlanır ve süzülür.derin bir kaba alınır.ayrı bir kasede sarımsaklı yoğurt yapılır.istenirse birazda mayonez eklenir.makarnaya karıştırlır.salatalık turşusu haşalnmış havuç doğranır ve bezelye eklenir.istenirse hazır garnitürde kullanılır.en son varsa taze dereotu,yoksa kuru veya dondurucudan ilave edilir.ama mutlaka dereotu ilave edilmeli.tuz ve kırmızı pulbiber ilave edilir ve karıştırılır.
afiyet olsun.

16 Ekim 2010 Cumartesi

kuru fasulye piyazı

günaydın demek için biraz geç kaldım sanırım arkadaşlar ama olsun gününün aydın olsun ,gülümseme eksik olmasın yüzünüzden.
dün yazmıştım bugun piyazın tarifini vereceğimi.salata çeşiti arayanlar için güzel bir alternatif olacaktır bence.denemekte fayda var.
ölçü kişiye değişir. oyuzden siz kendinize göre ayarlayın bence malzemeyi.ama ben genel olarak anlatayım.
malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış kurufasulye
yarım demet dereotu
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 kurusoğan
limon,tuz,pulbiber
haşalanmış fasulyeler kaseye alınır ve içine malzemeler doğranır.tuz limon zeytinyağ ve az pulbiber eklenir ve karıştırılır.
afiyet olsun

13 Ekim 2010 Çarşamba

kuru sebze kızartması

herkese günaydınlar...
bugun hava çok soğuk ve yağmurlu arkadaşlar.sanırım türkiye geneli böyle.bu havalarda evde oturup sıcak bir çay demlemek sanırım en iyi yapılacak şey.
bugun vereceğim tarif ister kahvaltı olsun ister beş çayı olsun çayın yanında çok güzel gidecek bir kızartma.normal kızartmadan farkı ise kuru sebzelerden olması.
yazın kış hazırlıklarında çoğumuz kurutma yaparız.işte bunlardan yapacağımız bir tarif.
malzemeler:
kuru patlıcan
kuru kabak
kurubiber
kuru domates(varsa)
yoğurt,sarımsak
kuru sebzeler kaynar suda hafif haşlanır.süzülür.teflon tencereye az sıvıyağ konur sebzeler atılır ve kızartılmış gibi kavrulur.isterseniz ayrı ayrı kızartabilirsiniz ama böyle daha hafif oluyor.servis tabağına aldıktan sonra üstüne bol sarımsaklı yoğurt dökülür.isterseniz tavada az yağda pul biber yakıp yoğurtun üstüne gezdirebilirsiniz.
afiyet olsun.

12 Ekim 2010 Salı

yoğurtlu etimek salatası

günaydın arkadaşlar.kabul gününde menüyü vermiştim dün sizlere.bugun etimekli salatayı anlatmak istedim.
malzemeler:
tahmini 5 6 adet etimek
közlenmiş patlıcan
közlenmiş kırmızı biber
maydonoz
dereotu
1 kase yoğurt
sarımsak
tam ölçü vermedim arkadaşlar ama bunun ölçusu kişiye ve yapacagınız kaba göre değişir bence.
arkadaşım kare borcama yapmıştı.ben ona göre anlatacam.
közlenmiş patlıcanlar ve biberler kaseye doğranır.üstüne dereotu ve maydonoz doğranır.tuz az pulbiber ılave edilir.
kare borcama etimekle kücük parçalara ayrılır ve alta döşenir.etimeklerin üstüne patlıcanlı salata eklenir ve etimeklerin üstü kaplanır salatayla.en üstüne sarımsaklı yoğurt eklenir.salatanın üstü yoğurtla tamamen kapatılır.
not:salata birsüre bekletilirse etimekler yumuşuyor.tadı daha güzel oluyor o zaman.
afiyet olsun.

11 Ekim 2010 Pazartesi

davet menüsü

günaydın arkadaşlar.dün kabül gününün resimlerini vermiştim size.bugun menüde ne vardı onları anlatmak istedim.nazlıcığım herşey çok güzeldi.ellerine sağlık.
menüde:
peynirli börek
zeytinyağlı biber dolması
semizotu salatası
yoğurtlu etimek salatası
muhallebili etimek salatası
profotirol
yarın yoğurtlu etimek salatasının tarifini verecem arkadaşlar.çok güzeldi.mutlaka deneyin.

10 Ekim 2010 Pazar

nazlıda kabul günü

günaydın arkadaşlar.3 aylık yaz tatilini artık bitirdik.arkadaşlarla ara verdiğimiz günlerimize de başladık artık.ilk olarak geçen cumartesi nazlıda toplandık.herşey çok güzeldi.bol bol sohbet ettik.tatil den dolayı görüşemediğimiz için özlemişiz birbirimizi.nazlıda çok güzel menü hazırlamıştı bizlere.ama menüyü yarın verecem.bugun resim günü.
arkadaşlarım ve ben.
yukarıdakı resimde kuzenim yoktu .onsuz olmaz tabiki.
buda bendenizz.
yarın menüyle buluşmak üzere sevgiler.

9 Ekim 2010 Cumartesi

patlıcan salatası

malzemeler:
közlenmiş 3 patlıcan.
yeşil sivribiber.
1kurusoğan
yarımdemet maydonoz.
limon,pulbiber,zeytinyağ,tuz.
közlenmiş patlıcanlar küp küp doğranır.üstüne kuru soğan piyazlık doğranır.sivribiber ve maydonozda doğranır ve karıştırılır.limon yağ ve tuz ve pulbiber eklenip karıştırılır.salata kasesine alınır.servis yapılır.
afiyet olsun.

8 Ekim 2010 Cuma

erişte nasıl yapılır

günaydın arkadaşlar.herkese hayırlı cumalar diliyorum.
geçen hafta mahallemde erişte günüydü.herkese yapıldı sırayla.imece usulu olunca herkes için kolay oluyor.ben hamuru tarif edemeyıcem .hamur büyük olunca malzemede çok oluyor tabiki.ama içndeki malzemeyi sayabilirim.
un,yumurta.tuz ve su
işte bukadar kolay ama yapılması bukadar kolay değil tabiki.
hamur yoğrulduktan sonra yufkalar görüldüğü gibi açılır ve temiz çarşafların üstünde hafif kurutulur.kesme ayarına gelene kadar.
daha sonra resimde göründüğü gibi yufkalar kesilir.yufkaların kenarları çorbalık kesilir.çarşafa serilir ve birkaç gün kurumak üzere bekletilir.



buda çorbalık kesilen yufkalar.
herkese afiyet olsun.gülerek yesinler inşallah.

4 Ekim 2010 Pazartesi

fırfırlı lif

resimde göründüğü gibi lifin önce ortası örülüyor.daha sonra üstünün fırfırları yapılıyor.renkleri size kalmış tabiki.fırfırlar iki tarafada yapılıyor.kullanmasıda görüntüsüde çok güzel .çeyizlik için bir alternatif.