31 Ocak 2011 Pazartesi

meyveli etimek pastası

herkese günaydınlar.mutlu sağlılı bir hafta dileyerek kabul günümden etimekli pastanın tarifini vermek istiyorum.

malzemeler:
1pk etimek
etimeğin şerbeti için:1 su bardağı su ve 1 su bardağı tozşeker
kreması:
1lt süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 subardağı tozşeker
1pk vanilya yarım yemek kaşığı marg
üstü:
kivi ve muz
1pk kivili elmalı jöle
1bardak su şeker 10 dk kaynatılır ve soğutulur.etimekler şerbete batırılıp borcama dizilir.tencerede süt nişasta ve un karıştırarar pişirilir.kaynarken şekerde ilave edilip koyulaşana kadar muhallebi pişirilir.ocaktan alınıp marg ve vanilya çırpılır ve etimeklerin üstüne dökülür.muhallebi soğuyunce üstüne meyveler dizilir.
1pk jöle üstündeki tarife göre hazırlanır ve biraz ılıyınca meyvelerin üstüne dökülür.buzdolabına kaldırılır.1 gece beklerse daha güzel oluyor.
afiyet olsun.





30 Ocak 2011 Pazar

aylık kabul günüm

hepinize mutlu pazarlar diliyorum arkadaşlar.dün çok yoğun olduğum için sizlere pek uğrayamadım ama inşallah telafi ederim.dün kabül günüm vardı.haftayada var,sonraki günlerde var.anlayacağınız bu aralar sürekli misafir ağırlayacam kısmetse.dün resimleri telden çektim.birde avsahibi olarak acele edince pek güzel çıkmadı ama yinede bir bakın istedim.bakalım menüde neler varmış.


resim iyi değil ama masanın görünümü


üç katlı patates salatası


baklava hamurundan patatesli börek


kremşantili sıkma kurabiye


karnıbahar salatası



meyveli etimek pastası



peynirli ay çöreği
tahin soslu kabak tatlısı(resimini çekmeyi unutmuşum)
tarifler daha sonra gelecek




28 Ocak 2011 Cuma

peynirli poğaça

herkese günaydınlar diliyorum.aslında o kadar yoğunumki bugun.yarın aylık kabul günüm bende.hazırlık yapmam gerekiyor.ama blogumada uğramadan duramıyorum.bakalım yarına neler çıkacak menüde.önümüzdeki hafta sizlerle paylaşırım.ama bugun bir poğaça tarifi vermek istiyorum.
yumaşık puf puf,en önemlise ertesi gün bile yeni yapmış gibi olması.bence mutlaka denemelisiniz.


malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 küp yaşmaya
aldığı kadar un
1 yumurtanın beyazı içine sarısı dışına
içine peynir,maydonoz
ılık süt su ve yoğurt derin bir kapta karıştırılır.sıvıyağ şeker tuz ilave edildikten sonra mayada ilave edilir ve karışırılır.gözkararı aldığı kadar un ilave edilerek yumuşak bir hamur yoğrulur ve yarım saat mayalanmaya bırakılır.mayalanan hamurdan küçük parçalar kopartılır ve avucumuzda açıp maydozlu peynir karışımından konularak kapatılır.tepside bir müddet bekletilir.(kabarması için)daha sonra üstlerine az sıvı yağla çırpılmış yumurta sarısı sürülerek 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.











27 Ocak 2011 Perşembe

bir süpriz hediye dahaaaaa

blog arkadaşları ne çok hediye veriyorlar.sevgililer günü için bir hediyede bu adreste.tıklayın.
http://itgirlnirvana.blogspot.com/

yeni liflerim

herkese günaydınlar diliyorum.mutlu huzurlu ve sağlıklı bir gün geçirmenizi temenni ederek bugun size yeni ördüğüm lifleri göstermek istiyorum.bakalım beğenecekmisiniz.



















26 Ocak 2011 Çarşamba

patlıcan çullama ve patates yemeği

herkese günaydınlar ,mutlu sabahlar diliyorum.bugün vereceğim tarifleri hepiniz biliyorsunuz ama ben yinede bulunsun diye yazmak istiyorum.hepimiz biliriz ama hepimizde ufak  değişikler yaparız.birde benden okuyun bakalım.ilki patlıcan çullaması.bizim burdaki adı böyle.o yüzden başka isim bulamadım.

patlıcan çullaması
3 veya  4 adet patlıcan közlenir, kabukları soyulur ve küçük küçük doğranır.bir tavaya küçük kurusoğan doğranır ve az sıvıyağda kavrulur.doğranmış iki edet domates ve 2 adet yeşil sivri biber ilave edilir ve kavurmaya devam edilir.soğan domates ve biber kavrulduktan sonra doğranmış közlenmiş patlıcanlar ilave edilir ve kısık ateşte kavrulmaya devam edilir.buarada az tuz pul biber ilave edilir ve bir miktar maydonoz doğranır ve hepsi karıştırlır.ocağın altı kapatılır.
afiyet olsun.


patates yemeği
tencereye az sıvıyağ konur ve 1 tane kuru soğan doğranır.kısık ateşte soğanlar kavurlur.daha sonra az domates salçası ve az biber salçası ilave edilir.patatesler doğranır ve tencereye eklenir.az kavrulunca haşlanmış bir miktar tavuk ve bir küçük kase haşlanmış nonut ilave edilir.bir süre kavurduktan sonra bir miktar sıcak su ve az tuz ilave edilerek pişirilir.
afiyet olsun.

25 Ocak 2011 Salı

anne keki

herkese günaydınlar diliyerek bugunki tarifime geçemek istiyorum.sevgili arkadaşım balpare nin yapmış olduğu etkinliğe börek ve kek yaptığımı söylemiştim.dün böreği verdim.bugunde sıra anne kekinde.yapımı kolay yumuşacık  lezetlimi lezzetli bir kek bence.mutlaka deneyin derim tarif için tık tık

tam puf puf bir kek oldu.

24 Ocak 2011 Pazartesi

yeni bir yemek blogu

bir blog arkadaşımızın yeni açtığı yemek blogunu ziyaret etmenizi tavsiye ediyorum arkadaşlar.ayrıca birde hediyesi var.isteyeler şu adrese tıklasın
http://lianinaynasi.blogspot.com/2011/01/bu-kaytla-birlikte-tammm200-kayt-olcagm.html

23 Ocak 2011 Pazar

balpare nin etkinliği ve bohça börek

herkese günaydınlar diliyorum.gününüzün mutlu huzurlu sağlıklı geçmesini temenni ederek bugünki börekten bahsetmek istiyorum.geçen haftalarda sevgili arkadaşım balpare bir etkinlik düzenlemişti.hediyelerden birinede beni layık görmüş.kendisine çok teşekkür ediyorum.canım arkadaşım bu haftada başka bir etkinliğe devam ediyor.herkesi bu ekinliğe katılmaya davet ediyorum.üç tariften ben böreği ve keki denedim .ikiside harikaydı.

balparemin böreği peynirliydi.küçük oğlumda ıspnaklı olsun deyince bende iki börek yaptım.biri peynirli biri ıspanaklı.bence ikiside güzeldi .çayda arkadaşım vardı.oda ikisinide beğendi ve tarifini aldı.denemek isteyenler buraya tık tık




21 Ocak 2011 Cuma

pudingli kolay pasta

herkese günaydınlarr arkadaşlar.hayırlı cumalar diliyorum ve tarifime geçiyorum.bu pastaya artık uydurma mı dersiniz değerlendirmemi dersiniz bilmem ama bence hem kolay hemde lezzetli bir pasta.ben çok acil yaptığım için üstünü süsleyemedim ama siz daha güzel yapabilirsiniz.bu tarifi ayrıca ben buldum etkinliği düzenleyen arkadaşım http://hayattanazicik.blogspot.com/ a göndermek istiyorum.

malzemeler:
artan kekler (benim kakaoluydu)
1 pk puding(kek kakaoluysa vanılyalı seçin)
2.5 su bardağı süt
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
1 çay bardağı küçük doğranmış kuruincir
1 çay bardağı küçük doğranmış kurukayısı
1 çay bardağı kuruüzüm
üstü:çilekli ahududulu meyve sosu
süt tencereye alınır ve puding eklenir.ocakta sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir.bir kenarda soğumaya bırakılır.kuru meyveleri küçük küçük doğrayıp  hazırlarız.artan keklerimizide küçük küçük kesmeşeker gibi kestikten sonra soğuyan pudinge bütün malzemeleri karıştırırız.karıştırdığımız pudingi borcama kaşıkla düzelterek yayarız.biraz beklettikten sonra üstüne meyve sosu dökeriz.
afiyet olsun.

20 Ocak 2011 Perşembe

meyveli irmik tatlısı

herkese günaydınlar diliyorum arkadaşlar.mutlu huzurlu bir gün dileğimle tarifimi vermek istiyorum.yapımı kolay ama bana göre çok lezzetli bir tatlı.sütlü tatlı sevenler mutlaka denemeliler.


malzemeler.
1 kilo süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı tozşeker
1 pk vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
arasına :kakaolu büskivi
muz kivi
tencereye süt irmik ve şeker alınır.ocakta sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir.daha sonra portakal kabuğu rendesi ve vanilya ilave edilip karıştırılır.muhallebinin yarısı borcama dökülür.bir sıra kakaolu büskivi dizilir ve üstüne dilimlenmiş muz dizilir.muhallebinin geri kalan yarısıda dökülüp soğuması beklenir.daha sonra dilimlenmiş kiviyle süslenir ve servis yapılır.
afiyet olsun.



19 Ocak 2011 Çarşamba

ödülüm

sevgili arkadaşım GÜLO ANNE beni ödüle layık görmüş.canım benim çok teşekkür ediyorum sana .bende bu ödülü tüm blog arkadaşlarımla paylaşmak istiyorum.

havuçlu patetesli salata ve böğrülce salatası

.herkese günaydınlar diliyorum ve tariflerime devam ediyorum.bence kolay ve tadı harika iki salata.sevgili satı nın gün masasından.mutlaka denemelisiniz arkadaşlar.

malzemeler:
3 adet haşlanmış patates
5 adet rendelenmiş havuç
1 kase sarımsaklı yoğurt
çok az morlahana
patatesler rendelenir ve tuz azkarabiber ve az pulbiber ilave edilerek karıştırılır ve borcamın altına yayılır.kaşıkla üstü düzeltilir.
bir tavada rendelmiş havuçlar sotelenir ve az tuz ilave edildikten sonra patatesin üstüne yayılır ve kaşıkla üstü düzeltilir.en üste sarımsaklı yoğurt dökülüp salatanın heryeri kapanır.incecik kıyılmış mor lahana yoğurtun üstüne dökülür.servis yapılır.
afiyet olsun.


böğrülce salatası.
birkase böğrülce haşlanır ve derin bir kaseye alınır.yarım demet maydonoz dereotu roka ve az marul doğranır ve böğrülceye ilave edilir.yağı limonu ve tuzu ilave edildikten sonra servis tabaına alınır.üstüne haşlanmış yumurtalar dilimlenir.en üstüne julyen doğranmış kırmızı biberler eklenir ve servis yapılır.
afiyet olsun.

18 Ocak 2011 Salı

hayırlı olsun menüsü ve değişik kuskus salatası

herekese günaydınlar mutlu sabahlar diliyorum.bugun size geçen akşam yeni doğan bebekleri için hayırlıolsuna gittiğimiz komuşumun yaptıklarını vermek istiyorum.

kabak tatlısı


kısır


pağaça(doğru yazmassam imlakuralları arkadaşım kızar :))


yaprak sarma

küpkek


kuskus salatası
yarım pk kuskus bol suyla haşlanır ve süzülür.soğuduktan sonra derin bir kaseye alınır.başka bir kasede sarımsaklı yoğurt hazırlanır ve içine 1 yemek kaşığı mayonez katılır karıştırılır.daha sonrayoğurt kuskusun üstüne ilave edilir.mor lahanadan küçük küçük doğranıp ilave edilir.3 veya 4 adet kornişon turşu küçük küçük doğranıp ilave edilir.bir miktar tuz eklenip karıştırlır ve servis tabağına alınır.
afiyet olsun.





17 Ocak 2011 Pazartesi

portakal soslu etimekli pasta

herkese günaydınlar arkadaşlar. mutlu sağlıklı ve huzurlu bir hafta diliyorum.bugunki tarifim.sevgili satı arkadaşımın menüsünden.bakalım beğenecekmisiniz.

malzemeleri tarifi anlatırken vermek istiyorum.o zaman daha kolay anlaşılır bence.
küçük bir tencerede 1 su bardağı tozşekerle 1 su bardağı su 10 dk kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
başka bir tencerede yarım pk margarin eritilir ve 1 su bardağı un kavrulur.daha sonra 1lt süt ve 1 su bardağı şeker ilave dilip muhallebi koyulaşana kadar pişirilir.ocaktan alındıktan sonra 1 pk vanilya ilave edilipmikserle 5 dk çırpılır.
1 pk etimek alınır ve daha önce kaynatıp soğuttuğumuz şerbete batırılıp tepsiye dizilir.etimeklerin üztüne hazırladığımız tavukgöğsü muhallebi dökülür ve bırsure bekletilir.o sırada bir tencereye 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu ve 2 su bardağı su konulup yarım su bardağı şeker ve 4 yemek kaşığı nişasta ilave edilip ocakta pişirilir.pişirdiğimiz portakal sosunu tepsiye muhallebinin üstüne dökülür ve bir gece dolapta bekletilir.servis yapılırken üstü meyvelerle süslenir.
afiyet olsun.

15 Ocak 2011 Cumartesi

satı da gün masası

herkese merabalarr dileyerek kabul günü menülerine devam ediyorum.tarifleri daha sonra vermeye başlayacam.sevgili arkadaşım SATI çok güzel bir menü hazırlamıştı bizlere.bakalım neler vermış.



masayı hazırladığımızda menüdekilerin hepsi yoktu ama tek tek resimlerini çekim.

karnıyarık sandvic

havuç ve patetes rendeli salata


portakal jöleli pasta


böğrülce salatası


turşu


lahana sarması
tarifler daha sonra gelecek.

14 Ocak 2011 Cuma

nuray ablamda kabul günü

herkese hayırlı cumalar diliyorum.aldığım habere göre deryanın eşi eve çıkmış.çok geçmiş olsun diliyorum ve DERYANIN en kısa zamanda aramıza dönmesini diliyorum.geçtiğimiz cumartasi kabul günümüz vardı ama ben masayı çekmeyi unutmuşum.biranda aklıma geldi ve birkaç resim çekebildim.bakalım neler varmış menüde.

buharda sebze haşlaması


peynirli pahaça(tarifi gelecek)


tavukgöğsü muhallebisi

baklava


havuçlu top


yaprak sarma


tavuklu salata(tarifi gelecek)