28 Şubat 2011 Pazartesi

havuçlu mor lahanalı patates topları

hepinize  günaydınlar   diliyorum arkadaşlar.yeni bir hafta yeni mutluluklar getirsin hepimize dileklerimle tarifime geçiyorum.daha önce yazdığım gibi bu aralar çok yoğundum.sürekli de misafir aldım.kuzenim burdayken resim işlerini o yapıyordu ama oda evine dönünce tabiii bende resimde zorlandım biraz.çoğu misafir masamı çekemedim.ara ara yaptıklarımı telefonla resimledimki oda nasıl zor oldu anlatamam.koşturmaktan resimleride pek güzel çekemedim ama yinede ben hiç yoktan iyidir diyerek vermek istiyorum.işte bunlardan birisi ve yine salata çeşidi.bu arada ne takıldım ben salatalara.neyse geçelim tarife.

malzemeler:
4 veya 5 adet haşlanmış patates
3-4 adet havuç
mor lahana
1 kase sarımsaklı yoğurt
tuz ,az sıvıyağ,pulbiber,limon
haşalanmış patatesler sıcakken soyulur ve ezilir.içine az sıvıyağ,limon ,pulbiber ve tuz eklenerek karıştırılır.bir kaseye havuçlar rendelenir.ayrı bir kaseyede mor lahana rendelenir.patatesten avucumuza alıp yuvarlak toplar yaparız ve kasedeki havuca bulayıp servis tabağına alırız.patates topalarının bir kısmını havuca bir kısmınıda mor lahanaya bulayıp servis tabağına dizeriz.servis yapacağımız zaman üstlerinden sarımsaklı yoğurt dökerek servis yaparız.
afiyet olsun.

25 Şubat 2011 Cuma

MİMLENDİM

 sevgili arkadaşım MİNE beni mimlemiş.arkadaşım isterde  ben cevaplamazmıyım.buyrun bakalım sorular nelermiş.
GÜN İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞİRSE ŞOK OLACAĞIN ŞEY:
20 senedir görmediğim bir arkadaşımla karşalaşırsamşok olurum sanırım.
GÖRDÜĞÜM ZAMAN ALMAZSAM UYUYAMAM DEDİĞİN ŞEY
gezerken kumpir görürsem almadan duramam.bırak uyumayı ordan gitmem bile.
UĞRUNA DİYETİ BİR KALEMDE BOZDUĞUN ŞEY
bol sarımsaklı yoğurtlu karışık kızartma(hiç dayanamam)
UĞURUN VARMI
dua(ayetel kürsi)
EN SEVDİĞİN TAKIN
pek takı takmam ama birtane kolyem var.onu çıkarmam.
KENDİNE EN ÇOK YAKIŞTIRDIĞIN RENK
tabiki mavi
TAKINTIN
çokkkk.hangisini sayayım
BEN BU ŞARKIYI DUYUNCA ŞAKIRIM DEDİĞİN ŞARKI
mustafa cecelinin bütün şarkılarına eşlik edebilirim.
SOLUNDA NE VAR
birazdan oturup tv seyredeceğim koltuğum var.

mayonezli kuskus salatası

hepinize ayrı ayrı günaydınlar ve hayırlı cumalar diliyorum.bugünde sizlere yine güzel bir  salata tarifi vermek istiyorum arkadaşlar.ben kuskus salatasını çok yapıyorum ama bu şekilde ilk defa yaptım.ben ve arkadaşlarda çok beğendiler.salata sevenler mutlaka denemeliler bence.

malzemeler:
yarım paket kuskus
3vaya 4 adet kornişon turşu
1 büyük havuç
1kutu konserve mısır
yarım demet dereotu
1 kase sarımsaklı yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
tuz,pulbiber,az zeytinyağ
kuskus bol suda haşlanır ve soğumaya bırakılır.hazırlanan sarımsaklı yoğurtla mayonez çırpılır ve soğuyan kuskusla karıştırılır.daha sonra turşular doğranır, havuç rendelenir ve mısırda eklendikten sonra doğranmış dereotuda ilave edilir.az tuz yağ pulbiberde ilave edildikten sonra karıştırılır ve servis yapılır.afiyet olsun.


24 Şubat 2011 Perşembe

yoğurtlu mısırlı patates salatası

hepinize günaydınlar diliyorum .gününüz mutlu bol kahkahalı geçer inşallah.gelelim tarifime.bugun vereceğim salata tarifi hem görüntü olarak hemde tat olarak çok güzel .denemeyen arkadaşlar mutlaka denesinler bence.



malzemeler:
4-5 adet patates
1 büyük havuç
1 tane salatalık
1büyük kase yoğurt
mayonez
sarımsak,tuz,limon,pulbiber
üstü:mısır ve közlenmiş kırmızıbiber
patatesler haşlanır ve soyulurçsoğumadan ezilerek püre yapılır.derin bir kasece yoğurt ,ezilmiş sarımsak ve gözkararı mayonez çırpılır.bir miktar üstüne ayrılır ve gerisi patatese katılır.limon tuz  pulbiberde ilave edilip karıştırılır.1 adet salatalık kabuğuyla beraber rendelenir ve patatese ilave edilir.havuçta rendelenip ilave edildikten sonra iyice karıştırılıp borcama döşenir.patatesin üstü ayrılan mayonezli yoğurtla kapatılır.daha sonra közlenmiş biberler şerit halinde kesilip patatesin üstüne dizilir.aralarına mısır konup servis yapılır.
afiyet olsun.

23 Şubat 2011 Çarşamba

ÖDÜLÜM

sevgili arkadaşım http://anneanneninemekleri.blogspot.com/ beni çok güzel bir ödüle layık görmüş.canım arkadaşıma teşekkür ediyorum ve bende ödülümü bu postu okuyan bütün blog arkadaşlarıma gönderiyorum.

22 Şubat 2011 Salı

blog hırsızı var

arkadaşlar vereceğim linke bakın lütfen.şok olacaksınız.bütün tarifler çalınmış.hepinizin tarifleri var.herkesten çalmışlar ve otomatık yayınlanıyor sanırım.sevgili kalp kurabiye DENİZ in hediye resimleri bile var.bakınca şok olacaksınız.
linki kaldırdım arkadaşlar.pirim vermemek adına.zaten tariflerimi almış birde ona prim yapırmayın.ALLA Hından bulsun.saygısız.

tarçınlı fındık kurabiye

herkese günaydınlar diliyorum.gününüz mutlu sağlıklı geçer inşallah.dün büyük oğlumu askere gönderdim.hayırlısıyla bütün asker çocuklarımızla beraber oda yapar gelir inşallah.beni yorumlarıyla güzel dilekleriyle yanlız bırakmayan bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.inşallah burdan bütün arkadaşların çocuklarını askere uğurlarız ve gelişlerinide hep beraber kutlarız.ayrıca dün beni telefonla arayarak güzel dileklerini sunan canım arkadaşım DERYA ya ayrıca teşekkür ediyorum.derya nın  büyük oğluyla benim büyük oğlum aynı yaştalar.inşallah burdan  sevgili DERYANIN oğlunun askerliğinide kutlarız.canım benim sesisi duymak çok güzeldi.tekrar teşekkür ediyorum.
ayrıca bu fındık kurabiyeleri sanal da olsa bütün arkadaşlara ikram etmek istiyorum.buyrunnnn....

malzemeler.
1pk margarin(yumuşamış)
1pk vanilya
3 yemek kaşığı pura şekeri
1 çay bardağı dövülmüş fındık(büyük çaybardağı ve kavrulmuş fındık olacak)
aldığı kadar un
üstü:3 yemek kaşığı pudra şekeri ve 2 yemek kaşığı tarçın karıştırılır.
yumuşamış margarine pudra şekeri vanilya ve çekilmiş fındık ilave edilir ve iyice karıştırılır.daha sonra un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.fındık büyüklüğünde(benimkiler sıkılınca biraz büyük oldular)elimizde yuvarlanıp tepsiye dizilir.180 derece fırında pişirilir.sıcakken tarçınlı pudra şekerine bulanıp servis yapılır.
afiyet olsun.

21 Şubat 2011 Pazartesi

asker uğurluyorum ve etkinlik

hepinize ayrı ayrı günaydınlar diliyorum arkadaşlar.mutlu huzurlu bir hafta geçirmenizi temmeni ediyorum.bugun oğlumu askere uğurluyorum.askerliği İSKENDERUN a deniz kuveetlerine çıktı.ALLAH tan bütün çocuklarla beraber benim çocuğumunda sağlıklı gidip gelmesini diliyorum.bu arada daha önce tariflerini verdiğim galeta unlu poğaça,tiramusu ve milföylü böreği sevgili arkadaşım http://cafemis.blogspot.com/ in düzenlemiş olduğu porselen demlik çay saati etkinliğine göndermek istiyorum.yarın görüşmek üzere arkadaşlar.mutlu kalın.
http://mutfagabuyrun.blogspot.com/2011/02/kasarl-galeta-unlu-pogaca.html
http://mutfagabuyrun.blogspot.com/2011/02/tiramusu-ve-milfoy-borek.html




19 Şubat 2011 Cumartesi

tiramusu ve milföy börek

günaydınlar, mutlu hafta sonları diliyorum. bugun size iki kolay tarif vermek istiyorum.


ben çok yoğun misafir aldığım için hazır pandispanya kullandım.siz kendiniz yapabilirsiniz.
1hazır kakaolu pastaban
2.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
yarım pk labne peyniri(benim paket 300 grdı.yarısını kattım)
yarım su bardağı şeker
1 pk vanilya
un ,süt ,şeker ,yumurta hepsi çiğken tencerede çırpılır ve vanilyada ilave edilip ocakta koyulaşana kadar pişirilir.muhallebi ılıyınca labne peyniri eklenir ve mikserle çırpılır.
1 su bardağına 3 kahve kaşığı nescafe ve 1 yemek kaşığı şeker katılıp karıştırılır.
pastabanın bir parçası seris tabağına alınır ve üstü kahveli suyla ıslatılır.kremanın yarısına yakını konur ve kaşıkla düzeltilir.daha sonra ikinci pastaban üstüne konur ve tekrar kahveli suyla ıslatılır.kalan krema üstüne dökülür ve pastanın heryerı kremayla kaplanır.üstüne kakao serperek servis yapılır.
afiyet olsun.


milföy böreklerini çiçek şeklinde hazırladım ama resimi çekemedim.kısaca anlatırsam milfoylerin köşeler kesilir fakat ortalar kesilmeden bütün kalır.ortasına peynir konur ve kesilen köşeler ortada birleştirilir.yumurta sarısı sürüp pişirilir.afiyet olsun.


buda başka bir seçenek.milföylere verev olarak 3 çizik yapılır.içine harç konur ve sarılır.üstüne yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

18 Şubat 2011 Cuma

peynirli rulo börek

herkese günaydınlar ve hayırlı cumalar diliyorum.bugün vereceğim tarif peynirli rulo börek.aslında bu böreği devamlı yaparım.ama sevgili DERYA nin blogunda gezerken ondada rulo patatesli börek gördüm.derya fark olarak kestikten sonra üstüne yumurta ve kaşar rendesi koymuştu.harikada olmuş.bende peynirlide denedim.iyikide denemişim.harika bir sonuç çıktı.DERYA nın orjinal tarifine bakmak için lütfen TIK TIK


malzemeler:
5 hazıryufka
3yumurta
1su bardağı süt veya yoğurt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
peynir,maydonoz
üstü:1 yumurta ve kaşar rendesi
3 yumurta süt ve sıvıyağ derin bir kabın içinde çırpılır.başka bir kapta peynirin içine maydonoz doğranır ve karıştırılır.
düz bir zemine ilk yufka serilir ve bir miktar hazırlanan harçtan sürülür.üstüne ikinci yufka serilir ve tekrar harçtan sürülür.daha sonra yufkanın her yerine maydonozlu peynirden serpilir.dahasonra üstüne üçüncü yufka serilir ve hazırladığımız harçtan sürülür.dördüncü yufkada serildikten sonra tekrar harçtan sürülür ve kalan peynir yufkanın her yerine serpilir.yani peynir iki kere konulacak.en üste beşinci yufkada serildikten sonra kalan harç sürülür.yufkaları bir bütün olarak kesmeden rulo yapıyoruz ve folyoya sarıp buzdolabında 1 gece bekletiyoruz.dolaba bütün sığmazsa tam ortadan kesip 2 rulo olarakta koyabiliriz.ertesi gün bir parmak kalınlığında kesip tepsiye diziyoruz ve üstüne yumurta sarısı sürüp fırında 200 derecede pişiriyoruz.fırından çıkamadan 10 dk önce böreklerin üstüne kaşar rendesi serpip erimesini bekliyoruz.fırından alıp servis yapıyoruz.
afiyet olsun


17 Şubat 2011 Perşembe

yeni bir davet masam

hepinize günaydınlar ve mutlu sağlıklı bir gün diliyorum.bugünde size başka bir davet masamdan resimler vermek istiyorum.inşallah zamanla tarifleride verecem.
davet masam


mayonezli kuskus salatası



tiramusu



yaprak sarma



tarçınlı fındık kurabiye



sıkma kurabiye




kaşarlı galeta unlu poğaça


peynirli rulo börek





tarifler daha sonra gelecek

15 Şubat 2011 Salı

kaşarlı galeta unlu poğaça

herkese  mutlu huzurlu günler diliyorum.bugun vereceğim tarif abartısız söylüyorum.harika bir tat.akşamdan hazırlanıp sabaha bekletilmeside ayrıca güzel.özellikle çalışan arkadaşlar,ertesi güne nasıl yetiştiririm diye düşünenler mutlaka deneyin.ben kabul günlerimde yapmayı çok seviyorum.akşamdan yapıp pişmeden ertesi güne bekletilmesi ve istenilen saatte fırına atılması sizin için büyük kolaylık olacak.


malzemeler:
1pk margarin veya tereyağ(teremyağda çok güzel oluyor)
1su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yumurta
1pk kabartma tozu
biraz tuz
aldığı kadar un
içi:biraz beyazpynir
üstü:1 yumurta,1kase galeta unu
oda sıcaklığında yumuşamış margarin yoğurt ve sıvıyağ karıştırılır.yumurta eklenir ve rendelenmiş kaşarpeyniride ilave edildikten sonra iyice karıştırılır.biraz tuz ve kabartma tozuda ilave edildikten sonra un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir
hamur ele yapışmayınca bırakılır.(katı olmayacak)
yoğrulan hamurdan elimize bir parça alarak avucumuzda açıp içine penir koyup geri kapatıp yuvarlıyoruz.hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra 1 kaseye çırpılmış yumurta bir kaseye galete unu nu koyuyoruz.
poğaçaların üsütünü önce yumurtaya sonra galetaununa  batırıp tepsiye diziyoruz


resimdeki gibi tepsiye dizdikten sonra 1 gece soğuk bir yerde bekletiyoruz.soğuk yeri olmayanlar buzdolabında (buzlukta değil) küçük bir tepsiye alıp bekletebilirler.
ertesi günü ister sabah ister öğlen 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.







kabul günü bende

herkese günaydınlar diliyorum arkadaşlar.buaralar benim için biraz yoğun geçmekte.daha öncede yazmıştım sanırım.büyük oğlum bu ayın 21 inde kısmetse askere gidiyor.bende yoğun bir şekilde misafir ağırlıyorum.resimlerini çekebildiklerimin tariflerini inşallah zamanla paylaşacam ama bugun size geçen hafta aldığım kabul günü menüsünü vermek istiyorum.

masanın görüntüsü(telefonumda başköşede kalmış:)))))

üzümlü kurabiye(tarifini vermiştim)


köpük pasta(tarifini verdim)

yoğurt soslu patates salatası

milföylü gül börek



baklava



kuru patlıcan dolması


13 Şubat 2011 Pazar

köpük pasta

herkese iyi akşamlar diliyorum.öncelikle tüm müslaman aleminin  mevlit kandilini kutlarım .bugun vereceğim tarif hem kolay hem lezzetli bir tarif.ayrıca bu tarifi 62.porselen çay saati etkinliği için http://cafemis.blogspot.com/ adresine gönderiyorum.

malzemeler:
muhallebisi:1 lt süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 pk vanilya
üstü:
1poşet çırpılmış kremşanti
1 pk vişneli jöle(istenilen jöle olabilir)
süt irmik ve şeker bir tencerede koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.muhallebi piştikten sonra içine 1 pk vanilya ve 1 çay bardağı hindistan cevizi katılıp karıştırılır ve kare borcama dökülür.
üstü:derin bir kapta jöle üstündeki tarife göre hazırlanır ve ılıması beklenir
1su bardağı sütle çırpılmış kremşantiye soğuyan jöle eklenir ve mikserle köpük köpük olana kadar çırpılır.daha sonra çırpılmış olan jöleli kremşanti soğuyan muhallebinin üstüne dökülür ve 1 gece buzdolabında bekletilir.
afiyet olsun.

12 Şubat 2011 Cumartesi

kuş gözü

hepinize mutlu sağlıklı bir gün  diliyorum arkadaşlar.bugun size patatesin kolay ama farklı bir tarifini vermek istiyorum.

3veya 4 adet patates haşlanır ve sıcakken ezilir.içine tuz,karabiber ,pulbiber ve az miktarda tereyağ ve kaşar rendesi karıştırılıp yoğrulur.daha sonra avucumuza biraz patates alınır ve yuvarlak top yapılır.bir kasede doğranmış dereotuna bulanır ve tepsiye dizilir.
tepsiye dizilen patates toplarının ortası çukurlaştırılıp sarımsaklı yoğurt doldurulur.
servis yaparken küçük bir tavada sıvıyağla yakılan pulbiber yoğurtların üstüne gezdirilir.
afiyet olsun.

11 Şubat 2011 Cuma

yeni bir blog arkadaşımız

herkese iyi akşamlar diliyorum.sizlere yeni bir blog arkadaşımızla tanıştırmak istiyorum.ziyaret etmek için tıklayın lütfen.yorgunella arkadaşım aramıza hoşgeldin.

üzümlü kurabiye

herkese hayırlı  cumalar dileyerek bugun size kurabiye tarifi vermek istiyorum .kuru üzüm sevenler deneyin bence.

malzemeler:
1pk margarın
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı kuru üzüm
1 yumurta
1 pk kabartma tozu
aldığı kadar un
üstü:1 yumurta sarısı
yumuşamış margarin le pudşekeri ve yumurta karıştırılır.kuru üzüm ilave edilir ve kabartma tozu ve un ilavesiyle yumuşak bir hamur yapılır.daha sonra hamur ince bir rulo yapılır ve hafif üstüne basırılarak verev kesilir.kurabiyelerin üstüne yumurta sarısı sürülerek 180 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

10 Şubat 2011 Perşembe

karnıbahar salatası

herkese günaydınlar diliyorum.gününüz mutlu huzurlu geçsin dileklerimle bugun size salata tarifi vermek istiyorum.kışın harika sebzelerinden karnıbahar salatası.denemek isteyenler buyursun.


malzemeler:
1 baş karnıbahar
3 veya 4 adet közlenmiş kırmızı biber
3 veya 4 adet salatalık turşusu
1 küçük konserve mısır
maydonoz dereotu
tuz zeytinyağ
karnıbaharlar küçük dallarına ayrılır ve tuzlu suda haşlanır.derin bir kaba alınır ve içine közlenmiş biberler ve tuşu doğranır.mısırda ilave ettikten sonra biraz maydonoz ve dereotu doğranır.tuz ve biraz zeytinyağ ilave edildikten sonra karıştırılıp servis tabağına alınır.
afiyet olsun.

8 Şubat 2011 Salı

büskivili kolay pasta

tüm arkadaşlara günaydınlar ve mutlu sabahlar diliyorum.bugun size yapımı kolay lezzeti çok bir pasta vermek istiyorum.

1 pk kakaolu puding
1 pk kakaolu pötübör büskivi
1 pk sade pötübör büskivi
2.5 su bardağı süt
üstüne hindistan cevizi
2.5 su bardağı sütle kakaolu puding pişirilir ve souması beklenir.puding soğuyunca büskiviler bir sade bir kakaolu olmak üzere sırayla pudinge batırılır ve dikdörgen uzun borcama dik olarak dizilir.dizme işlemi bittikten sonra kalan pudigle üstü ve kenarları kapatılır.bir gece buzdolabında bekletildikten sonra üstü hindistan ceviziyle süslenir.pasta keserken verev kesilir ve servis yapılır.
afiyet olsun.

7 Şubat 2011 Pazartesi

baklava yufkasından patatesli börek

günaydınlar diliyorum arkadaşlar.bugunde kabul günümden tarif vermeye devam ediyorum.
denemeyenlerin mutlaka denemesi gereken bir börek bence.
malzemeler:
1pk baklava yufkası(ben yarısını kullandım)
1çay bardağı madensuyu
1 çay bardağı sıvıyağ
içi:patates,maydonoz,1 kurusoğan,baharat
3veya 4 adet patates haşlanır ve rendelenir.bir tavada az sıvıyağla rendelenmiş kurusoğan kavurulur ve patatesler ilave edilir.az kavrulunca içine tuz karabiber pulbiber ve doğranmış maydonoz ilave edilir ve karıştırılır.patatesler soğuyunca yufkalar tezgaha serilir ve aralarına yağ ve soda karışımı sürülerek 4 adet yufka üstüste konur.en üsteki yufkaya harç sürmeden kenarına patatesli harçdan konularak rula sarılır ve dilimlere kesilir.tepsiye konur.
bu şekilde devam ederek yufkalar sarılır ve dilimlendikten sonra tepsiye dizilir ve üstlerine yumurta sarısı sürülerek 180 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

5 Şubat 2011 Cumartesi

incirli muhallebi

herkese iyi akşamlar diliyorum arkadaşlar.sizlerden gelen istek üzerine sevgili arkadaşım füsun un kabul gününde yaptığı incirli muhallebinin tarifini hemen vermek istiyorum.


incir dolması
incirlerin tepeleri kesilir ve tencereye dizilir.üstüne 2 su bardağı su ve 1 su bardağı tozşeker ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte kaynaması beklenir.kaynamaya başlayınca ocağın altı kapatılır ve incirlerin üstüne biraz tarçın serpilerek kapağı geri kapatılıp soğuması beklenir.bu arada incirler suyunu çekip şişiyor.soğuduktan sonra incirlerin içine ceviz doldurulur.borcamın kenarlarına incirler dizilir ve ortasına yaptığımız muhallebi dökülür ve sağumaya bırakılır.
muhallebisi:
tencereye yarım pk margarın alınır ve eriyince 1 su bardağı un ilave edilir ve yaklaşı kısık ateşte 10 dk kavrulur.daha sonra 1lt süt ilave edilir ve sürekli karştırarak 1 su bardağıda şeker ilave edilir. koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.ocaktan aldıktan sonra 1pk vanilya eklenir ve mikserle çırpılır.
afiyet olsun.