herkese iyi akşamlar ve mutlu hafta sonları diliyorum arkadaşlar.kaçgündür sizlere kendim için hazırladığım lezzetleri verirken kendi kendime acaba ben çokmu yemeğe düşkünüm dedim.ama kim değilki.yemek yemekte özellikle çay saatlari benim için vazgeçilmez bir durum napıyım .haksızmıyım arkadaşlar.ama şükür pek kilo sorunum yok.aslında pek resim koymam ama bugun askere giden oğlumla resmimi koymak istedim.artık tarifime geçebilirim.buyrun bakalım.
malzemeler:
4 yufka
1 su bardağı süt
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
içi:peynir
derin bir kapta yumurta süt ve yağ karıştırılır ve çırpılır.
yufklardan biri tepsiye bütün olarak serilir.1 yufka ikiye bölünür ve sütlü harca batırlır ve tepsiye serilir.diğer yarım yufkada harca batırılıp tepsiye serilir.yufkaların üsütne peynir serpilir ve diğer yufkada ikiye bölünür ve harca batırılıp tepsiye peynirlerin üstüne serilir.diğer yufkada harca batırılıp peynirin üsütne serilir.bir yufka daha aynı şekilde harca batırılıp serildikten sonra tekrar peynir serpilir.tekrar yufka parçalanıp harca batırılıp peynirin üstüne serilir.en son bütn yufka harçsız olarak tepsiye serilir.börek dilimlere kesilip kalan harçta üsütnden gezdirilip 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.
asker oğlum ve ben
30 Nisan 2011 Cumartesi
29 Nisan 2011 Cuma
acele menü
herkese günaydınlarr ve hayırlı cumalar diliyorum.geçen hafta misafirim gelmişti.bugun onlara yaptıklarımı vermek istiyorum.önceden ayarlanmış bir toplantı değildi tabiki.öğlen 12 den sonra iki saatte ne yapabilirim diye düşünenlere fikir vermesi amacıyla anlatmak istedim.önce ocağa hemen haşlanması için patatesi koydum.öteki ocağada mercimeği tabiki.bu arada dondurucudan hemen milföyü çıkardım.(yumuşaması için.)ben salatanın malzemelerini hazırladıktan sonra milföyleri peynirli börek olarak tepsiye dizdim.arkasından hemen havuçlu tarçınlı kek yaptım ve fırına verdikten sonrada salatalara geçtim.2 saatte hazırdı herşey.çok çeşit olmasada hepsi çok güzeldi.
patates salatası
havuçlu tarçınlı kek
mercimeki top köfte
peynirli milföy börek
patates salatası
havuçlu tarçınlı kek
mercimeki top köfte
peynirli milföy börek
28 Nisan 2011 Perşembe
pastırmalı kaşarlı yumurta ve özlem in kurabiyeleri
herkese günaydınlar ve mutlu sağlıklı günler diliyorum.dün kendime yaptığım krepleri vermişken kendime yaptığım yumurtayıda vermeden geçemedim.aslında pek et seven birisi olmamama rağmen nedense pastırmayı severim.birde kaşar peyniri hastası olarak yanyana getirmessem olmaz diye düşündüm ve ortaya böyle bir görüntü çıktı.resimde çok belli olmasada tadı bir harikaydı.
tavaya az yağ koydum ve doğranmış pastırmayı ekledim.pastımayı yağla çok az kavurduktan sonra 2 yumurta kırdım.yumurtaların üsütne ince dilimlenmiş kaşarlarıda koyduktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte hiç karıştırmadan kaşarlar eriyene kadar pişirdim.
komşumun bana tadına bakmam için getirdiği kurabiyeler.lokumlu ve haşhaşlı.kıyır kıyır harika kurabiyelerdi.tarifini aldıktan sonra sizlerlede paylaşacam.
afiyet olsun.
tavaya az yağ koydum ve doğranmış pastırmayı ekledim.pastımayı yağla çok az kavurduktan sonra 2 yumurta kırdım.yumurtaların üsütne ince dilimlenmiş kaşarlarıda koyduktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte hiç karıştırmadan kaşarlar eriyene kadar pişirdim.
komşumun bana tadına bakmam için getirdiği kurabiyeler.lokumlu ve haşhaşlı.kıyır kıyır harika kurabiyelerdi.tarifini aldıktan sonra sizlerlede paylaşacam.
afiyet olsun.
27 Nisan 2011 Çarşamba
çeşit çeşit krep
tüm arkadaşlara günaydınlar ve mutlu neşeli bir gün diliyorum.bugun sizlere yaptığım krepleri vermek istiyorum.eminim krep yapmayı bilmeyen yoktur ama ben yinede blogumda bulunması için geçenlerde kendime kahvaltıda nasıl sunduğumu vermek istiyorum( yanlış yazmadım.sadece kendime yaptım:))))))
marmelatlı krep
vişne reçelli krep
kaşarlı krep
krepi yaptıktan sonra arasına rendelenmiş kaşar koydum ve ikiye katlayıp tavada kaşar eriyene kadar kısık ateşte beklettim.bence harikaydı.
KREP:
2 su bardağı süt
1.5 su bardağı un
2 yumurta
biraz tuz
un yumurta ve süt pürüzsüz bir kıvam olana kadar çırpılır.az tuz ilave edilir .yanmaz tava bir kere olmak üzere yağlanır ve karışımdan bir kepçe ince olacak şekilde dökülür.arkalı önlü pişirilir.
afiyet olsun.
bu arada kreplerin hepsini ben yedim:)))))))))))))
marmelatlı krep
vişne reçelli krep
kaşarlı krep
krepi yaptıktan sonra arasına rendelenmiş kaşar koydum ve ikiye katlayıp tavada kaşar eriyene kadar kısık ateşte beklettim.bence harikaydı.
KREP:
2 su bardağı süt
1.5 su bardağı un
2 yumurta
biraz tuz
un yumurta ve süt pürüzsüz bir kıvam olana kadar çırpılır.az tuz ilave edilir .yanmaz tava bir kere olmak üzere yağlanır ve karışımdan bir kepçe ince olacak şekilde dökülür.arkalı önlü pişirilir.
afiyet olsun.
bu arada kreplerin hepsini ben yedim:)))))))))))))
26 Nisan 2011 Salı
kivili tavuk göğsü muhallebi
hepinize günaydınlar ve mutlu neşeli bir gün diliyorum.bugun kivi zamanı geçmeden yaptığım muhallebinin tarifini vermek istiyorum.buyrun bakalım
malzemeler:
1lt süt
yarım pk margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
1 pk vanilya
ve kivi
ocağa tencere konur ve margarin eritilir.eriyen margarine un ilave edilerek yaklaşık 15 dakika kısık ataşte kavrulur.kavrulan una süt ilave edilir ve sürekli karıştırılır.tozşekerde ilave edildiktan sonra karıştırmayı bırakmadan muhallebi koyulaşana kadar pişirilir.
ocaktan alınan muhallebiye vanilya ilave edilir ve yaklaşık 10 dk mikserle çırpılır.
NOT:vanilyanın aromasının güzel olması için pişerken değil mutlaka piştkten sonra ilave edilmesi gerekiyor.
muhallebiyi kaselerin yasına kadar döküp doğranmış kiviyi ekledikten sonra tekrar kalan muhallebi dökülür.
afiyet olsun.
malzemeler:
1lt süt
yarım pk margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
1 pk vanilya
ve kivi
ocağa tencere konur ve margarin eritilir.eriyen margarine un ilave edilerek yaklaşık 15 dakika kısık ataşte kavrulur.kavrulan una süt ilave edilir ve sürekli karıştırılır.tozşekerde ilave edildiktan sonra karıştırmayı bırakmadan muhallebi koyulaşana kadar pişirilir.
ocaktan alınan muhallebiye vanilya ilave edilir ve yaklaşık 10 dk mikserle çırpılır.
NOT:vanilyanın aromasının güzel olması için pişerken değil mutlaka piştkten sonra ilave edilmesi gerekiyor.
muhallebiyi kaselerin yasına kadar döküp doğranmış kiviyi ekledikten sonra tekrar kalan muhallebi dökülür.
afiyet olsun.
25 Nisan 2011 Pazartesi
meyveli büskivili kolay pasta
az zamanda kolay ve lezzetli, ayrıca sunumu da çok güzel bir pasta arayanlar için buyrun bakalım tarifimize:
malzemeler:
muhallebisi
1lt süt
2 kaşık un
2 kaşık nişasta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
vanilya
yarım yemek kaşığı marg
muz ve kivi
1pk pötibör büskivi
üstü hazır çikolata sosu
tencereye un nişasta alınır ve süt ilave edilirek karıştırılır.ocağa konur ve sürekli karıştırılır.şekerde ilave edildikten sonra karıştırarak muhallebi koyulaşana kadar pişirilir.ocaktan alıdıktan sonra margarin ve vanilya ileve edilerek karıştırılır.
borcama bir sıra büskivi dizilir.üsütne bir sıra dilimlenmiş kivi dizilir.üsütne muhallebinin yarısı dökülür.bir sıra büskivi daha dizildikten sonra büskivilerin üsütne bir sıra dilimlenmiş muz dizilir.kalan muhallebide muzların üsütne dökülür ve üstü çikolata sosuyla süslenir.
afiyet olsun.
malzemeler:
muhallebisi
1lt süt
2 kaşık un
2 kaşık nişasta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
vanilya
yarım yemek kaşığı marg
muz ve kivi
1pk pötibör büskivi
üstü hazır çikolata sosu
tencereye un nişasta alınır ve süt ilave edilirek karıştırılır.ocağa konur ve sürekli karıştırılır.şekerde ilave edildikten sonra karıştırarak muhallebi koyulaşana kadar pişirilir.ocaktan alıdıktan sonra margarin ve vanilya ileve edilerek karıştırılır.
borcama bir sıra büskivi dizilir.üsütne bir sıra dilimlenmiş kivi dizilir.üsütne muhallebinin yarısı dökülür.bir sıra büskivi daha dizildikten sonra büskivilerin üsütne bir sıra dilimlenmiş muz dizilir.kalan muhallebide muzların üsütne dökülür ve üstü çikolata sosuyla süslenir.
afiyet olsun.
23 Nisan 2011 Cumartesi
füsunda kabul günü
hepinize günaydınlar ve mutlu hafta sonları diliyorum.ayrıca bugun 23 nisan.bütün çocuklarımızız bayramı nı kutluyorum.sizlere geçen haftalarda arkadaşımın kabul günü için hazırladığı menüyü vermek istiyorum.buyrun bakalım neler yapmış.
çok net çekemesemde masanın görüntüsü
fellah köftesi
fincanda kadayıf
peynirli rulo börek
patatesli poğaça
un helvası
çok net çekemesemde masanın görüntüsü
fellah köftesi
fincanda kadayıf
peynirli rulo börek
patatesli poğaça
un helvası
22 Nisan 2011 Cuma
portakal kasesinde kereviz salatası
hepinize günaydınlarrrrr ve hayırlı cumalar diliyorum. portakallı kekten sonra bugünde portakalla devam edelim dedim ve buyrun bakalım portakal kasesinde sunulan kereviz salatasına.
malzemeler:
2 adet kereviz
1 adet büyük havuç
bir miktar dereotu
yoğurt sarımsak mayonez
tuz
sunmak için portakal
isteğe göre:ceviz
önce 1 kase yoğurt içine yaklaşık 3 kaşık mayonez eklenir.2 veya 3 diş sarımsakda ezilir ve sarımsakla yoğurt ve mayonez çırpılır.
soyulan kerevizler bekletilmeden yoğurdun içine rendelenir.havuçta rendelenip karışıma eklendikten sonra biraz dereotu doğranır ve tuzla beraber kereviz salatasına eklenir ve karıştırılır.
portakal ortadan ikiye kesilir ve içi çıkartılır.kereviz salatasıyla doldurulur. isteğe bağlı üstüne ceviz ekilerek servis yapılır.
afiyet olsun.
malzemeler:
2 adet kereviz
1 adet büyük havuç
bir miktar dereotu
yoğurt sarımsak mayonez
tuz
sunmak için portakal
isteğe göre:ceviz
önce 1 kase yoğurt içine yaklaşık 3 kaşık mayonez eklenir.2 veya 3 diş sarımsakda ezilir ve sarımsakla yoğurt ve mayonez çırpılır.
soyulan kerevizler bekletilmeden yoğurdun içine rendelenir.havuçta rendelenip karışıma eklendikten sonra biraz dereotu doğranır ve tuzla beraber kereviz salatasına eklenir ve karıştırılır.
portakal ortadan ikiye kesilir ve içi çıkartılır.kereviz salatasıyla doldurulur. isteğe bağlı üstüne ceviz ekilerek servis yapılır.
afiyet olsun.
20 Nisan 2011 Çarşamba
portakallı tepsi keki
herkese günaydınlar .mutlu sağlıklı bir gün dileyerek bugun size kolay bir kek tarifi vermek istiyorum.küçük oğlumun en sevdiği ve yemeye doyamadığı kek.neredeyse sadece bu keki seviyor.başka kek yaptığımda bile alınan,neden onun istediği gibi yapmadığımı soran bir çocuk.bende artık alıştım sanırım.kış aylarında 3 günde bir bu keki yapar oldum.buyrun bakalım kolay tepsi kekimize.
malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı yoğurt
1pk vanilya
1pk kabartma tozu
1 portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
un
yumurta şekerle çırpılır ve yoğurt eklenir .sıvıyağda eklendiktan sonra karıştırılır.portakalın önce kabuğu rendelenir ve hamura katılır.daha sonra portakal sıkılır ve suyuda hamura ilave edilir.hamur iyice çırpıldıktan sonra vanılya eklenır.unla karıştırılmış kabartma tozuda eklenerek kıvamlı bir hamur elde edilir.yuvarlak veya kare borcama dökülerek 180 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.
malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı yoğurt
1pk vanilya
1pk kabartma tozu
1 portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
un
yumurta şekerle çırpılır ve yoğurt eklenir .sıvıyağda eklendiktan sonra karıştırılır.portakalın önce kabuğu rendelenir ve hamura katılır.daha sonra portakal sıkılır ve suyuda hamura ilave edilir.hamur iyice çırpıldıktan sonra vanılya eklenır.unla karıştırılmış kabartma tozuda eklenerek kıvamlı bir hamur elde edilir.yuvarlak veya kare borcama dökülerek 180 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.
19 Nisan 2011 Salı
karbonatlı poğaça
herkese günaydınlar ve mutlu sağlıklı bir gün diliyorum.bugun vereceğim tarif değişik bir tat arayanlar için.
malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı margarin
1 yumurta(sarısı üstüne)
tuz,bir iki damla limonsuyu
1 hazır pk karbonat
aldığı kadar un
içi:beyaz peynir
üstü:susam
margarin tavada eritilir ve ılıyınca derin bir kaba alınır.içine yoğurt sıvıyağ ve yumurtanın akı karıştırılır.
karbonat ilave edildikten sonra üsütne bir kaç damla limon suyu sıkılır.tuz ve unda ilave edildikten sonra yumuşak bir hamur elde edilir.
hamurdan küçük parça alınır.avucumuzda açılıp peynir konur ve kapatılır.üstüne yumurta sarısı sürüp susama bulanır ve 180 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.
malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı margarin
1 yumurta(sarısı üstüne)
tuz,bir iki damla limonsuyu
1 hazır pk karbonat
aldığı kadar un
içi:beyaz peynir
üstü:susam
margarin tavada eritilir ve ılıyınca derin bir kaba alınır.içine yoğurt sıvıyağ ve yumurtanın akı karıştırılır.
karbonat ilave edildikten sonra üsütne bir kaç damla limon suyu sıkılır.tuz ve unda ilave edildikten sonra yumuşak bir hamur elde edilir.
hamurdan küçük parça alınır.avucumuzda açılıp peynir konur ve kapatılır.üstüne yumurta sarısı sürüp susama bulanır ve 180 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.
18 Nisan 2011 Pazartesi
ACIKA
herkese günaydınlar ve mutlu haftalar diliyorum arkadaşlar.bugun sizlere kahvaltı için harika bir tarif vermek istiyorum.bizim burada ismi acıka ama yörelere göre değişik isimleri var tabiki.salçayla yapılan bu sosu ister seniz ekmeğe isterseniz poğaçalara kullanabilirsiniz.
malzemeler:
malzemeleri damak zevkinize göre ayarlamanız daha iyi olur aslında.ama ben yinede aşağı yukarı yazmak isityorum.
yarım kutu hazır domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı margarin
1 küçük kase ceviz
1 küçük baş sarımsak
tuz,acı pulbiber
kimyon,karabiber
domates ve biber salçası teflon tencereye alınır ve kısık ateste 15 dk pişirilir.ocaktan almadan margarin eklenir ve eriyene kadar salça karıştırılır.margarin eriyince salça ocaktan alınır.biraz ılıyınca içine dövülmüş sarımsak,ceviz ilave edilir ve karıştırılır.daha sonra 1 çay kaşığı kimyon,yarım çay kaşığı karabiber ilave edilir.tuz ve acıpulbiber damak tadına göre ilave edilir ve iyice karıştırılıp kaseye alınır.
(baharatı ve acıbiberi ne kadar fazla olursa tadıda okadar güzel olur.)
afiyet olsun.
malzemeler:
malzemeleri damak zevkinize göre ayarlamanız daha iyi olur aslında.ama ben yinede aşağı yukarı yazmak isityorum.
yarım kutu hazır domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı margarin
1 küçük kase ceviz
1 küçük baş sarımsak
tuz,acı pulbiber
kimyon,karabiber
domates ve biber salçası teflon tencereye alınır ve kısık ateste 15 dk pişirilir.ocaktan almadan margarin eklenir ve eriyene kadar salça karıştırılır.margarin eriyince salça ocaktan alınır.biraz ılıyınca içine dövülmüş sarımsak,ceviz ilave edilir ve karıştırılır.daha sonra 1 çay kaşığı kimyon,yarım çay kaşığı karabiber ilave edilir.tuz ve acıpulbiber damak tadına göre ilave edilir ve iyice karıştırılıp kaseye alınır.
(baharatı ve acıbiberi ne kadar fazla olursa tadıda okadar güzel olur.)
afiyet olsun.
15 Nisan 2011 Cuma
peynirli kolay poğaça
herkese hayırlı cumalar diliyorum arkadaşlar.ve mutlu huzurlu ve en önemlisi sağlıklı haftonu geçirmenizi temenni ederek bugun de size poğaça tarifi vermek istiyorum.resimi telefonla çektiğim için pek güzel değil ama tadı çok güzeldi.misafirlerimin hepsi tarifini almıştı.bence sizde deneyin derim.
malzemeler:
yarım pk margarin(yumuşamış olacak)
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yumurta(1nin sarısı üsütne alınacak)
1 çay bardağı yoğurt
1pk kabartma tozu
az tuz
aldığı kadar un
içi:peynir,maydonoz
maydonozlu peynir hariç bütün malzemeler yumuşak bir hamur yapılır.elimizle küçük bir parça alıp avucumuzda açıyoruz ve peyniri koyup kapatıyoruz.tepsiye dizidkten sonra üstüne yumurta sarısı sürüp susam ekiyoruz ve 180 derece fırında pişiriyoruz.
afiyet olsun.
malzemeler:
yarım pk margarin(yumuşamış olacak)
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yumurta(1nin sarısı üsütne alınacak)
1 çay bardağı yoğurt
1pk kabartma tozu
az tuz
aldığı kadar un
içi:peynir,maydonoz
maydonozlu peynir hariç bütün malzemeler yumuşak bir hamur yapılır.elimizle küçük bir parça alıp avucumuzda açıyoruz ve peyniri koyup kapatıyoruz.tepsiye dizidkten sonra üstüne yumurta sarısı sürüp susam ekiyoruz ve 180 derece fırında pişiriyoruz.
afiyet olsun.
14 Nisan 2011 Perşembe
kivili kedidili pasta
günaydınlar ve mutlu günler diliyorum arkadaşlar.bugun sevgili arkadaşım DERYA nın eşi anjiyo olacaktı.inşallah sorunsuz bir şekilde çıkmıştır ameliyattan.telefonu arızalı olduğu için konuşma şansım olmadı ama bilgisi olan varsa yazsın lütfen.bende ulaşırsam burdan size yazarım.şimdiden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ve size kolay ve bir o kadarda lezzetli bir pasta tarifi vermek istiyorum.buyrun tarife.
malzemeler:
1 kilo süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
yarım yemek kaşığı marg
1 pk vanilya
3vaya 4 adet kivi
1pk kedidili sayver
1 pk beyaz çikolata sosu
sütün bir çay bardağı kedidillerini islatmak için ayrılır.
tencereye un nişasta şeker ve süt alınır ve koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.muhallebiye daha sonra vaniya ve margarin ilave edilirek 5 dk çırpılır.
kiviler soyulur ve bir kaseye yuvarlak olarak kesilir.ayırdığımız süte kedidilleri iki tarafı batırılarak kare borcama bir sıra dizilir.muhallebinin yarısı kedidillerinin üstüne dökülür .döktüğümüz muhallebinin üstüne kiviler dizilir.kalan kedidilleri tekrar süte batırılarak kivilerin üstüne dizilir.dizilen kedidilerinin üstüne kalan muhallebide dökülür ve soğuması beklenir.soğuyan pastanın üstüne paketin arkasındakı tarife göre hazırlanmış beyaz çikolata sosu dökülür.pasta servis yaparken tekrar kiviyle süsülenir.
afiyet olsun.
malzemeler:
1 kilo süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
yarım yemek kaşığı marg
1 pk vanilya
3vaya 4 adet kivi
1pk kedidili sayver
1 pk beyaz çikolata sosu
sütün bir çay bardağı kedidillerini islatmak için ayrılır.
tencereye un nişasta şeker ve süt alınır ve koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.muhallebiye daha sonra vaniya ve margarin ilave edilirek 5 dk çırpılır.
kiviler soyulur ve bir kaseye yuvarlak olarak kesilir.ayırdığımız süte kedidilleri iki tarafı batırılarak kare borcama bir sıra dizilir.muhallebinin yarısı kedidillerinin üstüne dökülür .döktüğümüz muhallebinin üstüne kiviler dizilir.kalan kedidilleri tekrar süte batırılarak kivilerin üstüne dizilir.dizilen kedidilerinin üstüne kalan muhallebide dökülür ve soğuması beklenir.soğuyan pastanın üstüne paketin arkasındakı tarife göre hazırlanmış beyaz çikolata sosu dökülür.pasta servis yaparken tekrar kiviyle süsülenir.
afiyet olsun.
13 Nisan 2011 Çarşamba
arkadaşımda aylık kabul günü
herkese selamlarrr.gününüz mutlu neşeli geçsin dileklerimle arkadaşımın kabul gününde hazırlamış olduğu menüyü vermek istiyorum.değişik ve lezzetli bir menüydü.arkadaşımın ellerine sağlık.
peynirli börek
turşu kavurması
buğday salatası
havuçlu muhallebi
kabak tatlısı
yaprak sarma
peynirli börek
turşu kavurması
buğday salatası
havuçlu muhallebi
kabak tatlısı
yaprak sarma
12 Nisan 2011 Salı
rengarenk salata
hepinize günaydınlar arkadaşlar.dün yazdığım gibi bebişimiz dünyaya geldi ve sağlığıda şükür yerinde.mesajlarıyla güzel dileklerini sunan bütün arkadaşlarıma buradan teşekkür etmek istiyorum.hepinizi çok seviyorum ve iyiki varsınız arkadaşlar. gelelim tarifimize.bugun size kolay ve lezzetli bir salata tarifi vermek istiyorum.buyrun bakalım:
malzemeler:
3vaya 4 adet haşlanmış patates
1 adet haşlanmış pancar
yarım demet maydonoz ve dereotu
3 veya 4 edet havuç
1 kase yoğurt
mayonez
sarımsak
tuz,pulbiber ve karabiber
az zaytinyağ
2 veya 3 kaşık mayonezle 1 kase yoğurt çırpılır ve içine sarımsak ilave edilir.
derin bir kaba patatesler rendelenir ve daha sonra ezilir.içine haşlanmış pancar rendelenir.havuçta haşlandıktan sonra rendelenir ve patatese ilave edilir.dereotu ve maydonozda ilave edildikten sonra
çırpılmış mayonezli yoğurt eklenir.baharatlarda ilave edildikten sonra hepsi karıştırılıp servis tabağına alınır.
afiyet olsun
malzemeler:
3vaya 4 adet haşlanmış patates
1 adet haşlanmış pancar
yarım demet maydonoz ve dereotu
3 veya 4 edet havuç
1 kase yoğurt
mayonez
sarımsak
tuz,pulbiber ve karabiber
az zaytinyağ
2 veya 3 kaşık mayonezle 1 kase yoğurt çırpılır ve içine sarımsak ilave edilir.
derin bir kaba patatesler rendelenir ve daha sonra ezilir.içine haşlanmış pancar rendelenir.havuçta haşlandıktan sonra rendelenir ve patatese ilave edilir.dereotu ve maydonozda ilave edildikten sonra
çırpılmış mayonezli yoğurt eklenir.baharatlarda ilave edildikten sonra hepsi karıştırılıp servis tabağına alınır.
afiyet olsun
11 Nisan 2011 Pazartesi
muzlu tavukgöğsü sarması ve ailenin yeni bebeği doğdu
herkese günaydınlar ve mutlu haftalar diliyorum arkadaşlar.daha önceleri sanırım bahsetmedim ama abimin eşi bebek bekliyordu.şükür cuma günü bebiş dünyaya geldi.istanbulda oldukları için ben yanlarında değilim ama kalbim hep onlarlaydı.ALLAH a şükür bebek te annede çok iyiler.ismi tam belli olmasada sanırım OSMAN AYAZ olacakmış.osman ayaza sağlıklı mutlu ve uzun bir hayat diliyorum.haftaya tatlı başladık öylede sürdürmek dileklerimle sizlere lezzetli ve hafif bir tatlı tarifi vermek istiyorum.
malzemeler:
1 pk pötübör kakaolu büskivi(tekli)
içi:muz
muhallebisi:
1 kilo süt
yarım pk margarin
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
1 pk vanilya
öncelikle büskivileri rondoda çekiyoruz ve hafif ıslattığımız büyük fırın tepsisine heryeri kapanacak şekilde serpiyoruz.
tencereye yarım pk margarini alıp eritiyoruz.eriyen margarinin üstüne unu ilave edip kısık ateşte yaklaşık 15 dk kavuruyoruz.kavrulan una tek seferde sütü ilave ediyoruz ve sürekli karıştırıyoruz.1 bardak şekeride ilave ettikten sonra devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişiryoruz.koyulaşan muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra içine 1pk vanilya ekleyip mikserle 5 dk çırpıyoruz.çırptığımız muhallebiyi büskivilerin üstüne ince bir tabaka halinde döküyoruz .muhallebiyi döktükten sonra en az 3- 4 saat soğumasını bekliyoruz.geceden yapıp sabaha beklersek daha güzel olur.
muhallebi soğuduktan sonra kare dilimlere kesiyoruz ve dilimin ucuna doğranmış muz koyup rimdeki gibi rulo sarıyoruz.biraz buzdolabında beklettikten sonra servis yapıyoruz
afiyet olsun.
malzemeler:
1 pk pötübör kakaolu büskivi(tekli)
içi:muz
muhallebisi:
1 kilo süt
yarım pk margarin
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
1 pk vanilya
öncelikle büskivileri rondoda çekiyoruz ve hafif ıslattığımız büyük fırın tepsisine heryeri kapanacak şekilde serpiyoruz.
tencereye yarım pk margarini alıp eritiyoruz.eriyen margarinin üstüne unu ilave edip kısık ateşte yaklaşık 15 dk kavuruyoruz.kavrulan una tek seferde sütü ilave ediyoruz ve sürekli karıştırıyoruz.1 bardak şekeride ilave ettikten sonra devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişiryoruz.koyulaşan muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra içine 1pk vanilya ekleyip mikserle 5 dk çırpıyoruz.çırptığımız muhallebiyi büskivilerin üstüne ince bir tabaka halinde döküyoruz .muhallebiyi döktükten sonra en az 3- 4 saat soğumasını bekliyoruz.geceden yapıp sabaha beklersek daha güzel olur.
muhallebi soğuduktan sonra kare dilimlere kesiyoruz ve dilimin ucuna doğranmış muz koyup rimdeki gibi rulo sarıyoruz.biraz buzdolabında beklettikten sonra servis yapıyoruz
afiyet olsun.
8 Nisan 2011 Cuma
tahinli kurabiye
herkese günaydınlar ve hayırlı cumalar diliyorum arkadaşlar.gününüz mutlu sağlıklı ve huzurlu geçsin dileklerimle güzel bir kurabiye tarifi vermek istiyorum.benim çok sevdiğim kurabiyelerden birtanesi tahinli kurabiye.evde misafir haricinde çok yapmamaya çalışıyorum .çünki o bitene kadar aklım onda kalıyor.ya evde olmayacak yada yiyecem.başka çözümü yok anlayacağınız.neyse biz tarifine geçelim.ben bu kurabiyeyi ilk yediğimde şekli ovaldi.çoğu sitelerde hep yuvarlak gördüm ama ben ilk böyle yapmıştım .böyle yapmayada devam ediyorum.
malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağından 1 parmak eksik tahin
1/2 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı pudra şekeri
1 pk vanilya
aldığı kadar un
un hariç diğer malzemeler derin bir kapta iyice karıştırılır.daha sonra azar azar un ilave ederek çok katı olmayan bir hamur elde edilir.hamura oval şekil verilip 170 derece fırında pişirilir.pişen kurabiyeler tepside soğuyana kadar bekletilir.yoksa dağılabilir.servis yaparken üstüne pudra şekeri serpilir.
not:hamura çok un katılırsa şekil vermek zor olur.helva kıvamına gelince şekil verirseniz daha iyi sonuç alırsınız.
afyet olsun.
malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağından 1 parmak eksik tahin
1/2 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı pudra şekeri
1 pk vanilya
aldığı kadar un
un hariç diğer malzemeler derin bir kapta iyice karıştırılır.daha sonra azar azar un ilave ederek çok katı olmayan bir hamur elde edilir.hamura oval şekil verilip 170 derece fırında pişirilir.pişen kurabiyeler tepside soğuyana kadar bekletilir.yoksa dağılabilir.servis yaparken üstüne pudra şekeri serpilir.
not:hamura çok un katılırsa şekil vermek zor olur.helva kıvamına gelince şekil verirseniz daha iyi sonuç alırsınız.
afyet olsun.
7 Nisan 2011 Perşembe
yaprak içi ve malak
hepinize günaydınlar arkadaşlar.bugun sizlere değişik bir menü sunmak istiyorum.mahallediki bayanların toplanıp yaptıkları buraya has yemekler.buyrun bakalım.
herkes yemeğe öyle dalmışlarki resim çekildiğinden bile haberleri yok
yeşil fasülye kavurması(yumurtalı)
kuru patlıcan biber dolması
malak
su ocakta kaynatılır ve un eklenir.karıştırılarak un pişirilir ve kaşıkla alınarak tepsiye dökülür.ayrı bir kapta tereyağ ve pekmez kaynatılıp hamurların üstüne dökülür ve en üste bol ceviz ekilir.
buraya özel bir yemek.yaprakiçi
haşlanmış olan böğrülce nohut yeşil mercimek ve bulgurdan yapılan bir yemek.içine yaprak serilerek beraber yeniyor.
haşhaşlı ve cevizli çörekte vardı ama çekmeyi unutmuşum.
herkes yemeğe öyle dalmışlarki resim çekildiğinden bile haberleri yok
yeşil fasülye kavurması(yumurtalı)
kuru patlıcan biber dolması
malak
su ocakta kaynatılır ve un eklenir.karıştırılarak un pişirilir ve kaşıkla alınarak tepsiye dökülür.ayrı bir kapta tereyağ ve pekmez kaynatılıp hamurların üstüne dökülür ve en üste bol ceviz ekilir.
buraya özel bir yemek.yaprakiçi
haşlanmış olan böğrülce nohut yeşil mercimek ve bulgurdan yapılan bir yemek.içine yaprak serilerek beraber yeniyor.
haşhaşlı ve cevizli çörekte vardı ama çekmeyi unutmuşum.
6 Nisan 2011 Çarşamba
badem poğaça
hepinize günaydınlar ve mutlu sağlıklı günler diliyorum.bugun vereceğim tarif daha önce görüp not aldığım bir poğaça tarifi.ben denedim çok beğendim.eminim sizde deneyince aynı fikirde olacaksınız.bu tarif için sevgili arkadaşım saniyesultan a teşekkür ediyorum.
malzemeler:
1çay bardağı süt
1 şişe maden suyu
1 yemek kaşığı tozşeker
1 çay bardağı sıvıyağ(hamuru açmak için)
1 su bardağı sıvıyağ (hamura)
1pk ınsant maya(ben yaş kullandım)
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un,üstü için galeta unu
içi:tarifin aslında patatesli harç vardı ama ben peynir kullandım
peynir ve 1 çay bardağı sıvıyağ hariç malzemeler karıştılırır.azar azar un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır.hamurun mayası gelene kadar bekletilir.
mayalanan hamurdan küçük bir parça kopartılır ve elimize az sıvıyağ alınır ve hamur yağla açılır.açılan hamurun ucuna harç konur ve rulo sarılır.daha sonra hazırlanan poğaçalar galeta ununa bulanır ve tepsiye dizilir.tepsidede bir mikatar mayalandıktan sonra 200 derece fırında pişirilir.
afiyetolsun.
malzemeler:
1çay bardağı süt
1 şişe maden suyu
1 yemek kaşığı tozşeker
1 çay bardağı sıvıyağ(hamuru açmak için)
1 su bardağı sıvıyağ (hamura)
1pk ınsant maya(ben yaş kullandım)
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un,üstü için galeta unu
içi:tarifin aslında patatesli harç vardı ama ben peynir kullandım
peynir ve 1 çay bardağı sıvıyağ hariç malzemeler karıştılırır.azar azar un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır.hamurun mayası gelene kadar bekletilir.
mayalanan hamurdan küçük bir parça kopartılır ve elimize az sıvıyağ alınır ve hamur yağla açılır.açılan hamurun ucuna harç konur ve rulo sarılır.daha sonra hazırlanan poğaçalar galeta ununa bulanır ve tepsiye dizilir.tepsidede bir mikatar mayalandıktan sonra 200 derece fırında pişirilir.
afiyetolsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)