31 Mayıs 2011 Salı

kakaolu kremşantili kurabiye

herkese günaydınlar ve mutlu sağlıklı bir gün diliyorum.sanırım bloglarda sorunlar hala devam ediyorum.benim blogda da sorun vardı geçen hafta.ben şifremi değiştirdim.sorunu olanlar bir denesin .olmassa  canım arkadaşım PAPATYA PRENSES bir çözüm sunmuş bizlere.çok teşekkür ediyorum.mozilla firefox veya google chrome  u kullanmamızı öneriyor arkadaşım.bloguna giremeyenler birde bu şekilde girmeyi denesinler.inşallah sorunlar yakın zamanda çözülür diyerek sizlere bir kurabiye tarifi vermek istiyorum.aslında herkesin yaptığı şantili kurabiyenin kakaolusunu denedim.harika bir lezzet.mutlaka denemelisiniz.

malzemeler:
1 poşet kakaolu krenşanti
1 büyük boy çaybardağı sıvıyağ
1 pk vanilya
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 çay bardağı pudra şekeri
un
malzemelerin hepsi karıştırılır.azar azar un ilave edilirek çok katı olmayan bir hamur yapılır.şekil verdikten sonra 170 derece fırında pişirlir.üstüne pudra şekeri ekilerek servis yapılır.
afiyet olsun.

30 Mayıs 2011 Pazartesi

yeni bilgilendirme

herkese iyi akşamlar  diliyorum arkadaşlar.bildiğiniz gibi bloglardaki yorum sorunlarını biraz çözdük sayılır.hala yorum yazamadığım arkadaşlar var.inşallah onlarda düzeltirde sorun kalkmış olur.geçenlerde sevgili AYCAN bir soru sormuştu.bugunde BENİM DENİZİM   arkadaşım aynı soruyu sorunca araştırıp sizinle paylaşmak istedim.yanlız GÜLCAN cığım hala bloguna yorum yazamıyorum.yazamadığım bloglardan biride SARI YUMURTA.arkadaşlar yorum sayfanıza bakarsanız sevinirim.
gelelim konumuza.AYCAN ve GÜLCAN postların altındakı(bunlarda ilginizi çekebilir)3resimin nasıl eklendiğini sormuşlardı.benim blogda 3 postun altında silik yazıyla LİNKWİTHİN yazısı var.oraya tıklayın.açılan sayfada sağda  mail, blog,platform kısmını tıklayın ve onaylayın.hemen olacaktır.
sevgiler hepinize.

AVON

herkese günaydınlar ve mutlu bir hafta diliyorum arkadaşlar.bloglardaki yorum sorununu  birçok arkadaşım çözdü sanırım.hala sorunu devam edenler  için bir önceki yazımda nasıl düzelteceklerini anlattım.insallah onlarda çözerler.bugun sizlere tarif değil ürün tanıtımı yapmak istiyorum.geçen hafta bölge toplasında yeni ürünleri yakından gördük.bilgi aldık.ben size birkaç ürün göstermek istiyorum.bilgi almak isteyenler bana yorum veya mail atabilirler.

senses duşjeli ve yeni çıkan kiraz kokulu şampuan(harika bir kokusu var) 5tl

35 yaş üstü anew gündüz kremi


yaz ayları için hem ucuz hem hafif parfüm seçenekleri
15 tl


colortrend dörtlü göz farı.8.5 tl

yeni çıkan erkek vucut şampuanı

harika bir parfüm.benim stoğumdan.şuanda katalogta yok.

toplantıda sunulan waffle (sunum harikaydı)


tiramusu(harika bir sunum daha)

29 Mayıs 2011 Pazar

BİLGİLENDİRME VE BİLGİ İSTİYORUM

hepinize günaydınlar ve mutlu pazarlar diliyorum.bir kaç gündür bildiğiniz gibi bloglarda sorunlar devam ediyor.bazı arkadaşlara hala yorum yazamıyorum.aslında ben yazıyorum ama gitmiyor.yorumlarında azalma yaşayan arkadaşlar yorum ayarlarını düzeltirseler sorunu çözmüş oluruz.
tasarımdan ayarları tıklayıp daha sonra yorumlara tıklayacaksınız ve ordan pop-up pencereyi tıklayıp kaydete  basarsanız sorun biter.
bu arada canım benim YEMEK VAKTİ AYLİN DE bloguna giremiyor.kumanda paneline giremiyormuş ve blogu tanımıyormuş.sorunun çözülmesi için bilgisi olan varsa bana yazabilirse çok sevinirim.mailde atabilirsiniz.sevgiyle kalın.öpüyorum.

28 Mayıs 2011 Cumartesi

incirli top

herkese günaydınlar ve mutlu haftasonları  diliyorum.bugun sizlere arkadaşımın yaptığı incirli topun tarifini vermek istiyorum.buyrun bakalım tarife

malzemeler:
3 elma
3 veya 4 kuru incir
1pk pötübör büskivi
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
tarçın
üstü:çikolata sosu
kuru incirler rondoda çekilir.elmalar kabukları soyulur ve rendelenir.elmaları incirleri ve cevizi derin bir kaseye alıp karıştırılır.içine aldığı kadar büskivi kırılır ve elle yoğrulur.tarçın ilave edilir ve elle yuvarlanacak kıvama getirilince yuvarlak toplar yapılıp tepsye dizilir.en son üsütne çikolata sosu dökülüp servis yapılır.
afiyet olsun.

27 Mayıs 2011 Cuma

BİLGİLENDİRME

herkese selamlar ve hayırlı cumalar diliyorum.bloglardakı yorum yazma sorunu sanırım hala devam ediyorum.bende de vardı.saolsun arkadaşım muhabbet sofrası blogunda bu sorunun çözümünü anlatmış.ben düzelttim.yorumları gelmeyen arkadaşlar bu sitedeki açıklamayı yaparlarsa sorun düzelir.özellikle yorum yazıpta gönderemediim arkadaşlardan bir kaçını yazmak istiyorum.bilginiz olsun canlarım.
XL HÜLYA
AYCAN
ERGUVAN VAKTİ
MERMERTEZGAH YEMEKLERİ
HAYATIN TATLARI
hatırladıklarımı yazdım.arkadaşlar bloglarınızı kontrole edermisiniz.hepinizi öpüyorum.

26 Mayıs 2011 Perşembe

küllü kurabiye

herkese günaydınlar diliyorum.dün arkadaşlarımın çoğunun bloglarına yazdığım yorumlar gitmedi.sorun bendenmi kaynaklanıyor bilmiyorum arkadaşlar.en kısa zamanda sorunu çözerim inşallah diyerek birçok blogda görüpte denemek istediğim ve nihayet deneyebildiğim küllü kurabiyelerin tarifini vermek istiyorum.denemek isteyenler için buyrun bakalım.

malzemeler:
1 pk margarin(yumaşak)
1/2 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
un
karışım:1 yemek kaşığı un,2 yemek kaşığı pudra şekeri ve 3 yemek kaşığı kakao
karışım hariç bütün malzemeler hamur yapılır ve elimizle yuvarlak yapılır tepsiye dizilir.kurabiyeler 180 derece fırında pişirlir ve sıcak sıcak karışıma bulanır.
karışım:un,kakaao ve pudra şekeri derin bir kasede karıştırılır.

24 Mayıs 2011 Salı

mim

canım arkadaşım SEVGİLERİMLE beni mimlemiş.ben daha öncedende aynı mime cevap verdiğim için sadece linki verecem size.birde şarkı armağan etmek istiyorum.herkese gelsin.
http://mutfagabuyrun.blogspot.com/2011/03/mim.html



limon aromalı irmik tatlısı

herkese günaydınlar ve sağlıklı mutlu huzurlu bir gün diliyorum.bugunde sizlere kolay bir tatlı tarifi vermek istiyorum.buyrun bakalım limon aromalı irmik tatlısına

malzemeler:
1 lt süt
1 su bardağından 1 parmak eksik irmik
1 su bardağı tozşeker
1 pk vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı hindistan cevizi
süt,irmik ve şeker derin bir tencere alınır.ocakta sürekli karıştırılarak pişirilir.bu arada 1 limonun kabuğu renden imce tarında rendelenir ve muhallebiye ilave edilir.pişen muhallebi ocaktan alınır. vanılya ve hindistan cevizide ilave edildikten sonra kaşıkla karıştırılıp kalıplara dökülür.servis yaparken üstü istenildiği gibi süslenir.
afiyet olsun.

23 Mayıs 2011 Pazartesi

tencere pizzası 2

herkese günaydınlar ve mutlu ,sağlıklı bir hafta diliyorum.bugun sizlere tencere pizzasının başka bir tarifini vermek istiyorum.daha önce mayalı hamurdan vermiştim.yumuşak puf puf hamur sevenler mayalı hamuru tercih edebilirler.yada kıyır kıyır bir hamur tercih edenler olursa işte tam size göre bir tarif.buyrun bakalım.

malzemeler:
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1pk karbonat
çok az tuz
un
üstü:ketçap,sucuk,salam vs.,yeşil zeytin,tel peynir,kaşar peyniri
(isteyen için mantar)
yoğurt yumurta ve sıvı yağ karıştırılır.az tuz ve karbonat ilave edilirek azar azar un eklenir.yumuşak bir hamur yapılır.hamur merdaneyle açılır.büyük bir teflon tencerinin altına az sıvı yağ akıtılır ve hamur konulur.hamurun üstüne biraz ketçap sürülür ve istenilen malzemeler dizilir.ocağın altı yakılır ve kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı pişirilir.oağın altını kapatmadan en üste kaşar rendesi serpilip eriyince ocaktan alınır.



malzemeler isteğe göre değişebilir.


afiyet olsun.

20 Mayıs 2011 Cuma

HIDIRELLEZ ŞENLİKLERİ

hepinize günaydınlar ve hayırlı cumalar diliyorum arkadaşlar.gününüz mutlu neşeli geçsin dileklerimle hıdırellez şenliklerimizden resim kareleri vermek istiyorum.

folklor ekibinin gösterisi


başka bir folklor görüntüsü


kalabalıktan bir kare

menüden bir kare resim


menüden başka bir kare


düğün gösterisinden bir kare


buda ben(kuzenim habersiz çekmiş)


amötör ses sanatçılarımız


buda başka bir resim karesi



18 Mayıs 2011 Çarşamba

NEDEN BLOG

herkese iyi akşamlar diliyorum.ŞERİFE  arkadaşım beni mimlemiş.bende kendisine çok teşekkür ederek hemen cevaplamak istedim.
aslında blog dünyasında çok yeni görünsemde çoğu blog arkadaşımı zaten takip ediyordum.benim için yemek bloglarını takip etmek,yeni tarifler eklemek zevkti.zamanla bende blog açıp yazmak istedim.blogu açarken bu kadar samimi bir ortam beklemiyordum açıkcası.bütün blog arkadaşları o kadar samimi o kadar içten ki iyiki bu blogu açmışım dedim.blogumu açtığımda bana maillerle yol gösteren, blogunda ismimi duyuran kızkardeşim gibi sevdiğim DENİZe ve blogda her sorun yaşadığımda bıkmadan usanmadan bana yol gösteren,beceremediğimde kendi zamanından harcayıp sorunlarımı halleden ve bana kendi elleriyle çok güzel bir sayfa hazırlayıp sunan canım arkadaşım DERYAya ve beni izlemeye alıp yorumlarıyla beni yanlız bırakmayan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.iyiki varsınız arkadaşlar.sizleri seviyorum.

16 Mayıs 2011 Pazartesi

davet masalarından salata tarifleri

herkese günaydınlar ve mutlu haftalar diliyorum.bugun sizlere daha önce verdiğim davet masalarından salata tarifleri vermek istiyorum.ayrıca bu tarifleri diyet tarifleri etkinliği için sevgili arkadaşım DİLEK e gönderiyorum.

közlenmiş patlıcan biber salatası
3 adet közlenmiş patlıcan
3 adet közlenmiş biber
1 kase sarımsaklı yoğurt(isteyen az mayonez ekleyebilir)
isteğe bağlı dereotu,tuz
patlıcanlar ve biberler küçük küçük doğranır ve sarımsaklı yoğurtla karıştırılır.içine doğranmış dereotu ve biraz tuz ilave edilir ve karıştırılıp servis tabağına alınır.afiyet olsun.


kabak salatası
3 veya 4 adet kabak
1 büyük kase sarımsaklı yoğurt(isteğe bağlı mayonezde eklenir)
yarım demet dereotu
iri çekilmiş ceviz,tuz
kabaklar rendelenir ve tencerede az sıvıyağla 15 dk sotelenir.soğuduktan sonra derin bir kaseye alınır.içine sarımsaklı yoğurt,mayonez,doğranmış dereotu,ceviz ve az tuz eklenerek karıştırılır.servis tabağına alınır.afiyet olsun.


böğrülce salatası
akşamdan ıslatılmış 1kase börülce
dereotu,maydonoz
mısır
2 adet kırmızı biber
3 veya 4 adet kornişon turşu
ıslatılmış böğrülce yumuşayana kadar haşlanır.(düdüklüde  daha kolay olur).derin bir kaseye alınır ve içine dereotu maydonoz doğranır.mısırda ilave edildikten sonra turşu ve kırmızı biberde doğranıp ilave edildikten sonra az tuz eklenir ve karıştırılır.
afiyet olsun.

buğday salatası
bir büyük kase buğday
2 kırmızı biber
konserve mısır
dereotu,maydonoz
3 veya 4 kornişon turşu
tuz yağ
buğday geceden ıslatılır ve sabah haşlanır.geniş bir kaseye alınan buğdayın içine kırmızı biber ve turşu doğranır.dereotu ve maydonoz da doğrayıp ilave edildikten sonra mısır az tuz ve az zeytinyağ eklenir ve karıştırılır.afiyet olsun.

15 Mayıs 2011 Pazar

MİM

herkese iyi akşamlar diliyorum arkadaşlar.sevgili arkadaşım ŞERİFE beni mimlemiş.bende kendisine çok teşekkür ederek hemen cevaplıyorum.
1)BLOG YAZMA YERİNİZ NERESİ
blog yazma yerim evim.müsait olduğum zamanlar yazmak,yeni tarfler paylaşmak ve arkadaşlarımın bloglarını takip etmek benim için çok güzel.şimdi düşünüyorum da blog açmakta geç bile kalmışım.blog dünyası o kadar güzel ki benim tahmin ettiimden daha sıcak,daha içten daha samimi bir ortam.blogumu açtıktan sonra  okadar güzel iyi ,samimi arkadaşlarım olduki: iyiki varsınız arkadaşlar.hepinizi çok seviyorum.
2)KİMLER BLOG YAZDIĞINI BİLİYOR
blog yazdığımı özellikle duyurmak gibi bir durumum olmadı.arkadaşlarda,kabul günlerimde resimler çektikce onlarda öğrendiler blog yazdığımı.nasıl gireceklerini bile bilmeyen arkadaşlar bana sorarak sıkı bir blog takıpcisi oldular.tabii sadece benim değil bende kayıtlı olan bütün bloglarıda takip edip tarif aldıklarını biliyorum.
bu mimi cevaplamak isteyen bütün arkadaşlarıma gönderiyorum.

14 Mayıs 2011 Cumartesi

fındıklı kakaolu kurabiye

herkese selamlar ve mutlu haftasonları diliyorum arkadaşlar.dünden beri bloggerde ki sorundan dolayı biraz karmaşa yaşadık ama şuanda düzeldi gibi.inşallah sorun tekrarlamaz diyerek bugun sizlere tamamen doğaçlama olan bir kurabiye tarifi vermek istiyorum.aslında yaparken bu kadar lezzetli olmasını beklemiyordum ama tadına bakanlarda benimle aynı fikirde olunca demekki gerçekten çok güzel olmuş dedim ve sizinle paylaşmaya karar verdim.buyrun bakalım tarife.

malzemeler:
2 yemek kaşığı besel margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ezilmiş fındık
2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı kakao
1 pk vanilya
1 çay bardağı pudraşekeri
un
derin bir kaba önce besel margarin alınır ve sıvıyağ eklenir.karıştırdıktan sonra diğer malzemelereklenir ve en son un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.elimizle tepsiye dizdikten sonra kurabiyeleri 180 derece fırında pişirilir.üstüne pudra şekeri elenerek servis yapılır.
afiyet olsun.
.

13 Mayıs 2011 Cuma

BİLGİSİ OLAN VARMI

 herkese iyi akşamlar ve şükür bloguma girebildim diyorum.sabahtan beri blogeer de hata var  diyordu.sorunun ne olduğunu bilen varsa lüfen bana yazsın.bekliyorum arkadaşlar.

11 Mayıs 2011 Çarşamba

YAŞAR ablamda kabul günü

herkese günaydınlar ve mutlu neşeli bir gün diliyorum.bugunde arkaşlardan menüler vermeye devam ediyorum. geçen hafta kabul günü yaşar ablamday dı.hepsi birbirinden güzel yiyecekler hazırlamıştı.herşey harikaydı yaşar abla.ellerine sağlık.

davet masası


biber dolması


su böreği

yoğurtlu kara baklalı dolma


haşhaşlı mercimekli börek


gürcü tatlısı


kadayıflı muhallebi


böğrülce salatası




8 Mayıs 2011 Pazar

anneler günü

herkese günaydınlar ve mutlu pazarlar.bugun anneler günü.tüm annelerin ve anne olmak isteyenlerin anneler günü kutlu olsun.

7 Mayıs 2011 Cumartesi

kuzenimde kabul günü

herkese günaydınlar ve mutlu hafta sonları diliyorum.bugunde sizlere kuzenim ŞULE nin kabul günü menüsünü vermek istiyorum.herşey çok güzeldi.ellerine sağlık şulecim.şimdilik resimlerini verecem ama inşallah tariflerinide alınca sizinle paylaşacam.

davet masası


közlenmiş patlıcan biber salatası


yaprak sarma

meyve soslu etimek pastası


milföylü yufkalı börek


çikolatalı rulo pasta


peynirli poğaça


kabak salatası
tarifler gelecek.