29 Eylül 2011 Perşembe

puf puf hamur kızartması

hepinize iyi akşamlar diliyorum  arkadaşlar.3 gündür diş ağrısı çekiyorum.bir diş aralıksız şekilde ağrırmı anlamıyorum yaaa.doktor çekmek için ilaçları kullan dedi ama ilaçlardan sonrada yüzümün bir tarafı şişti.ağrıda en güçlü ağrı kesicilere rağmen aralıksız devam ediyor.önerisi veya bilgisi olan varsa lütfen bana yazarmısınız arkadaşlar?
bugun fazla kalamadan size geçenlerde yaptığım hamur kızartmasını sunmak istiyorum.şimdilik hoşçakalın.
tarif yok.fırın dan ekmek hamuru alınıp yapılmıştır.



28 Eylül 2011 Çarşamba

tahinli çıtır

tüm arkadaşlarıma günaydınlar ve mutlu neşeli bir gün diliyorum.bugunki tarifim bir çok sitede görüp yeni deneyebildiğim bir lezzet.denedikten sonra neden bu kadar kolay ve bu kadar lezzetli bir tarifi şimdiye kadar denemedim diye bin pişman oldum.resimi güzel çekemesemde lezzeti bir harikaydı.çıtır çıtır ağızda dağılan bir tarif istiyorsanız buyrun bakalım...





malzemeler:
hazır baklava yufkası
ben yaklaşık 16 adet kullandım
yarım paket margarin veya tereyağ
tahin,kıyılmış ceviz,az tozşeker
üstü:pudra şekeri
margarin küçük bir tavada eritilir ve ılıması beklenir.yufkanın teki düz bir tepsiye serilir.üstüne fırça yardımıyla eritilmiş margarin sürülür.üstüne ikinci yufka serilir ve tekrar erimiş margarin sürülür.üçüncü yufkada serilip aynı işem yapıldıktan sonra dördüncü yufka serilir.dördüncü yufkanın üstüne hiç yağ sürmeden fırça yardıyla tahin sürülür.yufkanın her yerine tahin sürdükten sonra kıyılmış ceviz ve az tozşeker serpilir.
yufkanın ucundan başlayarak rulo sarılır ve küçük küçük kesilip tepsiye dizilir.180 derece fırında hafif pembe oluncaya kadar pişirilir.soğuyunca üstüne pudra şekeri serpilir ve servis yapılır.
afiyet olsun.

26 Eylül 2011 Pazartesi

MİM VE MİM

hepinize günaydınlar ve mutlu sağlıklı bir gün diliyorum arkadaşlar.aynı gün içinde iki kere mimlenince bana acele cevaplamak düştü.sevgili SENEM ve YER SOFRASI  arkadaşlarım beni mimlemişler.mimin konusu çok güzel.kıcasa yanlız bir adaya  düşecek olsak veya yanlız aya gidecek vs...yanımıza alacağımız 4 tarif nedir.
ben çaysız duramayacağım için ilk önce yanıma çay alırdım



ikinci olarak mutlaka bir hamurişi almak lazım bence.o zaman ne olsun bakalım.
tabiki peynirli börek
veeee güzel bir salata



veeee tatlısız olmaz tabiki


şimdide gelelim 4 arkadaşı mimlemeye
sevgili DERYA
sevgiliMELİHA
sevgili AYCAN
sevgili NİLAY
mimlendiniz.buyrun bakalım.

kavrulmuş hindistan cevizli irmik tatlısı

hepinize günaydınlarrrrr,mutlu haftalar diliyorum arkadaşlar..bugun sizlere kolay mı kolay bir sütlü tatlı tarifi vermek istiyorum.özellikle irmik tatlısını sevenler bu tarifi mutlaka denesinler.kesinlikle pişman olmayacaklardır..buyrun bakal ım kolay irmik tatlısının tarifine.




malzemeler:
1 lt süt
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı  hindistan cevizi
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
az tarçın
1 pk vanilya
1 limon kabuğu rendesi
teflon tencereye hiç yağ kullanmadan 1 su bardağı hindistancevizi konur ve kısık ateşte kavrulur.hindistan cevizinin rengi değişip kahverengi olunca ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.daha sonra derin bir tencereye süt,irmik ve tozşeker alnır ve sürekli karıştırılarak ocakta pişirilir.koyulaşan irmik tatlısı ocaktan alınır ve içine rendelenmiş limon kabuğu ve  1 paket vanilya eklenir ve karıştırılır.
daha önce kavrulmuş olan  hindistan cevizinin yarısını borcamın altına  yayılır.üstüne irmik tatlısı dökülür ve onun üstünede kavrulmuş hindistan cevizinin geri kalanı yayılır.üstüne çekilmiş ceviz ve az tarçın serpilerek soğumaya bırakılır.
afiyet olsun.

22 Eylül 2011 Perşembe

galetaunlu pasta(kıbrıs pastası)

hepinize günaydınlar ve hayırlı cumalar diliyorum.bugunde sizlere kabul günümde yaptığım güzel bir pastatarifi vermek istiyorum.bir çok blogta bu pastanın tarifini verdiler ama benimde arşivimde de bulunması açısından  birde ben vereyim dedim.buyrun bakalım galeta unlu pastaya.




malzemeler:
3 yumurta
yarım su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
1.5 su bardağı galeta unu
1 paket kabartma tozu
üstü:1 su bardağı su, 1 su bardağı tozşeker
muhallebisi:
1 pk vanilyalı puding
1 poşet kremşanti
2.5 su bardağı süt
küçük bir tencerede 1 su bardağı  su ve 1 su bardağı  tozşeker yaklaşık 5 dk kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
derin bir kapta 3 yumurta ve yarım su bardağı toz şeker çırpılır.sırayla sıvıyağ,hindistan cevizi ve çekilmiş cevizde ilave edilir ve karıştırılır.daha sonra galeta unu eklenir ve kabartma tozuda ilave edilerek hafif karıştırılıp yağlanmış kare borcama dökülür.180 derece fırında pişirilir.pişen kek fırından alındıktan sonra hafif ılıyınca hazırlanan şerbet kekin üstüne dökülür.başka bir tencerede sütle beraber vanilyalı puding karıştırılarak pişirilir.hafif soğuyunca içine bir poşek kremşanti eklenir ve mikserle çırpılır.en son şerbetini çeken kekin üsütne muhallebi  dökülerek  soğumaya bırakılır.pastanın üstü süslenerek servis yapılır.
afiyet olsun.

21 Eylül 2011 Çarşamba

HAVVA nın davet masasından dible

hepinize günaydınlar arkadaşlar.bugun sizlere  arkadaşım havva nın kabul gününde yaptığı diblenin tarifini vermek istiyorum.ben yapmadığım için tam ölçü veremeyeceğim ama arkadaşımın anlattığı gibi anlatmaya çalışacam.
malzemeler:
1 su bardağı pirinç
2 adet yeşil sivri biber
4-5 adet taze yeşil fasulye
1 adet kırmızı biber
2 domates
tereyağ
1.5 su bardağı kaynar su
pirinç tuzlu sıcak suda yarım saat ıslatılır.tencereye tereyağ alınır ve ocakta eritilir.önce yeşil fasülyeler küçük küçük doğranır ve yağla kavurulur.sivribiberlerle kırmızı biber de doğranıp beraber kavurulur.2 domates kabukları soyulup
rendelenir ve oda fasülyenin üstüne eklenir.tüm malzemeler kavrulunca pirinçde ilave edilir ve biraz kavrulunca
1.5 su bardağı kaynar su ilave edilir ocağın altı kısılır.pilav suyunu çekene kadar pişirilir.
afiyet olsun.

19 Eylül 2011 Pazartesi

közlenmiş biberli patlıcan salatası

hepinize günaydınlar ve sağlıklı mutlu bir hafta diliyorum arkadaşlar.bugunde sizlere kabul gününden tarif vermeye devam ediyorum.salataları çok seven birisi olarak severek yaptığım bir salata.kolay ve lezzetli bir salata denemek isteyenler buyrun bakalım tarife.
malzemeler:
3-4 adet közlenmiş patlıcan
3 adet közlenmiş kırmızı biber
yarım demet dereotu
1 kase yoğurt
3 kaşık mayonez
2 diş sarımsak
iri kıyılmış ceviz
közlenmiş patlıcanlar küçük küçük doğranır ve derin bir kaba alınır.közlenmiş biberlerde küçük kareler halinde doğranıp patlıcana ilave edilir.başka bir kasede yoğurtun içine ezilmiş sarımsak ve mayonezde ilave edildikten sonra çırpılır.çırpılan mayonezli,sarımsaklı yoğurt patlıcana ilave edilir ve karıştırılır.en son doğranmış dereotu ve tuz ilave edildikten sonra karıştırılıp servis tabağına alınır.üstü cevizle süslenir ve servis yapılır.
NOT:ceviz salatanın içine de katılıp karıştırılabilir.
afiyet olsun.

16 Eylül 2011 Cuma

hanımeller ve mim

hepinize günaydınlar ve mutlu neşeli haftasonları diliyorum.bugun sizlere çok kolay ve değişik bir tarif vermek istiyorum.hazır büskividen yapılan farklı bir lezzet.bence  mutlaka denemelisiniz.buyrun bakalım tarifimize.
malzemeler:
2 paket hanımeller büskivi
1 poşet kremşanti
1 su bardağı süt
1 kase hindistan cevizi
yarım su bardağı sütle beraber kremşanti çırpılır.yarım su bardağı süt  bir kaseye alınır.hanımellerden bir tane alınır ve düz tarafına kremşanti sürülür.diğer bir hanımeller kremşantinin üstüne kapatılır.yani iki hanımeller büskivi arasına kremşanti sürülerek birbirine yapıştırılır.yapıştırılan hanımeller büskivi önce süte batırılır ve ardından bol hindistan cevizine bulanır.heryeri hindistanceviziyle kaplanan büskiviler bir tepsiye dizilir ve üstü kapatılarak bir gece derindondurucuda saklanır.
afiyet olsun.

sevgili arkadaşım HÜLYA nın mimi nide unutmadan cevaplamak istiyorum.mimin konusu ölmeden önce ne yapmak istersiniz.
ben ölmeden önce çocuklarımın güzel bir hayatlarının olduğunu görmek istiyorum.inşallah  ALLAHım bana bunu gösterir.kendi adıma dünyanın heryerini gömek isterdim tabikiiii.
bu mim cevaplamak isteyen tüm arkadaşlara gelsin.

15 Eylül 2011 Perşembe

bulgurlu patatesli köfte

herkese günaydınlarrrrrrr.gününüz sağlıklı,neşeli geçsin dileklerimle kabul günümden bir tarifle başlamak istiyorum.bir çok arkadaş bu tarifi biliyordur ama birde benden olsun diye vermek istedim.buyrun bakalım tarife.
malzemeler:
1 su bardağı ince bulgur
3 tane haşlanmış patates
yarım demet maydonoz
1 küçük kuru soğan
2 diş sarımsak
yarım limon suyu
az domates ve biber salçası
tuz,pulbiber.az sıvıyağ
bulgur geniş bir kaba alınır ve üstünü kapatacak kadar sıcak suyla ıslanır.haşlanmış patatesler soyulur ve rendelenir.rendelenen patatesler suyunu çeken bulgurun stüne ilave edilir.1 kuru soğan küçük küçük doğranıp tavada az sıvıyağla kavrulur.kavrulan soğana az domates salçası ve az biber salçası ilave edilir.kavrulduktan sonra salçalı soğanda bulgura ilave edilir.sarımsaklar ezilir ve pulbiber tuz ve limon suyuyla beraber hepsi bulgurlu patatese ilave edilir.en son maydonoz doğarandıktan sonra karışıma eklenir ve hepsi elle yoğrulur.mercimek köftesi gibi şekil verilip servis yapılır.
afiyet olsun.

13 Eylül 2011 Salı

bir kabul günüde bende

hepinize günaydınlar diliyorum arkadaşlar.gününüz mutlu sağlıklı geçsin dileklerimle sizlere bir kabul günü menüsü daha vermek istiyorum.bu sefer ki menü benden.bu hafta sonu aldığım kabul gününde buyrun bakalım neler yapmışım..tarifler daha sonra gelecek.....

çok acelece çekilmiş masanın görüntüsü


bulgurlu patesesli köfte


peynirli poğaça


kırmızı biberli patlıcan salatası


baklava hamurundan patatesli börek


galeta unlu pasta(kıbrıs pastası)


kavrulmuş hindistan cevizli irmik tatlısı
afiyetler olsunnnnn......

10 Eylül 2011 Cumartesi

HAVVA NIN GÜN MENÜSÜ

tüm arkadaşlara iyi geceler ve mutlu hafta sonu diliyorum.yaz tatili,arkasından ramazan ayı derken kabul günlerine bir süre ara vermiştik.bayramıda geride bıraktıktan sonra havva arkadaşımda ilk günümüze başladık.sizede fikir vermesi açısından gün menüsünü vermek istiyorum.buyrun bakalım arkadaşımın gün menüsünde neler varmış.
masanın görüntüsü

limon aromalı kurabiye


kalıpta haşhaşlı çörek


haşhaşlı gül çörek


etimekli patlıcan salatası


dibne


kedidilli tiramusu

9 Eylül 2011 Cuma

mini pizza

bugun sizlere kabul günlerinde ,kahvaltıda,çay sofralarında yapabileceğiniz harika bir tarif vermek istiyorum.erimiş peyniriyle porsiyonluk küçük pizzalara bayılacaksınız.buyrun bakalım tarifimize:

malzemeler:
1 yumurta,
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 pk kabartma tozu
aldığı kadar un
üstü:yumurta sarısı
sucuk,yeşil biber,domates,kaşar rendesi
malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur yapılır.hamurdan küçük parçalar koparılıp elimizle yuvarlayıp ortasına bastırarak çukur yapılır.çukurlara doğranmş sucuk doğranmış biber ve domates konur.hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürülüp fırına verilir.200 derece fırında pişirilir.fırından çıkmadan tepsi alınır ve pişen pizzaların üstlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve tekrar fırına sürülür.kaşar peyniri eriyince fırından alınır ve servis yapılır.
afiyet olsun.

7 Eylül 2011 Çarşamba

şerit poğaça

hepinize günaydınlar diliyorum.gününüz  bol neşeli mutlu ve sağlıklı geçsin dileklerimle sizlere güzel bir poğaça tarifi vermek istiyorum.değişik sunumlardan hoşlanan arkadaşlar için güzel bir tarif.buyrun bakalım.
malzemeler:
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
1 küp yaşmaya
yarım çaybardağı tozşeker
1 kahve kaşığı tuz
1 yumurta(akı içine sarısı dışına)
aldığı kadar un

ılık su ve süt derin bir kaba alınır.içine sıvıyağ ve yumurta akı ilave edilir.toz şeker ve mayada ilave edildikten sonra kaşıkla karıştırılır.üstüne un ilave edilerek tuzda eklenip yumuşak bir hamur elde edilir.hamurun üstü kapatılarak sıcak bir yerde yaklaşık 1 saat mayalandırılır.mayası gelen hamurdan parçalar koparılarak hafif açılır ve tek kenara kesikler yapılır.kesilmeyen kısıma peynir konularak poğaçalar sarılır ve tepside bir süre mayalanana kadar bekletilir.üstüne yumurta sarısı sürülüp 200 derece fırında pişirilir.


4 Eylül 2011 Pazar

cızlak

herkese günaydınlarrrrrr.gününüz bol neşeli sağlıklı ve mutlu geçsin dileklerimle ara verdiğim yazılarıma devam etmek istiyorum.bugun sizlere çok kolay bir tarif vermek istiyorum.aslında çoğumuz bildiği krep in biraz daha kolay malzemeyle yapılan bir tarif.buyrun bakalım.
malzemeler:
2 yumurta
2 su bardağı un
su,tuz
una yumurtalar kırılır ve tuz ilave edilir.göz kararı su yavaş yavaş ilave edilerek hamur çırpılır ve koyu kerep hamuru kıvamında bir hamur yapılır.hafif yağladığımız yanmaz tavaya kepçeyle akıtılarak arkalı önlü pişirilir.daha sonra tereyağla yağlanır.afiyet olsun.
NOT:tavaya bir kere yağ akıttıktan sonra tekrar yağ koymuyoruz.pişen hamurlar tereyağla arkalı önlü yağlanır.