30 Kasım 2011 Çarşamba

TAHİNLİ KEK

herkese günaydınlar ve mutlu sağlıklı bir gün diliyorum.bugun sizlere güzel bir kek tarifi vermek istiyorum.aslında birçok blog arkadaşımda bu keki gördüm ama denemeyenler veya farklı bir tarif isteyenler birde bu tarifi denesinler istedim. arkadaşlarım bu keki çok beğendiler.emin olun sizde denediğinize pişman olmayacaksınız.ayrıca bu keki ÇAY KAHVE BAHANE etkinliği için sevgili ÖZLEM e göndermek istiyorum .buyrun bakalım tahinli kek tarifimize.


malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı tahin
1 su bardağı süt
1 pk kabartma tozu
un
üstü:3 yemek kaşığı tahin,1 yemek kaşığı tozşeker,1 çay  bardağı ezilmiş ceviz
yumurta tozşekerle beraber çırpılır.süt  tahin ve sıvıyağ da ilave edildikten sonra bütün malzemeler çırpılır.hamura elenen un ve kabartma tozu da iave edildikten sonra karıştırılıan hamur borcama dökülür ve 180 derece fırında pişirilir.
pişen kek fırından çıkınca soğumadan tahin sürülür ve tozşekerle ceviz ekilir.
afiyet olsun.

29 Kasım 2011 Salı

semizotlu cacık ve nohutlu bulgur pilavı

hepinize günaydınlar diliyorum arkadaşlar.gününüz sağlıklı mutlu huzurlu geçsin dileklerimle bugun sizlere birbirine çok yakıştırdığım iki kolay yemek  tarifi vermek istiyorum.buyrun bakalım.

yıkanmış ve doğranmış semizotu ve bir tanedoğranmış  salatalık sarımsaklı yoğurtla karıştırılır.üstüne nane ekerek servis yapılır.
 bulgur pilavını bilmeyen yoktur.ama ben kendi pişirdiğim gibi anlatmak istiyorum.
tencereye az sıvıyağ alınır ve küçükküçük doğranmış soğan eklenir ve kısık ateşte kavrulur.kavrulan soğana az biber salçası ve az domates salçası ilave ederek karıştırılır ve yıkanan bir kase bulgur ilave edilir.haşlanmış bir çay bardağı nohutda ilave edildikten sonra biraz kavrulur ve üstüne 1.5 kase kaynar su ilave edilir.tuzunuda ekledikden sonra karıştırılıp tencerenin ağzı kapatılır ve kısık ateşte pişirilir.
afiyet olsun.

28 Kasım 2011 Pazartesi

NURCAN ABLAMIN DAVET MASASI

hepinize günaydınlar ve mutlu neşeli sağlıklı bir hafta temenni ediyorum arkadaşlar.yeni bir haftaya başlarken sizlerede fikir vermesi açısından yeni bir gün menüsü vermek istiyorum.buyrun bakalım nurcan ablanın gün menüsünde neler varmış.


masanın resmi

gürcü tatlısı


yeşil salata





su böreği


benim yaptığım tahinli kek.tarifi gelecek.

karabaklalı yoğurtsoslu sarma

25 Kasım 2011 Cuma

çaylı kek

hepinize hayırlı cumalar ve mutlu huzurlu bir hafta tatili  diliyorum arkadaşlar.bugun sizlere   çok kolay ve lezzetli  bir kek tarifi vermek istedim.şekil olarak biraz farklı oldu ama tadı harikaydı.kolay ve lezzetli bir kek tarifi için buyrun bakalım.




MALZEMELER:
3 yumurta
  1 su bardağı tozşeker   
 1 su bardağı sıvıyağ     
                                                                  1 su bardağı demlenmiş çay           
1 yemek kaşığı kakao 
 1 çay kaşığı tarçın        
        1 çay bardağı kıyılmış ceviz 
                                                                  1pk kabartma tozu      
1pk vanilya                 
un                           
  yumurta ve toz şeker derin bir kapta köpük köpük olana kadar çırpılır.sıvı yağ ve demli çay ilave edilerek     çırpılmaya devam edilir.kakao tarçın ve cevizde ilave edildikten sonra en son küçük bir elekten elenerek un    ilave edilir.elenen unun üstüne vanilya ve kabartma tozuda ilave edildikten sonra kaşıkla karıştırılarak          yağlanmış kalıpa dökülür.180 derece fırında pişirilir.afiyet olsun.                                                             

                                                          

23 Kasım 2011 Çarşamba

Yeniçarşım.com ile Evden Çıkmadan Çarşıya Çıkıyoruz!



Ekim ayından bu yana yayında olan Yeniçarşım.com, alışkın olduğumuz e-ticaret sitelerinden oldukça farklı. Site şimdiden sloganı olan “Evden çıkmadan çarşıya çık” mottosunu fazlasıyla yerine getiriyor. Çünkü şimdiden Yeniçarşım.com’da yüzlerce mağaza var ve siz dilediğiniz ürünü bu mağazalar arasından seçerek satın alabiliyorsunuz. Üstelik, internetten alışveriş yaparken en çok çekindiğimiz “güvenlik” engelini Hürriyet Güvenli Alışveriş Sistemi ile çözmüşler.

Yeniçarşım.com’un diğer alışveriş sitelerinden önemli farkları var. Platformun en belirgin karakteristiği olan alıcı ile satıcıyı bir araya getirme stratejisi, satıcıların (mağazaların) ticari kuruluş olması gibi akıllıca bir taktikle desteklenerek, son derece başarılı bir sistem getirilmiş durumda. Yeniçarşım.com’da satış yapan her mağaza, ticari unvana sahip, fatura kesen ve dolayısıyla garantili ürün satan mağazalar. Bu sayede aynı ürünü birden fazla mağaza arasından güvenle seçerek satın alabiliyorsunuz. Herhangi bir problemde “Hürriyet Güvenli Alışveriş Sistemi” ve Yeniçarşım’ın başarılı müşteri hizmetleri departmanı hizmetinizde.

www.yenicarsim.com'da 24 farklı kategoride onbinlerce ürün bulunuyor. Mutfak ve küçük ev aletleri bölümünde ise birbirinden güzel ürünler mevcut. Yemek yaparken ihtiyacınız olan mutfak aletlerine kolaylıkla ulaşabilir ve güvenli şekilde satın alabilirsiniz.

Ayrıca, www.facebook.com/yenicarsim ve www.twitter.com/yenicarsim adreslerinden ise Yeniçarşım’ı takip edebilir, kampanya ve fırsatlardan haberdar olabilirsiniz.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

22 Kasım 2011 Salı

BEDELLİLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ

bir asker annesi olarak bedelli askerliğe vicdanı ret yapıyorum.bedelli askerlik yapacaklar siz yatağınızda rahat uyuyun.elbet sizin yerinize bu vatanı koruyacak fakir çocukları olacaktır......

HAKKARİ DE ŞEHİT OLAN MEHMETCİKLER KEMİKLERİNİZ SIZLAMASIN.BU DÜNYADA OLMASADA AHİRETTE EN ZENGİN SİZLERSİNİZ
.
 BEDELLİ ASKERLİK  YAPACAK BAZI SANATCILAR.

KENAN DOĞULU (37)
YALIN(31)
GÖKHAN ÖZEN(32)
MURAT DALKILIÇ(28)
TOLGA KAREL(33)
SARP APAK(30)
TOLGAHAN SAYIŞMAN(30)
METE HOROZOĞLU(36)
BURAK ÖZÇİVİT(27)
YAĞMUR ATACAN(28)
BU İSİMLER BEDELLİ ASKERLİĞE SICAK BAKIYORLARMIŞ.BAKIN BAKIN .....NEDE OLSA SİZLER YURTDIŞINDA ÜNİVERSİTE OKUYORSUNUZ DEĞİLMİ.ASKERLİK SİZE ENGEL OLMASIN...........
NOT:bu yazının bir kısmı MAVİ TUTKU blogundan alınmıştır.mutlaka uğrayın .

21 Kasım 2011 Pazartesi

ıspanaklı tava böreği

hepinize selamlar ve iyi geceler diliyorum arkadaşlar.haftanız güzel başlamıştır inşallah..bu aralar bende bayağı bir yoğunluk olsada mutfaktan geri kalmıyorum tabiki. en çokta kolay ve lezzetli tarifler denemeye çalışıyorum..bu aralar en çok tava böreği   yaptım.sanırım hem kolay hem az malzeme hemde lezzetli bir börek olduğu için.sizlere yazdığım yorumlarda bildiğiniz gibi ben hiç kıymalı hamurişi yemem.(sağlık sorunları yüzünden)bu yüzdende pek değil hiç yapmam neredeyse.peynir olmazsa benim için vazgeçilmez ıspanak ve patetestir.geçen günde  tava böreğini ıspanaklı yaptım.itaraf etmeliyimki peynirli sevdiğim halde ıspanaklı  daha bir güzel oldu.yakında patetesli deneyincede sizinle paylaşırım inşallah.şimdi buyrun bakalım ıspanaklı kolay tava böreğimize.
not:resimler çok acele çekildiği için pek güzel değil ama lezzeti harikaydı.


malzemeler:
3 yufka
1yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
içi:ince doğranmış ıspanak,tuz,pulbiber.karabiber
ıpanaklar incecik doğranır tuz pulbiber karabiber ilave edilerek karıştırılır.tavaya çok azsıvıyağ konur ve ocağın altı yakılır.kısık ateşe alınır.tavaya bir tane yufka kenarlarından sarkacak şekilde serilir.bir kasede yumurta sıvıyağ ve süt çırpılır.bu karışımdan tavaya serilen yufkanın üstüne kaşıkla gezdirilir.ikince yufka parçalanarak harcın üstüne gelişigüzel serilir.tekrar harçtan gezdirilip heryerine ıspanaklı harç serilir.ıspanakların üstüne tekrar parça yufka serilir ve aynı harçtan heryerine kaşıkla gezdirilir.kalan yufkada en üste serilerek tavanın üstü kapatılır ve kısık ateşte pişirilir.böreğin altı pişince ters çevirilir ve öteki tarafta pişirilir.tavadan alınıp dilimlenir ve servis yapılır.

not:bizim burada ıspanak böreklerde çiğ kullanılır.isteyen önceden kavurabilir.ama çiği tercih etmenizi öneririm.



20 Kasım 2011 Pazar

NAZLI da arkadaş toplantısı

hepinize günaydınlar ve mutlu sağlıklı neşeli bir hafta diliyorum.geçen hafta sevgili arkadaşım nazlıda toplanmıştık.çok güzel saatler geçirdik beraber.kendisi bize harika lezzetler hazırlamıştı.sizede fikir vermesi açısından yayınlamak istedim.buyrun bakalım nazlı neler hazırlamış.





masa tam hazırlanmadan çekmiştim


tahinli kurabiye


kısır





soslu yeşil salata

pandispanyalı ve büskivili pasta

yaprak sarma


haşhaşlı cevizli çörek

18 Kasım 2011 Cuma

baklava yufkasından patetesli çıtır börek

hepinize günaydınlar ve hayırlı cumalar diliyorum.gününüz mutlu huzurlu en önemlisi sağlıklı geçsin dileklerimle bugun sizlere harika çıtır çıtır bir börek tarifi vermek istiyorum.buyrun bakalım tarifimize.


malzemeler:
12 adet baklava yufkası
1 şişe madensuyu
1 çay bardağı sıvıyağ
içi: haşlanmış patetes,1 kurusoğan,salça,pulbiber,tuz
üstü:yumurta sarısı
önce haşlanmış patetesler rendelinir.tavaya az sıvıyağ konur ve küçük küçük doğranmış soğanlar kavrulur.salça ilave edilerek sağanla bir kaçkere karıştırdıktan sonra patetes eklenir.tuz,pulbiber de eklendikten sonra 10 dk kavrulur.kavrulan patetes ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
derin bir kaseye 1 şişe maden suyu ve sıvıyağ konur ve kaşıkla karıştırılır.düz bir zemine 1 tane baklavalık yufka serilir.üzerine sıvıyağlı maden suyu sürülür.ikinci yufkada üstüne serilir ve aynı karışımdan tekrar sürülür.üçüncü yufkada üzerine serildikten sonra karışım sürmeden kenarına patetesli harçtan konulup rulo sarılır.gözkararı dilimlere kesilip üstüne yumurta sarısı sürülür.diğer yufkalarada aynı işlem yapıldıktan sonra börekler tepsiye  dizilir ve 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

17 Kasım 2011 Perşembe

bisküvili top

hepinize günaydınlar ve mutlu sağlıklı bir gün diliyorum.bugun sizlere çok kolay bir tarif vermek istiyorum.atıştırmalık lezzetli bir tatlı isteyenler için buyrun bakalım.


malzemeler:
1 pk pötübör büskivi
2 yemek kaşığı kakao
yarım çay bardağı süt
1 çay bardağı pudraşekeri
50 gr margarin
1 çay bardağı fındık kırığı veya ceviz
hindistan cevizi
margarin tavada eritilir ve ılıması beklenir.derin bir kaba  büskiviler kırılır.üstüne kakao,erimiş yağ ve fındık kırığı eklenir.sütte ilave edildikten sonra elle yoğrularak  yuvarlak toplar yapılır.hindistan cevizine bulanarak kürdan batırılır ve servis yapılır.
afiyet olsun.


15 Kasım 2011 Salı

nane soslu brokoli karnıbahar salatası

herkese günyadınlar.gününüz mutlu neşeli ve huzurlu geçsin dileklerimle bugun sizlere çok kolay ama çok vitaminli bir tarif vermek istiyorum.aslında hepinizin bildiği bir salata ama ben birde naneli deneyin istedim.emin olun pişman olmayacaksınız.ayrıca bu salata tarifini  ÇAY KAHVE BAHANE etkinliği için sevgili arkadaşım ÇAÇARON BLOG A göndermek istiyorum.

brokoli ve karnıbahar küçük dallarına ayrılır ve ayrı ayrı tuzlu suda haşlanır.haşlanan sebzeler borcama alınır ve üstüne sarımsaklı yoğurt dökülür.
küçük bir tavaya az sıvıyağ konur ve kırmızı pul bibr ve kuru nane eklenip kızdırılır.kıdırılan naneli biberli yağ yoğurtun üstüne ekilip servis yapılır.
afiyet olsun.

14 Kasım 2011 Pazartesi

patatesli rulo börek

hepinize günaydınlar ve mutlu neşeli ve sağlıklı bir hafta  diliyorum.bugun sizlere yapımı kolay çıtır çıtır bir börek tarifi vermek istiyorum.ben patetesli yaptım ama siz peynirli yada kıymalı deneyebilirsiniz.





malzemeler:
3 tane hazır yufka
50 gr margarin
yarım çay bardağı sıvıyağ
üstü:yumurta sarısı ve mavi haşhaş
içi:haşlamış patates,tuz,pulbiber,karabiber
haşlanmış patatesler derin bir kaba rendelenir ve tuz,pulbiber ve karabiber ilave edilerek karıştırılır.

margarin tavada eritilir ve hafif ılıyınca içine yarım çay bardağı sıvıyağ eklenir.yufkanın biri düz bir zemine serilir .fırça yardımıyla yufkanın heryerine margarin ve sıvıyağ karşımından sürülür.yufka ön taraftan çok az katlanır ve bu katlı kısıma patasli iç konur.yufkanın kenarlarıda hafif içe katlandıktan sonra rulo şeklinde sarılır.rulo sarılan börekler istenilen büyüklükte kesilir .diğer yufkalarda aynı şekilde hazırlandıktan sonra börekler tepsiye dizilir.üstlerine yumurta sarısı sürülür ve mavi haşhaş ekilerek 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

10 Kasım 2011 Perşembe

nişastalı un kurabiyesi

uzun bir aradan sonra hepinize günaydınlar ve hayırlı cumalar diliyorum arkadaşlar.bugun sizlere sevgili CAFE PORTAKAL görüp not aldığım bir kurabiye tarifi vermek istiyorum.ben çok beğendim.eminim deneyince sizde benim gibi düşüneceksiniz.buyrun bakalım tarifimize:




malzemeler:
1 pk margarin( yumuşamış)
1/2 su bardağı sıvıyağ
5 yemek kaşığı pudra şekeri
5 yemek kaşığı nişasta(ben mısır nişastası kullandım)
1pk kabartma tozu
1pk vanilya
aldığı kadar un
margarin derin bir kaba alınır ve pudra şekeri ,sıvıyağ,nişasta ilave edilerek karıştırılır.vanilya ve kabartma tozuda ilave edildikten sonra azar azar un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır.şekil verilerek tepsiye dizilir.180 derece fırında pişirilir.stüne pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
afiyet olsun.





10 KASIM

4 Kasım 2011 Cuma

çatalbastı tatlısı

hepinize günaydınlar hayırlı cumalar diliyorum .bayrama sayılı günler kalmışken sizlere güzel bir tatlı tarifi vermek istiyorum.bayram için değişik tatlı isteyenler denesinler bence. buyrun bakalım nefis tatlımızın tarifine



malzemeler:
1 pk margarin (yumuşak)
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı pudra şekeri
1/2  çay bardağı irmik
1 yumurta(sarısı dışına)
1 pk vanilya
1pk kabartma tozu
aldığı kadar un
yumurta sarısı ve un hariç bütün malzemeler derin bir kapta karıştırılır.daha sonra azar azar un ialve ederek ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur yapılır.hamurdan küçük parçalar kopartılıp oval şekil verilir.üstlerine yumurtanın sarısı srülerek çatalla hafif bastırılır.180  derece fırında pişirilir.
şerbeti:
4 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
yarım limon
şerbet ocakta kaynatılır.kıvamı gelince limon sıkılır ve ocaktan alınır.az bekletilip soğuyan tatlılarımın üstüne dökülür.
afiyet olsun.


3 Kasım 2011 Perşembe

garnitürlü patetes salatası

hepinize günaydınlar  ve mutlu  huzurlu bir  diliyorum arkadaşlar.bugun sizlere güzel ve kolay bir salata tarifi vermek istiyorum.patetes salatasını sevenler için değişik bir alternatif  bence.ben çok beğendim.eminim sizde çok beğeneceksiniz.buyrun bakalım tarifimize.



malzemeler:
3-4 tane haşlanmış patates
1 kase haşlanmış bezelye
2 tane haşlanmış havuç
3-4 tane kornişon turşu
1 tane kırmızı biber
1 konserve mısır
dereotu,maydonoz
tuz,limon,zeytinyağ
küp küp doğranmış patetesler derin bir kaseye alınır.diğer sebzelerrin hepsi doğranıp patatese ilave edilir.tuz,limon ve zeytinyağ ilave edilerek karıştırılır.servis yapılır.
afiyet olsun.

1 Kasım 2011 Salı

etimekli patlıcan biber salatası

hepinize günaydınlar  ve sağlıklı huzurlu mutlu bir gün diliyorum arkadaşlar.bugun sizlere davet masamdan güzel bir salata tarifi vermek istiyorum.sunum  ve lezzeti bir arada arayanlar buyrun bakalım tarifimize.



malzemeler:
3-4 adet közlenmiş patlıcan
2 adet közlenmiş kırmızı biber
1 kase sarımsaklı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
mısır
dereotu
kornişon turşu
kırmızıbiber
1 pk etimek
önce sarımsaklı yoğurtla mayonez çırpılır.közlenmiş patlıcanlarla közlenmiş biberler küçük küçük doğranır ve bir kasede biraz tuz ilave edilerek  karıştırılır.1 pk etimek küçük parçalara kırılır ve borcamın altına döşenir.etimeklerin üstüne karıştırılan patlıcan biber közlemesi döşenir.onun üstünede 1 kase çırpılmış yoğurt mayonez karışımı dökülür.en üstü mısır doğranmış biber,doğranmış turşu ve dereotu ile süslenir.yaklaşık yarım saat sonra servis yapılır.
afiyet olsun.