31 Ocak 2012 Salı

ETKİNLİK

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar diliyorum.dün başlattığım etkinlik için birkaç açıklama yapmak istiyorum.blogu olmayan arkadaşlar nasıl katılacaz diye sormuşlar.etkinliğe  katılan tüm arkadaşlarıma şimdiden teşkkk ediyorum.blogu olmayan arkadaşlar facede duyuru yapıp bana yorum olarak bildirebilirler.
ayrıca yeni bir etkinlik haberide vermek istiyorum.mutlaka uğrayın.
http://lezzetbloglari.blogspot.com/2012/01/yarisma-hakkinda.html adresine uğrarsanız etkinlik hakkında bilgi alabilirsiniz.ayrıca başka bir etkinlik yapan sevgili MAYA nın blogunada uğramayı ihmal etmeyin lütfen.

30 Ocak 2012 Pazartesi

HEDİYE ETKİNLİĞİM VAR

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime selamlar  gönderiyorum ve mutlu ,sağlıklı ,huzurlu bir hafta diliyorum.daha önceki günlerde sizlere ehliyet kursuna gittiğimi yazmıştım.yazılı sınavdan sonra şükür ki direksiyon sınavınıda verdim..ehliyet sınavını geçersem hediye etkinliği yapmayı istiyorum diye daha önceden sizlere  yazmıştım.nihayet artık bu sınavı atlattığıma göre etkinliği yapabilirim diye düşündüm ve naçizane bir hediye paketi hazırladım.aşağıdaki hediyelerin hepsi bir kişiye gidecek.etkinliğime hepinizi bekliyorum.
gelelim şartlara:
1.izleyicim olmak
2.blogda ve facede duyurmak
3.bu postun altına yorumla beraber katıldıklarını belirtmek
gelelim hediyelerimize

avondan gliserinli el kremi
göz makyaj temizleyici
mor göz kalemi
makyaj çantası
ve çok güzel bir takı seti


takı seti kolye,bileklik ve küpeden oluşmaktadır.

26 Ocak 2012 Perşembe

baklava yufkasından elmalı çıtır

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek mutlu sağlıklı bir gün temenni ediyorum.bugün sizlerle yapımı kolay ama bir o kadar da lezzetli bir tarif paylaşmak istiyorum.elmalı lezzetler sevenler mutlaka denesinler derim.buyrun bakalım elmalı çıtır tarifimize.

malzemeler:
9 adet baklava yufkası
yarım pk margarin
3 elma
ceviz,tarçın,tozşeker
üstü:pudra şekeri
öncelikle elmalar kabukları soyulup rendelenir.bir tavaya alınarak 1 yemek kaşığı toz şekerle pişirilir ve 1 çay kaşığı tarçın ilave edilerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
küçük bir tavada margarin ertilir.düz bir zemine yufkalardan biri serilir.fırça yardımıyla heryerine margarin sürülür.ikinci yufka serilir ve tekrar margarin sürülür.en son üçüncü yufkada serildikten sonra margarin sürülür ve kenarına elmalı harç yayılır.3 kat olan yufkalar rulo sarılarak dilimlere kesilir.170 derece fırında pişirilir.fırından çıktıktan sonra üstüne pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
afiyet olsun.

25 Ocak 2012 Çarşamba

CAFE PORTAKAL DAN HEDİYE KAMPANYASI

http://cafeportakal.blogspot.com/2012/01/westwingcomdan-cafeportakal.html

HAVVA dan yeni bir davet menüsü

hepinize günaydınlar ve sağlıklı mutlu neşeli bir gün  diliyorum.bugunde sizlere geçen hafta gittiğim kabul gününün menüsünü vermek istiyorum.sevgili arkadaşım HAVVA bizler için harika lezzetler hazırlamıştı.sizlerede fikir vermesi açısından buyrun bakalım masamızda neler varmış

masanın resimi

su böreği

biber salatası




renkli yeşil salata



tavuklu pilav

etimekli pasta

22 Ocak 2012 Pazar

ıspanaklı gül börek

hepinize iyi akşamlar diliyorum.yarın yeni bir haftaya başlarken hepinize sağlıklı  ve  mutlu bir hafta  diliyorum arkadaşlar.bugun sizlere hepinizin bildiği gül böreğin tarifini vermek istiyorum.gül börek denince nedense hep aklıma ıspanaklısı gelir.bu mevsimde ıspanağı bol tüketmek gerektiğini düşünüyorum ve sizlerede hatırlatmak için bu böreğin tarifini vermek istiyorum.ayrıca bu  tarifi ÇAY KAHVE BAHANE ETKİNLİĞİ için sevgili arkadaşım MUTFAK İNCİSİ ne gönderiyorum.buyrun bakalım ıspanaklı gül böreğimizin tarifine.


malzemeler:

1 kilo yufka
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
ıspanak,tuz,karabiber,pulbiber,(isteğe göre kurusoğan)
ıspanaklar yıkanır ve ayıklanıp yaprakları küçük küçük doğranır.içine baharatlar ve doğranmış soğan eklenir ve karıştırılır.
NOT:ben ıspanağı kavurmadan kullanıyorum.isteyen kavurabilir.
süt yumurta ve sıvıyağ derin bir kapta çırpılır.yufka düz bir zemine serilir.fırça yardımıyla heryerine sütlü harçtan sürülür.yufka artı şeklinde dörde kasilir.kesilen üçgenlerin geniş kenarına ıspanaklı harç konulur ve rulo sarılır.rula tekrar kendi etrafında sarılarak gül şekli verilir.
tüm yufkalar bu şekilde hazırlanır ve tepsiye dizilir.üstüne yumurta sarısı sürülür ve 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

20 Ocak 2012 Cuma

yaşar ablamın yeni bir kabul günü menüsü

hepinize günaydınlar ve hayırlı cumalar diliyorum.gününüz sağlıklı mutlu huzurlu geçsin dileklerimle  bugünde sizlerle yaşar ablamın kabul gününden lezzetler paylaşmak istiyorum.hepsi biribirnden güzel harika lezzetler için yaşar ablama ellerine sağlık diyerek resimlere geçiyorum.buyrun bakalım.
 masa hazırlanırken çektiğim resim


 kuru patlıcan dolması


kuru biber dolması

su böreği

elmalı tart


hurma tatlısı


 renkli makarna salatası




19 Ocak 2012 Perşembe

kereviz salatası ve karşık sebze yemeği

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime sevgilerimi gönderiyorum ve sağlıklı mutlu huzurlu bir gün geçirmenizi temenni ediyorum.bugun sizlerle kolay iki tarif paylaşmak istiyorum.kış aylarında yapabileceğiniz kolay ve lezzetli tarifler için buyrun bakalım.

karışık sebze yemeği
teflon tencereye az sıvıyağ konulur ve doğranan havuç en alta gelişigüzel döşenir.üstüne doğranan karnıbahar lar döşenir.ondan sonra brokoliler döşenir ve en üste doğranan kırmızı biberler eklenip tuz serpilir ve tencerenin kapağı kapatılır.kısık ateşte sebzeler pişirilir.(sebzeler yumuşamaya başlayınca çok az sıcak su ilave edilebilir.)

kereviz salatası
bir kaseye sarımsaklı yoğurt hazırlanır.rendelen kereviz bekletmeden yoğurta eklenir.1 tane havuçta rendelip eklendikten sonra tuz ilave edilerek karıştırılır.servis tabağına alınır ve doğranmış dereotu ve cevizle servis yapılır.
afiyet olsun.

18 Ocak 2012 Çarşamba

fasulye piyazı

tüm arkadaşlara merhabalar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugun  sizlerle kolay ve  lezzetli bir salata tarifi paylaşmak istiyorum.sizde kolay ve lezzetli bir salata yapmak isterseniz deneyin derim.buyrun bakalım kolay fasulye piyazımızın tarifine.

malzemeler:
1 kase haşlanmış kuru fasulye
1 kırmızı kurusoğan
maydonoz ve dereotu
1 kırmızı biber
zeytin
tuz,zeytinyağ,pulbiber ve limon.
derin bir kaseye haşlanmış kurufasulye alınır ve kırmızı biber doğranır.dereotu ve maydonozda doğrandıktan sonra en son kırmızı soğan doğranıp ilave edilir.tuz zeytinyağ pulbiber ilave edilerek limon suyu eklenir ve karıştırılır.servis tabağına alınıp zeytinle süslenip servis yapılır.
afiyet olsun.

17 Ocak 2012 Salı

değişik bir menü

tüm arkadaşlarıma  günaydınlar ve mutlu sağlıklı günler temenni ediyorum.bugün güne  güzel bir menüyle başlamak istedim.geçen haftalarda gittiğim ev ziyaretinde arkadaşım şadumanın hazırladığı harika lezzetleri sizede fikir vermesi açısından paylaşmak istiyorum.buyrun bakalım menüde neler varmış

böğrülce salatası

poğaça


 balparmak tatlısı


 cevizli un kurabiyesi
baklava
 yaprak sarma
turşu

13 Ocak 2012 Cuma

balkabaklı büskivili top

herkese günaydınlar ve hayırlı cumalar diliyorum arkadaşlar.hafta tatiline girerken sizlere güzel bir tarif vermek istiyorum.aslında denerken nasıl olur acaba diye düşünmedim değil.ama tadına baktıktan sonra tahminimden daha güzel olduğunu gördüm.sizlerde değişik ve lezzetli bir tatlı tarifi istiyorsanız ve balkabağını seviyorsanız mutlaka bu tarifi deneyin derim.buyrun bakalım balkabaklı büskivili top tarifimize.

malzemeler:
1 dilim balkabağı
1 pk pötübör büskivi
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
1 portakal kabuğu rendesi
balkabağı küçük küçük doğranır ve şeker ilavesiyle pişirilir.(daha önceki postlarda balkabağının pişirilmesini anlatmıştım)pişen kabak sıcakken ezilerek püre yapılır ve soğumaya bırakılır.soğuan kabak püresine büskiviler kırılır.ceviz ve portakal kabuğu rendeside ilave edildikten sonra karıştırılır ve bir kaç saat bekletilir.(elde kolay şekil alması için.)
daha sonra kabak püresinden avcumuzda toplar yapılır ve hindistan cevizine bulanarak servis yapılır.
afiyet olsun.



11 Ocak 2012 Çarşamba

pankek

hepinize  günaydınlar ve mutlu sağlıklı bir gün  diliyorum arkadaşlar.bugun de kahvaltı için harika bir tarifle devam etmek istiyorum.pankek i daha önce denemeyenler varsa mutlaka deneyin derim.ben çok beğendim.eminim sizde tadına baktığınızda benim gibi düşüneceksiniz.  kolay ve lezzetli  pankek tarifimiz  için buyrun bakalım.



malzemeler:
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 pk kabartma tozu
tuz
un hariç tüm malzemeler çırpılır.daha     sonra azar azar un ialeve edilerek kek kıvamında bir hamur elde edilir.yanmaz tava ocağa alınır ve kızdırılır.kızan yanmaz tavaya 1 kepçe hamurdan dökülür.üstü göz göz olunca ters çevirilir.pişen pankekler servis tabağına alınır.
afiyet olsun.

10 Ocak 2012 Salı

kaşarlı sucuklu patetes kavurması

hepinize günaydınlar ve mutlu sağlıklı bir gün diliyorum.bugun sizlerle kahvaltı için yapabileceğiniz kolay ve lezzetli bir tarif paylaşmak istiyorum.patetes sevenler bu tarifi mutlaka deneyin derim.buyrun bakalım kolay ve lezzeti harika patetes kavurmamıza.

malzemeler:
3- tane patetes
sucuk
kaşar peyniri
sıvıyağ
tuz
petetesler soyulur ve küçük küçük doğranır.teflon tavaya vaya tencere ye az sıvıyağ konur ve petetesler kavrulur.kavrulurken dibi tutmasın diye 1-2 yemek kaşığı su ilave edilir.sucuklar dilimlenir ve kavrulan pateteslere ilave edilir.biraz tuzda ekledikten sonra 5- 10 dk kavrulur.kavrulan sucuklu patetesin üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve tavanın kapağı kapatılır.peynirler eriyince ocaktan alınır ve servis yapılır.
afiyet olsun.

9 Ocak 2012 Pazartesi

browni kurabiye ve DERYA dan hediyelerim

hepinize günaydınlar ve hayırlı cumalar diliyorum.bu mubaraek günde gününüz aydın dualarınız kabul olsun dileklerimle bugun sizlere sevgili TÜMAY dan aldığım güzel ve lezzetli bir kurabiye tarifi vermek istiyorum.gerçekten denediğinize pişman olmayacaksınız.buyrun bakalım harika browni kurabiyemizin tarifine.


malzemeler:
1pk margarin (yumuşamış)
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
2 kahve fincanı tozşeker
1 pk kakao(8-9 kaşık)
1pk vanilya
1pk kabartma tozu
un
şerbeti:
1 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
kurabiye için olan malzemeler derin bir kaba alınır ve karıştırılır.yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edilir ve hamur yapılır.avucumuzla yuvarlaklar yapığ tepsiye dizilir.170 derece fırında pişirilir.
kurabiyeler pişerken süt ve şeker bir kaseye alınır ve şeker eriyene kadar karıştırılır.fırından çıkan kurabiyeler sıcakken süte batırılıp çıkarılır ve saklama kabına dizilir.
şerbet artarsa kurabiyelerin üstüne gezdirilir ve soğumaya bırakılır.
not:süt ve şeker pişirilmeyecek.
afiyet olsun.
 ve çok sevdiğim arkadaşım DERYA nın geçen haftalarda yaptığı etkinlikten kazandığım sabunlarım geldi.canım benim hepsi birbirinden güzel.o kadar özenli bir paketti ki açarken bile heyecanladım.rengarenk sabunlar o kadar güzellerki ellerine emeğine sağlık .iyiki varsın canım.