31 Mayıs 2012 Perşembe

lavaştan gözleme

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime  günaydınlar ve sağlıklı mutlu bir gün dileyerek  sizlerle kahvaltı için çok kolay bir tarif paylaşmak istiyorum.lavaştan yapabileceğiniz bu gözlemeyi eminim çok beğeneceksiniz.buyrun bakalım tarifimize:
malzemeler:
1 pk hazır lavaş
3 adet haşlanmış patetes
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 yemek kaşığı sıvıyağ
pulbiber tuz
haşlanmış patetesler rendelenir ve isteğe göre baharatlar ilave edilerek karıştırılır.derin bir kabın içine süt yumurta ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ konularak çırpılır.
tavaya az sıvıyağ akıtılır ve ocağın altı yakılır.lavaşın biri tavaya konulur ve hazırlanan harçtan kaşık yardımıyla gezdirilir.üstüne ikince lavaş konur ve aynı harçtan gezdirilir.sonra hazırlanan patetes püresi lavaşın heryerine yayılır ve üçüncü lavaşta üstüne konurçharçtan gezdirilirek tavanın kapağı kapatılır.kısık ateşte lavaşın alt tarafı pişince tersi çevrilir ve pişmesi beklenir.her iki tarafı pişirilen lavaş tavadan alınır servis yapılır.
afiyet olsun.

28 Mayıs 2012 Pazartesi

ekşili kuru patlıcan dolması

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar  ve sağlıklı mutlu ,huzurlu bir hafta diliyorum. bugün sizlerle çok lezzetli bir dolma tarifi paylaşmak istiyorum.kuru patlıcan sevenler mutlak deneyin derim.

malzemeler:
istenilen sayıda kuru patlıcan
bir büyük kase pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 kurusoğan
dereotu,maydonoz
tuz,karabiber,pulbiber
kurunane,kimyon,sumak ve bir limonun suyu
sıvıyağ
tencereye sıvıyağ alınır ve doğranmış soğanlar ialve edilerek kavrulur.salça da iave ettikten sonra kavrulmaya devam edilir.yıkanmış pirinçte ialve ettikten sonra 5 dk daha kısık ateşte kavrulur.en son doğranmış dereotu ve maydonoz ilave edilir.damak zevkine göre tuz,pulbiber,nane,sumak ve kimyon eklenerek en son limon suyu sıkılır ve karıştırılır.
kaynar suda haşlanan ve soğuytan patlacanların yarısına gelecek şekilde hazırlanan harçtan doldurulur ve ağızları kapatılarak tencereye yan şekilde dizilir.
az sıcak su ialve edilerek pişirilir.
afiyet olsun.

24 Mayıs 2012 Perşembe

galeta unlu çıtır börek

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve hayırlı cumalar diliyorum.bugün sizlerle yapımı kolay ve harika bir lezzet olan bir börek tarifi paylaşmak istiyorum.yerken milföy tadında aslında hazır yufkadan yapılan bu böreği mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.ayrıca bu tarifi PORSELEN ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ için sevgili BİR DİLİM DÜŞ arkadaşıma göndermek istiyorum.buyrun bakalım çıtır çıtır böreğimizin tarifine.


malzemeler:
4 adet hazır yufka
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
galeta unu
içi:peynir
yumurta süt ve sıvıyağ derin bir kapta çırpılır.
hazır yufkanın bir tanesi düz bir zemine serilir.hazırlanan harç fırça yardımıyla yufkanın heryerine  sürülür.harç sürülen yufka uzunlamasına bıçakla kesilerek 6 uzun şerit yapılır.şeritlerin ucuna beyaz peynir konulur ve muska şeklinde olacak şekilde şerit bitene kadar katlanır.
bu şekilde hazırlanan börekler önce hertarafı olacak şekilde önce hazırlanan harca sonra galeta ununa batırılarak tepsiye dizilir.
tepsiye dizilen börekler bir gece dondurucuda saklanır.ertesi gün çözülmeden 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

22 Mayıs 2012 Salı

fırında baharatlı dilim patetes

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek bugün sizlerle kahvaltı saatlari için kolay ve lezzetli  bir tarif paylaşmak istiyorum.sizlerde benim gibi patetes sevenlerdenseniz birde öyle deneyin derim.buyrun bakalım baharatlı patetes tarifimize:

malzemeler:
3-4 tane patetes
1 kahve kaşığı kekik
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
gözkararı tuz ve sıvıyağ
patetesler soyulur ve derin bir kabın içine dilimlenir.üzerine kekik,pulbiberituz ve kararbiber ilave edilir.en son tuz ve az sıvıyağ ilave edildikten sonra karıştırılır.karıştırılan patetes tepsiye dökülür ve 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

21 Mayıs 2012 Pazartesi

elmalı truff

tüm arkadaşlarıma ve  ziyaretçilerime günaydınlar ve mutlu, sağlıklı bir hafta dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle yapımı çok kolay ,lezzet ve sunum olarak çok üzel bir tarif paylaşmak istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım elmalı truff tarifimize:

sade pandispanya veya artan kek
2 elma
çikolata damlası
yarım çay bardağı süt
yarım çay bardağı pudra şekeri
1 ça bardağı çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
süslemek için pasta süsü
artan kekler rondoda çekilir ve derin bir kabın içine alınır.elmalar kabukları soyularak rendelenir ve keke ilave edilir.yarım çay bardağı pudra şekeri,çikolata damlası ve cevizle beraber tarçın da eklendikten sonra azar azar süt ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır.hazırlanan hamurdan elle yuvarlak yapılır ve pasta süsüne bulanarak servis yapılır.
afiyet olsun.

18 Mayıs 2012 Cuma

jöleli kurabiye

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve hayırlı cumalar  diliyorum.gününüz sağlıklı  ,mutlu huzurlu  geçsin dileklerimle bugün sizlerle güzel bir kurabiye tarifi paylaşmak istiyorum.ayrıca bu tarifi PORSELEN ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ için sevgili BİR DİLİM DÜŞ  e göndermek istiyorum.buyrun bakalım jöleli kurabiye tarifimize:

malzemeler:
1/'2  pk margarin(yumuşak)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1 pk vanilya
1 yumurta
un
1pk çilekli veya farklı jöle
derin bir kabın içine yumuşak margarin ve sıvıyağ alınır.pudra şekeri ve yumurta ialve edilerek pürüzsüz olacak şekilde karıştırılır.vanilya ve azar azar un ialve edilerek yumuşak bir hamur yapılır.hamurdan şekilde görüldüğü gibi kurabiyeler yapılarak fırında 180 dercede pişirilir.
jöle üzerindeki tarife göre hazırlanır ve kurabiyeler soğuduktan sonra boşluklara dokldurulur.
afiyet olsun.

16 Mayıs 2012 Çarşamba

değişik bir menü

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle SEVİLAY ablamın kabul gününde bizler için hazırladığı değişik lezzeleri paylaşmak  istiyorum.sizlerede fikir vermesi açısından buyrun bakalım masada neler varmış.

masanın görüntüsü

kuru sebze kavurması

yumurtalı fasülye kavurması

yeşil salata

tavuklu pilav

ıspanaklı pide

hurma tatlısı

ve yufka ekmeği

15 Mayıs 2012 Salı

barbunyalı makarna salatası

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar diliyorum.gününüz sağlıklı,mutlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle çok lezzetli bir salata  tarifi paylaşmak istiyorum.ayrıca bu tarifi makarna etkinliği için sevgili PİTİ PİTİ ye göndermek istiyorum.buyrun bakalım değişik bir makarna tarifimize:

malzemeler.
yarım pk makarna
1 kase haşlanmış  barbunya
3-4 dal yeşil soğan.
yarım demet dereotu
3-4 tane kornişon turşu
sarımsaklı yoğurt
mayonez
tuz,pulbiber
nane
makarna haşlanır ve soğuması beklenir.haşlanan barbunya makarnaya ilave edilir..bir kase sarımsaklı yoğurta 2 yemek kaşığı mayonez ilave edildikten sonra çırpılır.doğranan dereotu ,yeşil soğan ve turşu da makarnaya ilave edildikten sonra yoğurtda eklenerek karıştırılır.en son tuz ve pulbiber ilave edilen makarna karıştırılarak servis tabağına alınır.
üzeri nane ve pulbiberle süslenerek servis yapılır.
afiyet olsun.

13 Mayıs 2012 Pazar

büzme börek

tüm arkadaşlarıma ve  ziyaretçilerime günaydınlar ve sağlıklı mutlu bir gün temenni ederek sizlere güze bir börek tarifi vermek istiyorum.bu böreği hemen hemen tüm arkadaşlar paylaştı .bende hemen denemek istedim.hazır yufkadan kolay ve şık görünümlü bir börek oldu.sizlerde şuana kadar denemediyseniz mutlaka deneyin derim.

malzemeler:
1 kilo yufka
1 su bardağı süt
2 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
içi:peynir
üstü:yumurta sarısı
süt yumurta ve sıvıyağ derin bir kasede çırpılır.yufkanın 1 tanesi düz bir zemine serilir ve fırça yardımıyla harçtan heryerine sürülür.daha sonra yufka artı şeklinde kesilerek 4 dilim üçgene ayrılır.üçgenin ucuyla karşı sı büzülür ve ikiye bükülür.daha sonra peynir konularak poğaça katlar gibi katlanır.üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

TÜM ANNELERİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN

11 Mayıs 2012 Cuma

burçak pasta

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve hayırlı cumalar diliyorum.bugün sizlerle güzel bir pasta tarifi paylaşmak istiyorum.değişik sunum ve değişik lezzet arayanlar bu tarifi mutlaka deneyin derim.ayrıca bu tarifi PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ için sevgili BİRDİLİMDÜŞ e göndermek istiyorum.buyrun bakalım lezzetli burçak pastamızın tarifine.

malzemeler:
1tane pandispanya
(hazır veya kendiniz yapabilirsiniz)
1 pk burçak büskivi
1poşek kremşanti
1pk meyve sosu
süt
(keki ıslatmak için ve kremşanti için)
pandispanyadan kalıpla veya çay bardağıyla yuvarlaklar kesilir.yuvarlak kek  parçaları üzerilerine hafif süt dökülerek ıslatılır.1 poşet kremşanti 1 su bardağı sütle çırpılır.ıslanan keklereçırpılan kremşanti sürülür.yuvarlak burçak büskiviler süte batırılır ve kremşantinin üzerine konulur.ve üzerilerine tekrar kremşanti sürülür.en son kremşanti donduktan sonra meyve sosu dökülüp süslenir.
afiyet olsun.


10 Mayıs 2012 Perşembe

kremşantili elmalı tatlı

tüm arkadaşlarıma günaydınlar ve sağlıklı mutlu bir gün dileyerek bugün sizlere komşumun yapıp getirdiği değişik bir tatlı tarifi vermek istiyorum.sizlerde elmalı tatları seviyorsanız bu hafif ve lezzetli tatlıyı deneyin derim.buyrun bakalım tarifimize:
malzemeler:
istenilen sayıda elma
1 poşet kremşanti
1 su bardağı süt
1 çay bardağı kuruüzüm
1 çay bardağı ceviz
1 su bardağı şeker
tarçın
elmalar kabukları soyularak ortadan ikiye kesilir.kesilen almaların ortasındaki çekirdek kısmı oyularak çukur yapılır.
derin bir tencereye elmalar dizilerek üzerine 1 su bardağı toz şeker gezdirilir ve az su ilave edilir ve  kısık ateşte elmalar yumuşayana kadar pişirilir.
pişen almalar servis tabağına alınır.içine karıştırılan kuruüzüm tarçın ve ceviz doldurulur.
1 su bardağı sütle kram şanti çırpılır ve doldurulan elmaların üzerine sıkılır.üstü süslenerek servis yapılır.
afiyet olsun.

9 Mayıs 2012 Çarşamba

kabul günü menüm ve yardım

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar diliyorum.bir kaç gündür bildiğiniz gibi bloguma sorun var.kötü yazılımın olduğu yazıyor.geri dönüş yapıp o siteden gelen orumları sildim ve izlemeden de çıkardım.ama hala sorun devam ediyor sanırım.bu konu hakkında bana yardım edebilecek bir arkadaş varsa lütfen bana yazarmısınız.şimdiden çok teşkk ediyorum ve  sizlerle geçen hafta aldığım kabul günümde hazırladığım menüyü vermek istiyorum.sizlerede fikir olması açısından buyrun bakalım neler hazırlamışım.

masa hazırlanırken

galetaunlu çıtır börek



tahinli çıtır



burçaklı pasta



kısır

biber dolması


sirkeli peynirli poğaça

7 Mayıs 2012 Pazartesi

muzlu puding kurabiyesi

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sağlıklı mutlu ,sağlıklı bir hafta diliyorum.haftaya başlarken sizlere kolay ve lezzetli bir kurabiye tarifi vermek istiyorum.muz tadını seviyorsanız bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim.buyrun bakalım muzlu puding kurabiyesinin tarifine.



malzemeler:
1 paket muzlu puding
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı pudra şekeri
un
muzlu puding derin bir kabın içine boşaltılır.içine 1 su bardağı sıvıyağ  ve pudra şekeri eklenir ve kaşıkla puding tozu eriyene kadar karıştırılır.sonra azar azar un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır.hamurdan elle şekil verilerek tepsiye dizilir.170 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirilir.
afiyet olsun.


3 Mayıs 2012 Perşembe

ay poğaça

tüm arkadaşlarıma ve ziyeretçilerime iyi akşamlar dileyerek  sevgilerimi  gönderiyorum.bugün sizlerle çok lezzetli bir poğaça tarifi paylaşmak istiyorum.buyrun bakalım ay poğaça tarifimize:
malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurtanın akı içine sarısı üstüne
2 yemek kaşığı tozşeker
1 pk ınstant maya
1pk kabartma tozu
un..az tuz
tüm malzemeler yumuşak bir hamur olacak şekilde  yoğrulur.düz bir zeminde küçük parçalar açılarak.yarısına kadar kesikler yapılır.düz kısıma beyaz peynir konularak sarılır e ay şekli verilir.hazırlanan poğaçalar tepside yaklaşık 1 saat bekletilir ve 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

2 Mayıs 2012 Çarşamba

ÖDÜLLERİMMMMM

tüm arkadaşlarıma ve  ziyaretçilerime günaydınlar ve  mutlu sağlıklı bir gün diliyorum.dün benim için çok güzel bir gündü beş   arkadaşımdan ödül aldım.buradan hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.iyiki varsınız canlarım.sevgili AYŞE sevgili ARZU ve sevgili U.AYDİN ve sevgili NEJLA ve  SİMGE  sevgilerimi  gönderiyorum sizlere.ama ben tek tek isim vermeyip tüm arkadaşlarıma bu  ödülü gönderiyorum.buyrun bakalım.

1 Mayıs 2012 Salı

nohut salatası

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime  günaydınlar ve sağlık mutluluk dileyerek bugün sizlere güzel ve lezzetli bir salata tarifi vermek istiyorum.hepinizin bildiği bu salatay bende arşivimde bulunması için yayınlamak istedim.buyrun bakalım nohut salatası tarifimize:



malzemeler:
bir kase önceden ıslatılmış ve haşlanmış nohut
3-4 tane kornişon turşu
1 tane kırmızı biber
1 küçük konserve mısır
yarım demet maydonoz ve dereotu
tuz,zeytinyağ ve narekşisi
haşlanmış nohut derin bir kaba alınır ve içine doğranmış dereotu ve maydonoz ilave edilir.turşular ve biberde küçük küçük doğranıp ilave edildikten sonra konserve mısırın suyu süzülüp malzemeye ilave edilir.en son gökararı zeytinyağı, tuz ve nar ekşiside ilave edildikten sonra karıştırılarak servis yapılır.
afiyet olsun.