31 Temmuz 2012 Salı

patetes mücveri

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle sahurda,çaysaatlerinde ,kahvaltıda yapabileceğiniz kolay ve lezzetli bir tarif paylaşmak istiyorum.buyrun bakalım patetes mücveri tarifimize:
malzemeler:
3-4 tane haşlanmış patetes
2 yumurta
2 yemek kaşığı un
3-4 dal maydonoz ve dereotu
az beyaz peynir
tuz,pulbiber,karabiber
kızartmak için:sıvıyağ
haşlanmış patetesler rendelenir ve derin bir  kaba alınır.içine yumurta,ezilmiş peynir ve un karıştırılır.doğranan maydonoz ve dereotu da eklendikten sonra baharatlar ilave edilir karıştırılır.
kaşıkla bir miktar alarak sıvıyağda kızartılır.

29 Temmuz 2012 Pazar

kolay tiramusu

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime  sağlık esenlik diliyerek sevgilerimi gönderiyorum. .bugün sizlerle çok kolay bir tatlı tarifi paylaşmak istiyorum.denerken tereddüt ettiğim ama deneyince tahminimden daha güzel bir sonuç aldığım hazır tiramusu paketiyle yaptığım tatlıyı deneyince sizlerde beğeneceksiniz.buyrun bakalım tarifimize:


malzemeler:
1 pk dr.oetker tiramusu
1su bardağı su
2  kahve kaşığı nescafe
1pk kedidili büskivi
tiramusu muhallebisi pakette yazıldığı gibi hazırlanır.diğer tarafta 1 su bardağı sütte nescafe eritilir.eriyen karışıma kedidili büskivilerin yarısı batırılarak borcama dizilir.üstüne hazırlanan muhallebinin yarısı dökülür.üzerine tekrar nescafeli suda ıslatılan kedidili büskiviler dizilir ve kalan muhallebi dökülür.3- 4 saat buzdolabında bekletildikten sonra üzerine kakao serperek servis yapılır.
afiyet olsun.




28 Temmuz 2012 Cumartesi

milföy hamurlu pilav ve teşekkürler MAGGİ

tüm arkadaşlarıma ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.
geçen haftalarda MAGGİ nin düzenlemiş olduğu pilav etkinliğine bende bir tarif göndermiştim.MAGGİ dende bana çok cici hediyeler geldi.
TEŞEKKÜRLER MAGGİ

tarif yakında gelecek

27 Temmuz 2012 Cuma

nescafeli parfe

tüm arkadaşlarıma ziyaetçilerime günaydınlar  dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle sıcak havalarda yapılabilecek soğuk soğuk , nefis bir parfe tarifi paylaşmak istiyorum.

malzemeler:
1 kutu kremşanti(2 poşet)
2 su bardağı süt
2 yumurta
2 kahve kaşığı nescafe
2 yemek kaşığı tozşeker
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 pk kakaolu pötübör büskivi
2 poşet krem şanti 1.5 su bardağı sütle çırpılır.kalan yarım su bardağı süte neckafe eklenir ve eritilir.bir kasede 2 yumurta ve 2 yemek kaşığı toz şeker çırpılır.neckafeli süt ve şekerli yumurta kramşantiye eklenir ve tekrar çırpılır.büskiviler iri şekilde kırılıp karışıma eklenir.en son ceviz ilave edildikten sonra karıştırlır ve kalıba dökülür.1 gece dondurucuda bekletilir.servis yapılacağı zaman ters çevrilir.
arzuya göre çikolat sosu ile servis yapabilirsiniz.
afiyet olsun.

26 Temmuz 2012 Perşembe

MutluMutfaklar'da Ramazan Bir Başka!


Ramazan gelince sofralar şenleniyor, en zorlu yağlar Fairy ile kolayca temizleniyor. Siz de mutlumutfaklar.com’dan lezzetli tarifleri takip edin, bulaşıklarınızı Fairy ile temizleyin!

Mutfaktaki en büyük yardımcınız Fairy'nin hazırladığı mutlumutfaklar.com, ramazanda da işinizi kolaylaştırmaya devam ediyor. Birbirinden lezzetli iftar yemekleri ve sahur önerileri mutlumutfaklar.com’da bir ay boyunca en büyük yardımcınız oluyor. Siz hanımlar için birçok seçeneği bir arada sunan MutluMutfaklar, “İftara ne pişirsem?” sorunuzu cevaplıyor. Size de sadece damak tadınıza göre istediğinizi seçmek kalıyor.

Bu sene ramazan yine sıcak yaz aylarına geldiği için soğuk çorbalar adeta bir kurtarıcı gibi… İşte MutluMutfaklar’dan hem pratik hem de lezzetli bir tarif olan soğuk dırma çorbasının yapılışı:

Soğuk dırma çorbası

1/2 kg yoğurt
2 su bardağı buğday
1/2 demet maydanoz
2 çay kaşığı tuz

Buğdayı yarım saat haşlayın. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Ardından yoğurdu ayran kıvamından koyuca sulandırıp buğdaya ekleyin. Tuzu katıp birkaç dakika karıştırdıktan sonra üzerini maydanozla süsleyerek servise hazır hale getirin.

Soğuk dırma çorbası ve lezzetli daha birçok tarife mutlumutfaklar.com’dan ulaşmak mümkün. Marifetli hanımlar tarifler sayesinde lezzetli yemekler yapıyor ve kalabalık iftar davetleri düzenleyerek sofraları şenlendiriyor. İş bulaşığa gelince de en zorlu yağlar Fairy ile temizleniyor. Fairy Platinum, özel formülü ve 3 bölmeli sıvı içeriği sayesinde hem bulaşıklardaki hem de makinenizdeki yağları temizleyip bulaşıklarınızı pırıl pırıl yaparken siz sadece sevdiklerinizle birlikte iftar sofranızın keyfini çıkarırsınız.

Ramazana özel sürprizlerinden faydalanmak için siz de Fairy’yi Facebook sayfasından ve mutlumutfaklar.com’dan takip edin, temizlik gücünü daha yakından tanırken aynı zamanda hediyeler kazanın






Bir bumads advertorial içeriğidir.

25 Temmuz 2012 Çarşamba

köz patlıcan biber salatası

tüm arkadaşlarıma ve ziyretçilerime günaydınlar diliyorum.gününüz sağlıklı mutlu huzurlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle kolay ve lezzetli bir salata tarifi paylaşmak istiyorum.yaz ayları için ideal bir salata bence.denemeyen varsa mutlaka tavsiye ederim.

malzemeler:
3 tane közlenmiş patlıcan
2 tane közlenmiş biber
1 baş kurusoğan
2 tane yeşil biber
yarım demet maydonoz
zeytinyağ,tuz,limon
közlenmiş patlacanlar ve biberler küçük küçük doğranıp derin bir kaba alınır.içine yeşil biber ve maydonoz doğranır.en son kuru soğan doğranıp ilave edilir ve tuzu ,yağı , limon suyu eklenir..salata karıştırılıp servis yapılır.
afiyet olsun.




23 Temmuz 2012 Pazartesi

sahur için değişik tarifler bir arada

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar diliyorum.bugün sizlere  sahurda yapabileceğiniz değişik ve kolay hamurişerinden seçenekleri bir arada sunmak istedim.ayrıca bu tarifleri iftar bereketi etkinliği için sevgili gelibolu17e göndermek istiyorum.kolay lezzetli tarifler için buyrun bakalım.

galetaunlu krep böreği

http://mutfagabuyrun.blogspot.com/2012/04/galeta-unlu-peynirli-krep-boregi.html

rus böreği 


http://mutfagabuyrun.blogspot.com/2011/12/secil-den-rus-boregi.html

kırma börek

 http://mutfagabuyrun.blogspot.com/2011/12/krma-borek-ve.html

pankek


 http://mutfagabuyrun.blogspot.com/2012/01/pankek.html

tavada ıspanaklı börek


 http://mutfagabuyrun.blogspot.com/2011/12/tavada-spankl-puf-puf-borekler.html

tavada haşhaşlı çörek

 http://mutfagabuyrun.blogspot.com/2011/10/tavada-hashasl-corek.html

pide pizzası

http://mutfagabuyrun.blogspot.com/2011/08/pide-pizzas.html

karbonatlı akıtma tarifi

 http://mutfagabuyrun.blogspot.com/2012/04/karbonatl-aktma-tarifi.html

21 Temmuz 2012 Cumartesi

peynirli maydonozlu akıtma tarifi

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar  diliyorum.gününüz sağlıklı huzurlu geçsin dileklerimle sizlerle sahur için yapabileceğiniz güzel bir tarif paylaşmak istiyorum.lezzetli bir akıtma yapmak istiyorsanız birde bu tarifi deneyin.

malzemeler:
2 su bardağı süt
2 yumurta
1.5 su bardağı un
tuz
1 pk hazır kuru maya
biraz maydonoz
bir miktar beyaz peynir
süt ve yumurta çırpılır.içine ezilmiş beyaz peynir ve tuz eklenir.azar azar un ilave edilerek çırpılır.ince doğranmış maydonoz ve 1 pk kuru mayada eklendikten sonra karıştırılır üstü kapatılarak yarım saat bekletilir.
daha sonra teflon tavaya çok az sıvıyağ akıtılır.kızınca kepçe yardımıyla hamurdan konularak arkalı önlü pişirilir.
afiyet olsun.

19 Temmuz 2012 Perşembe

etimekli irmik tatlısı

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle geçen hafta misafirlerime yaptığım kolay ve lezzetli bir tatlı tarifini  paylaşmak istiyorum.
yaz ayları için gzel bir tatlı tarifi için buyrun bakalım.


malzemeler:
1 su bardağı şeker ve 1 su bardağı su kaynatılıp şerbet yapılır ve soğutulur.
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 pk vanilya
1 pk etimek
1 pk orman meyveli kremşanti ve hazırlamak için 1 su bardağı süt
bir tencereye 5 bardak süt,1 bardak şeker ve irmik alınır ve sürekli karıştırılarak pişirilir.ocaktan almadan vanilyadailave edilerek karıştırılır ve ocaktan alınır.
etimekler kaynatılıp soğutulan şerbete batırılarak borcama dizilir.üstüne pişen irmik muhallebisi dökülür.tatlı soğuduktan sonra 1 su bardağıyla çırpılan orman meyveli kremşanti sürülerek buzdolabında bekletilir.
afiyet olsun.

18 Temmuz 2012 Çarşamba

çeşnili kabartma tozlu poğaça

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve sağlık mutluluk diliyorum.bugün sizlerle yapımı kolaymı kolay lezzetli bir poğaça tarifi paylaşmak istiyorum.10 dk da hazırlayabileceğiniz bu tarifi mutlaka denemenizi öneririm.buyrun bakalım çeşnili poğaça tarifimize:

malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 pk çeşnili susamlı mahlepli kabartma tozu
az tuz
un
üstü:yumurta sarısı
içi:peynir
yoğurt,sıvıyağ ve yumurta çırpılır.tuz ve kabartma tozuda ilave edildikten sonra azar azar un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.hamurdan küçük parçalar koparılır ve avuçta açılıp peynir konularak kapatılır.
üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derece fırında pişirilir.

16 Temmuz 2012 Pazartesi

misafir menüm

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar dileyerek   sağlıklı mutlu neşeli bir hafta diliyorum.yeni bir haftaya başlarken sizlerle geçen hafta aldığım misafirlerime hazırladığım menüyü paylaşmak istiyorum.sizlerede fikir vermesi adına buyrun bakalım neler hazırlamışım.


 masa hazırlanırken

naneli semizotu salatası


 mercimekli köfte


milföyden peynirli börek


peynirli poğaça


yaprak sarma

kaşık helvası(kurabiye)

etimekli pasta

13 Temmuz 2012 Cuma

patetesli kek

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve hayırlı cumalar diliyorum.hafta sonuna girerken sizlerle çay saatleri için güzel bir tarif paylaşmak istiyorum.patetesi sevenler bu tarifi mutlak deneyin derim.buyrun bakalım patetesli kek tarifimize:

malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
yarım demet maydonoz, dereotu
3 orta boy patetes
1 pk kabartma tozu,tuz
un
yumurta ve yoğurt çırpılır ve sıvıyağ eklenir.patetesler kabukları soyulup küçük küçük doğranıp karışıma ilave edilir ve karıştırılır.tuz ve doğranmış maydonozu ve dereotunu da ilave ettikten sonra azar azar kabartma tozu ilave edilmiş  un eklenerek  karıştırılır.karışım yağlanmış tepsiye dökülür ve 180 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

12 Temmuz 2012 Perşembe

gavurdağ salatası

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve sağlıklı neşeli bir gün diliyorum.bugün sizlerle hazırlaması kolay yaz ayları için çok lezzetli bir salata tarifi paylaşmak istiyorum.buyrun bakalım gavurdağ salatamızın tarifine.

malzemeler:
2-3 tane domates
2 yeşil salatalık
2 yeşil biber
1 yeşil biber
1 kutu konserve mısır
1 bardak iri kıyılmış ceviz
zeytrinyağı,tuz,sumak,nar ekşisi
limon
domatesler,salatalık ve biber küçük küçük doğranır ve derin bir kaba alınır.mısır ve  ceviz ilave ettikten sonra narekşisi ve sumak ve limonsuyu  eklenir.zeytinyağı ve tuz da ialve ettikten sonra karıştırılıp servis tabağına alınır.
afiyet olsun.

10 Temmuz 2012 Salı

SATI da kabul günü

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar diliyorum.gününüz sağlıklı mutlu neşeli geçsin dileklerimle sizlere geçen haftalarda gittiğim kabul gününün menüsünü vermek istiyorum.sizlerede fikir vermesi açısından buyrun bakalım satı bizler için neler hazırlamış.

masa hazırlanırken

un kurabiyesi

kabak tatlısı(dondurucudan)

böğrülce salatası

etimekli patlıcan salatası

rulo poğaça

meyve soslu parfe

9 Temmuz 2012 Pazartesi

KUŞ YUVASI

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve sağlıklı mutlu bir hafta diliyorum.bugün sizlerle kolay ve lezzetli bir salata tarifi paylaşmak istiyorum.patetesi seviyorsanız ve değişik sunumlar arıyorsanız birde böyle deneyin derim.buyrun bakalım kuş yuvası tarifimize:

malzemeler:

4-5 tane patetes
yarım demet dereotu
yarım demet maydonoz
tuz,pulbiber,limon,karabiber
az zeytinyağ
1 kase sarımsaklı yoğurt
patetesler haşlanır ve sıcakken kabukları soyulup rendelenir.rendelenen pateteslere baharatlar ve az zeytinyağı ilave ederek yoğrulur.yoğrulan pateteslerden küçük toplar yapılır.maydonoz ve dereotu ince olacak şekilde doğranır ve bir kaseye alınır.yuvarlanan patetes topları bu karışıma bulanarak servis tabağına alınır.
pateteslerin üzerilerine bastırarak çukur yapılır.bu çukurlara sarımsaklı yoğut dökülerek servis yapılır.
afiyet olsun.

6 Temmuz 2012 Cuma

dereotlu kabak salatası

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve hayırlı cumalar   diliyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle kolay ve lezzetli bir salata tarifi paylaşmak istiyorum.yapımı kolay lezzetli ve hafif bir salata için buyrun bakalım.

3-4 tane kabak
yarım demet dereotu
büyük bir kase sarımsaklı yoğurt
sıvıyağ.kırmızı pulbiber
tuz
kabakların kabukları soyulur ve rendelenir.rendelenen kabaklar teflon tencerede 10 dk kavrulur.kavrulan kabaklar soğuyunca derin bir kabın içine alınır ve doğranmış dereotu eklenir.sarımsaklı yoğurt ve tuz ilave edildikten sonra karıştırılır ve servis tabağına alınır.
küçük bir tavaya sıvıyağ ve pulbiber yakılır ve salatanın üstüne gezdirilir.
afiyet olsun.





5 Temmuz 2012 Perşembe

artan kek ten çikolatalı top

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve sağlıklı, mutluluk dileyerek sizlerle bugün yapımı kolay lezzetli  bir tarif paylaşmak istiyorum.artan bayatlamış kekleriniz varsa sizlerde bu şekilde değerlendirebilirsiniz.buyrun bakalım artan kekten yapılmış çikolatalı topların tarifine:
malzemeler:
artan kek(sade veya kakaolu)
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı çikolata damlası
1 küçük pk kakao
hindistan cevizi
artan kekler rondada çekilir ve derin bir kaba alınır.içine kakao,ceviz ve çikolata damlası ilave edilir.azar azar süt ilave edilerek elle yoğrularak hamur yapılır.hazırlanan hamurdan elle yuvarlak toplar yapılarak hindistan cevizine bulanır.kürdan batırılarak servis yapılır.
afiyet olsun.