31 Ağustos 2012 Cuma

peynirli kapya biber ruloları

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime  hayırlı cumalar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle yapımı kolay sunumu güzel bir tarif paylaşmak istiyorum.kahvaltılarda,çay saatlerinde değişik bir alternatif arıyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin derim.


3-4 tane közlenmiş kapya biber
beyaz peynir veya isteğe göre otlu peynir
ceviz
közlenmiş kapya biberlerin içine beyaz peyniri ezerek dolduruyoruz.kaşıkla bastırarak doldurursak kesmesi daha kolay olur.
daha sonra biberleri bıçakla dilimlere kesiyoruz.dilimlerin üzerine kırmızı biber ve ceviz ekerek servis yapıyoruz.
afiyet olsun.

30 Ağustos 2012 Perşembe

özlemden değişik lezzetler

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek hepinizin 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI nı kutluyorum .bugün sizlerle komşum özlemin misafirleri için hazırladığı menüyü paylaşmak istiyorum.masayı çekemesemde sizlerede öneri olması açısından hazırladığı birbirinden güzel lezzetleri çekmeyi becerdim.buyrun bakalım.

kendi açtığı ev baklavası

kozalak pasta

sosyete poğaçası


tuzlu kurabiye

lokum

dolma biber


semizotu salatası

28 Ağustos 2012 Salı

garnitürlü kat kat patetes salatası

tüm arkadaşlarıma ve ziyaetçilerime günaydınlar  ve sağlık mutluluk diliyorum.bugün sizlerle sunum ve lezzetin bir arada olduğu çok güzel bir salata tarifi paylaşmak istiyorum.çay saatleri için yapabileceğiniz bu salatayı mutlaka denemenizi öneriyorum.buyrun bakalım tarifimize:

malzemeleri tarifin içinde vermek istiyorum.

patetesler haşlanır ve kabukları soyularak yuvarlak dilimler halinde kesilir.3 su bardağı yoğurdun içine 3 yemek kaşığı mayonez ve 3 yemek kaşığı ketçap eklenerek  karıştırılır.

başka bir kabın içine 1 konserve kavanozu bezelye(yıkanmış),kornişon turşu,bol dereotu ve maydonoz doğaranarak karıştırılır.borcama dizilen pateteslerin üzerine önce ketçaplı mayonezden  dökülür.

pateteslerin üzeri sosla kaplandıktan sonra başka bir kapta karıştırılan garnitürle kaplanır.

ve garnitürün üzerine tekrar sos , tekrar tekrar patetes ve tekrar garnitür olarak bitirilir.en son sos dökülerek süslenir.

27 Ağustos 2012 Pazartesi

sütlü nişastalı kek

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve mutlu sağlıklı huzurlu bir hafta diliyorum . bugün sizlerle kolay lezzetli ve hafif bir kek tarifi paylaşmak istiyorum.ıslak keki sevenler birde bu keki deneyin derim.



malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı tozşker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı mısır nişastası
1 pk vanilya
1pk kabartma tozu
1 küçük pk kakao
un
üzeri için:1 su bardağı süt
yumurta ve tozşeker köpük köpük olana kadar çırpılır.içine sıvıyağ ve süt eklenip karıştırılır.kakao vanilya ve nişasta da eklendikten sonra karıştırılan hamura en son kabartma tozu ve un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.yağlanmış tepside 180 derece fırında pişirilir.
pişen kek ılıyınca üzerine 1 su bardağı soğuk süt gezdirilir.
afiyet olsun.


24 Ağustos 2012 Cuma

karışık salata

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar  ve hayırlı cumalar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle  kolay ve lezzetli bir salata tarif paylaşmak istiyorum.buyrun bakalım bol vitaminli bol sebzeli salatamıza.

malzemeler:
marul,
maydonoz dereotu
kırmızı biber
havuç konserve mısır
turşu havuç
(malzemeler gözkararı)
tuz zeytinyağ limon
tüm sebzeler doğranır ve servis tabağına alınır.içine doğranmış turşu mısır ve rendelenmiş havuç eklenir.
tuz zeytinyağ ve limonsuyu eklenerek karıştırılır.
afiyet olsun.

22 Ağustos 2012 Çarşamba

piyano kek

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ,sağlıklı huzur diliyorum.bugün sizlerle güzel bir tatlı tarifi paylaşmak istiyorum.kabul günleri için yapabileceğiniz bu keki deneyince mutlaka beğeneceksiniz.buyrun bakalım piyona kekin tarifine:


malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1pk kabartma tozu ve vanilya
1 küçük pk kakao
aldığı kadar(kek kıvamı)
üzerine dökmek için :1 su bardağı süt
kreması:
1 kutu krema
3 su bardağı süt
2 fincan un
2 fincan tozşeker
yumurta tozşekerle çırpılır.sıvıyağ,süt ve kakao da eklenerek karıştırılır.vanilya ilave ettikten sonra kabartma tozu ve un ilave edilerek kek kıvamında çırpılır.yağlanmış kare borcama dökülür.
180 derece fırında pişirilen kek ılıyınca üzerine 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında) gezdirilir.
tencerede 3 su bardağı süt ,2 fincan şeker ve un karıştırılarak muhallebi yapılır.muhallebi soğuyunca krema ilave edilir ve çırpılır.
muhallebi kekin üzerine dökülerek soğumaya bırakılır.üzerine kakao serperek servis yapılır.
afiyet olsun.

17 Ağustos 2012 Cuma

Vazgeçilmez Lezzet Çorba

Kim acıktığı zaman dumanı üzerinde tüten bir tas çorbaya hayır diyebilir ki? Üşüyünce, geniş sofralarda buluşunca, hafif bir şeyler yemek isteyince, hastalanınca yardımımıza koşan çorba, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Üstelik, hafif ve doyurucu yapısı sayesinde üç öğünde de zengin çeşitleriyle sofralarda yerini alıyor.

Çorba kelimesinin kökeninin ise Farsça "tuzlu haşlama" anlamında kullanılan "shorba"dan geldiğini biliyor muydunuz?

İyi beslenme anlamına gelen Sû ve Pô kelimelerinden türeyen çorba kelimesinin kökeni Sanskritçe'ye kadar dayanıyor.

Çorba: 10 bin yıldır tüketilen bir besin!

Yaklaşık 10 bin yıl öncesinde bile çorba hazırlandığını ve içildiğini gösteren kayıtlar mevcut. Et ve sebzeyle birlikte pişirildiğinde, malzemelerinin sahip olduğu besin değerlerinin bütünlüğünü taşıyan çorba, o tarihlerden günümüze kadar sofraların en değerli besinlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Türk Mutfağı'nın da yıldızı

Dünyanın sayılı mutfaklarından birine sahip Türkiye ise çok zengin bir çorba kültürüne sahip... Mutfaklardaki altın standardın temsilcisi ev yapımı çorbaların yanında, klasik ve yöresel pek çok çeşidiyle hazır çorbalar tüketicilere mutfakta saatler harcatmadan, ailelerinin seveceği lezzetli ve değişik tarifler sunuyor.

Hazır çorbalar, her geçen gün tüketicilerden gelen talepler doğrultusunda geliştirilirken, geniş ürün yelpazesiyle tüketicilerin hijyenik koşullarda taze ve kaliteli malzemeler kullanılarak hazırlanan birbirinden farklı lezzetleri güvenle tüketmelerini sağlıyor.

Tarhanaya Dünyanın İlk Hazır Çorbası demek mübalağa sayılmaz…

Çorbayı oluşturan malzemelerin başında gelen yoğurdun çorba kültürüne kattığı en büyük eser, kuşkusuz tarhanadır. Bir zamanlar göçebe atalarımızın hazır yemeği olan tarhana, hala her zaman ve her yerde çabucak lezzetli bir yiyeceğe dönüşebilecek, taşınması ve saklanması en kolay ve muhteşem üründür.

Tıpkı tarhana gibi, hazır çorbalar da mevsiminde toplanan ve özenle seçilen sebze ve baharatların yüzyıllardır uygulanan, tamamıyla doğal bir koruma yöntemi olan kurutma işlemine tabi tutulması ve harmanlanmasıyla üretiliyor.

Yazın da çorba içilir

Çorba denilince çoğumuzun aklına dumanı tüten sıcacık bir tabak gelse de, Anadolu ve Türk mutfak kültüründe soğuk çorbaların da ayrı bir yeri vardır. Özellikle soğuk ayran kullanılarak
yapılan çorbalar, serinletici özellikleriyle yaz günlerinin hafif ama keyifli yiyeceklerine dönüşüyor. Bu tür çorbaların en başında Sivas'ta yapılan bulgurlu pazılı soğuk çorba ile buğday ve ayranla yapılan soğuk çorba yani ayran aşı çorbası geliyor. Sivas'ta pazı katılan soğuk çorbanın diğer bölgelerdeki yöresel çeşitlerine sarımsak ve nane gibi baharatlar eşlik ederken, kimi bölgelerde ise salatalık gibi yaz sebzeleri eklenebiliyor.

Siz de bir çorba severseniz lezzet dolu çorba dünyasını keşfetmek için www.bencorbaseverim.com adresini ziyaret edin…

ben çorba severim



Bir bumads advertorial içeriğidir.

16 Ağustos 2012 Perşembe

teflon tencerede patetes

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle çok kolay bir tarif paylaşmak istiyorum.patetesi seviyorsanız,kızartmadan kaçıyorsanız ve fırınla uğraşmak istemiyorsanız size farklı bir alternatif sunuyorum.buyrun bakalım.


pateteslerin kabukları soyulur ve halka şeklinde doğranır.teflon tencereye çok az sıvıyağ konur ve patetesler eklenir.az tuzekerek kapağı kapatılır.kısık ateşte bir süre piştiktensonra 1 yemekkaşığı su ilave edilir.patetesler yumuşayınca pulbiber ve kekik serperek ocaktan alınır.
afiyet olsun.

14 Ağustos 2012 Salı

patetesli tavuk haşlama

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle akşam yemekleri için kolay bir tarif paylaşmak istiyorum.tavuk sevenler için buyrun bakalım.

hazırlanmış tavuk butları yıkandıktan sonra tencerede kendi suyuyla yaklaşık 10 dk kavrulur.üzerine dilimlenmi 1 tane havuç ve doğranmış patetesler ilave edilerek 5 dk daha kavrulur.üzerine geçecek kadar sıcak su ilave edildikten sonra tuz da eklenerek kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
afiyet olsun.

KADİR GECENİZ MÜBAREK OLSUN

13 Ağustos 2012 Pazartesi

kaşar peynirli yumurtalı pide kızartması

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bu akşam sizlerle sahurda yapabileceğiniz artan pidelerin değerlendiği kolay ve lezzetli bir tarif paylaşmak istiyorum.kaşarın ve yumurtanın verdiği lezzetle sahur için çok güzel bir alternatif.bence mutlaka denemelisiniz.

malzemeler:
1 tane bayat pide,
2 tane yumurta,
2 yemek kaşığı un
biraz su,
kaşar peyniri
kızartmak için sıvıyağ
yumurta ve un karıştırılır.azar azar su elenerek koyu bir bulamaç yapılır.
pide dilimlenir ve arası bıçakla tam ayırmadan kesilir.
kesilen pidelerin arasına kaşar dilimleri yerleştirilir ve yumurtalı harca batırarak kızgın yağda kızartılır.
afiyet olsun.

12 Ağustos 2012 Pazar

kıymalı şehriye çorbası

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar dileyerek  sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle akşam yemekleri için kolay ve lezzetli bir çorba tarifi paylaşmak istiyorum.buyrun bakalım kıymalı şehriye çorbamıza:


tencereye 1 yemek kaşığı tereyağ alınır ve eritilir.içine bir miktar kıyma ilave edilerek kavrulur.kavrulan kıymaya rendelenmiş 2 domates eklenerek kavurmaya devam edilir.1 yemek kaşığı domates salçasıda eklenerek  arpa şehriye ilave edilir ve kavurulur.
kavrulan şehriyeye üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edilir ve şehriyeler pişene kadar kısık ateşte pişirilir.en son tuzu ve doğranmış maydonoz eklenerek servis yapılır.
afiyet olsun.

10 Ağustos 2012 Cuma

baklava yufkasından kabaklı börek

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime sevgiler ve saygılar gönderiyorum.bugün sizlerle sahurda,çay saatlerinde yapabileceğiniz kolay ve lezzetli bir börek tarifi paylaşmak istiyorum.kabak seviyorsanız böreğinizi birdeböyle deneyin derim.

kabaklar derin bir kabın içine rendelenir.içine maydonoz ve dereotu doğranır.gözkararı kaşar peyniri rendesi ve az tuzla beraber pul biber eklenerek karıştırılır.
düz bir zemine baklava yufkası serilir.üzerine fırça yardımıyla az sıvıyağ sürülür.yufkanın kenarına kabaklı harçtan konularak rulo sarılır.
sarılan rulo önce kendimize doğru geri bükülür ve tekrar içe bükülerek şekil verilir.
üzerine yumurta sarısı sürülerek servis yapılır.
afiyetolsun.

9 Ağustos 2012 Perşembe

Ramazan Ayı'nda Bir Çocuğumuzu da SEN Güldürmek İster misin?


LÖSEV, Türkiye genelinde yaklaşık olarak 11.500 lösemili aileye mutluluk kolileri dağıtıyor.

Vakıf, zorlu tedavi sürecinden geçen lösemili ve kanserli çocukların moral kazanmaları için Türkiye’nin dört bir yanında Ramazan’da iftar yemekleri de düzenleyerek yüzlerce aileye ulaşıyor. Eğer sen de bir koli mutluluk armağan etmek istersen farklı paketlerdeki yardım seçeneklerinden en uygununu seçip bu kutsal ayda desteğini gösterebilirsin.

Detaylı bilgi için www.losev.org.tr sitesi veya www.facebook.com/losev0660 Lösev Facebook sayfasını ziyaret edebilirsin. Lösev’i Twitter’da da @losev1998 hesabından takip edebilir, #LosevHayatVerir hashtag’i ile paylaşımlarınla destekleyebilirsin.


Bir bumads sosyal sorumluluk içeriğidir.

7 Ağustos 2012 Salı

çikolata damlalı lokum

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime selamlar ve sevgiler gönderiyorum.bugün sizlerle  daha önce yayınlamış olduğum hindistan cevizli lokumun çikolata damlalısını paylaşmak istedim.buyrun bakalım çikolatalı lokumumuz nasıl olmuş

tarifini daha önceverdiğim için linki verecem.tarife ulaşmak için lütfen tıklayın

http://mutfagabuyrun.blogspot.com/2011/07/hindistan-cevizli-lokum.html

3 Ağustos 2012 Cuma

yumurtalı ekmek kızartması

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi geceler  dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle bayat ekmeklerin değerlendirildiği kolay bir tarif paylaşmak istiyorum.buyrun bakalım en kolay ekmek kızartma tarifimize:

malzemeler:
1 bayat ekmek
2 yumurta
2 tepeleme yemek kaşığı un
su
tuz
kızartmak için sıvıyağ
yumurta un ve tuz derin bir kaba alınır.azar azar su ilavesiyle yumurta,
 un yumuşatılarak koyu bir hamur yapılır.
ekmek dilimlenir.dilimler bu hamura batırılırıp kızgın yağda kızartılır.
afiyet olsun.

1 Ağustos 2012 Çarşamba

yumurtalı dilme fasülye

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime selamlar ve sevgiler gönderiyorum.ramazan ayının 10 gününü geride bırakırken sizlere sağlık huzur diliyorum.bugün sizlerle iftarda,sahurda ve çay saatlerinde yapabileceğiniz kolay ve lezzetli bir tarif vermek istiyorum.yeşil fasulyeyi sevenler birde bu şeklide deneyin derim.buyrun bakalım yumurtalı fasülye kavurmamıza.

malzemeler:
1 kilo fasülye
2 yumurta
3 adet domates
tuz,sıvıyağ
fasülyeler ayıklanır ve önce uzunlamasına sonra enine kesilir.tencereye sıvıyağ konur ve yıkanan fasülye ilave edilir.domatesler kabukları soyulur ve rendelenir.rendelenen domateslerde fasulyenin üzerine eklenir.biraz tuz ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır.
kısık ateşte fasülye kavruldukca tencere sallanarak alt üst yapılır.tamamen kavr ulduktan sonra üzerine yumurta kırılır ve pişene kadar bekletilir.sonra karıştırılarak servis yapılır.
NOT:fasülye tamamen kavrulana kadar kaşık değmezseniz tadı daha güzel olur.ayrıca su ilave etmeden domatesin suyuyla pişirilir.
afiyet olsun.