29 Eylül 2012 Cumartesi

karışık sebze mücveri

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime sevgilerimi gönderiyorum.hafta sonu tatiliniz sağlıklı mutlu huzurlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle kahvaltı saatleri için güzel bir tarif paylaşmka istiyorum.

malzemeler:
2 kabak
2 haşlanmış patetes
1 tane havuç
yarım demet dereotu
1 kase beyaz peynir
2 yumurta
3 yemek kaşığı un
2 diş sarımsak
tuz,pulbiber
1 pk kabartma tozu
patetes,kabak ve havuç rendelenir ve derin bir kaseye alınır.dereotu,yumurta ,un peynir ve kabarta tozuda eklendikten sonra baharatlar ilave edilir ve karıştırlır.karıştırılın harç kaşık yardımıyla dökülerek kızgın yağda kızartılır.

28 Eylül 2012 Cuma

CANAN DAN ÇOK GÜZEL BİR HEDİYE

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar diliyorum.bu akşam sizlere güzel bir hediye çekilişini duyurmak istiyorum.sevgili CANAN çok güzel bir etkilik yapmış.sizlerde katılmak isterseniz uğrayın derim.
http://cananla-denenmistarifler.blogspot.com/2012/09/blogumda-hediye-cekilisi-var_28.html

26 Eylül 2012 Çarşamba

nutellalı çıtır

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar dileyerek sevgilerimi göderiyorum.bu akşam sizlerle çok kolay, lezzetli bir tarif paylaşmak  istiyorum.çikolata sevenler için ani tatlı krizlerinde kurtarı olacak bu tatlı için buyrun bakalım.

malzemeler:
9 tane baklavalık yufka
100 gr margarin
nutella
pudra şekeri
margarin tavada eritilir.
yufkanın biri düz bir tepsiye serilir.eritilen margarinle yağlanır.üzerine ikinci yufka serilir ve tekrar yağlanır.üçüncü yufka serilir yufkaya nutella sürülerek rulo yapılır.dilimlere kesilerek 160 derece fırında pişirilir.
üzerine pudra şekeri ekerek servis yapılır.
afiyet olsun.

24 Eylül 2012 Pazartesi

yanardağ pasta

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime  iyi akşamlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle çay saatleri için yapabileceğiniz sunum ve lezzetin bir arada olduğu çok güzel bir pasta tarifi paylaşmak istiyorum.değişik pasta tarifi arıyorsanız bu pastayı mutlaka deneyin derim.ayrıca bu tarifi PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ etkiliği için sevgili blog arkadaşım füsunun mutfağı na göndermek istiyorum.buyrun bakalım pastamızın tarifine.

malzemeler:
1 adet hazır pastaban
1 pk ahududulu meyve sosu
1 pk kremşanti
1 pk kakaolu pötübör büskivi
2 tane muz
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı çikolata damlası
eritilmiş çikolata veya nutella
1.5 su bardağı süt
sütle 1 pk krem şanti çırpılır.içine büskiviler kırılır.doğranmış muz,çekilmiş ceviz ve çikolata damlası ialve edilerek karıştırlır.
pastabanım 1 katı borcama konur.üzerine hazırlanmış kremşantili harç dökülür ve hafif kümbet şekli verilir.
diğer pastaban sigara böreği keser gibi önce dörde sonra tekrar keserek 8 parçaya bölünür.
üçgenler kremşatili harcın üzerine yerleştirilir.eritilen çikolata üçgenlere sürülerek soğuması beklenir.daha sonra ahududulu sos hazırlanır ve pastanın tepesindeki boşluktan dökülür.
afiyet olsun.

ayrıca bu tarifi ilk olarak görüdüğüm blog arkadaşıma  bu güzel pasta tarifi için teşşkkk ediyorum.orjial tarif için SONU GARANTİ TARİFLER  uğrayın derim.

23 Eylül 2012 Pazar

dereotlu şehriye salatası ve ben geldim

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.nihayet evime döndüm.bu kısa zamanda bile hepinizi çok özledim.ayrıca güzel yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.iyiki varsınız.
gelelim bu akşamki terifimize.çay saatleri için değişik salata tarifi arayanlar bu tarifi mutlaka denemenizi öneriyorum.ayrıca bu tarifi PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ için sevgili blog arkadaşım füsunun mutfağı na göndermek istiyorum.deneyince pişman olmayacağınız bu salata için buyrun bakalım.


malzemeler:
2 su bardağı şehriye
4 tane salatalık
yarım demet dereotu
1 kase sarımsaklı yoğurt
mayonez
sıvıyağ
tencereye sıvıyağ konur ve 2 su bardağı şehriye yağla kavrulur.kavrulan şehriyeye 3 su bardağı kaynar su eklenerek tuz ilave edilir ve kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
pişen şehriye pilavı ılıyınca derin bir kaba alınır.sarımsaklı yoğurt ve 2 yemek kaşığı mayonez eklenir.doğranmış dereotu da eklendikten sonra salatalıklar rendelenir ve ilave edilir.tüm malzemeler karıştırılıp servis yapılır.
afiyet olsun.





18 Eylül 2012 Salı

fırında karışık sebze ve kısa bir ara

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi günler  dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugünki tarifimden sonra bir süre sizlerle olamayacağım.sağlık sorunlarımdan dolayı kısa bir süre için istanbulda olmam gerek.en kısa zamada araızda dönmek temennisiyle sizlerle kolay ve lezzetli bir tarif paylaşmak istiyorum.hepiniz ALLAH a emanet olun.

malzemeler:
3-4 tane patetes
2 kabak
2 -3 yeşil sivri biber
2 kırmızı kapya biber
tuz
kekik
zeytinyağ
pulbiber
zeytinyağ
tüm malzemeler doğranır ve derin bir kabın içine alınır.baharatlar ve zeytinyağ eklenerek karıştılır.yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülür ve 200  derece fırında pişirilir.

17 Eylül 2012 Pazartesi

patetesli 3-2-1 poğaça

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar  diliyorum.yeni bir haftaya başlarken günlerinizin  sağlıklı mutlu ,huzurlu, geçmesi temennisi ile  sizlerle kolay ve lezzetli poğaça tarifi paylaşmak istiyorum.

malzemeler:
3 pk kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
az tuz
aldığı kadar un
içi:haşlanmış patetes
üzeri:yumurta sarısı
öncelikle haşlanmış patetes rendelenir ve damak zevkine göre baharatlar ilave edilerek karıştırılır.
un hariç diğer malzemeler derin bir kapta karıştırılarak azar azar un ilave edilir.yumuşak bir hamur elde ettikten sonra elimizle küçük parçalar kopartılır.avcumuzda açılarak içine patetesli harçtan konur.ortada birleştirilerek hamur kapatılır ve elle yuvarlayarak hafif oval şekli verilir.
üzerine yumurta sarısı sürülürek 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

14 Eylül 2012 Cuma

kabak böreği

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve hayırlı cumalar  diliyorum.gününüz mutlu neşeli geçsin dileklerime bugün sizlere çok kolay bir kahvaltılık tarif vermek istiyorum.kabak sevenler için çok güzel bir alternatif olacak bu tarifi denemenizi öneririm.

malzemeler:
3 tane kabak
1 bağ dereotu
3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 kase beyaz peynir
1 pk kabartma tozu
az tuz
aldığı kadar un
yumurta sıvıyağ ve yoğurt çırpılır.içine rendelenmiş kabak ve peynir eklenir.doğranmış dereotuda eklendikten sonra az tuz ve kabartma tozu  ilave edilerek azar azar un eklenir.yumuşak bir hamur yapılır ve yağlanmış kalıba dökülür.
180 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

12 Eylül 2012 Çarşamba

tahinli cevizli kurabiye

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar diliyorum.gününüz sağlıklı, huzurlu ,mutlu geçsin dileklerime bugün sizlerle kolay ve bir o kadar lezzetli bir kurabiye tarifi paylaşmak istiyorum.ağızda dağılan kıyır kıyır bir kurabiye için buyrun bakalım.

malzemeler:
125 gr margarin(yumuşak)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı tahin
1 pk kabartma tozu
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
aldığı kadar un
üzeri:1 çay bardağı çekilmiş ceviz
tüm malzemeler drin bir kaba alınır ve karıştırılır .azar azar un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.hamur uzun bir rulo yapılır.düz bir tepsiye çekilmiş ceviz serpilir.hamur rulosu cevizebulanarak dilimlere kesilir.düz şekilde tepsiye dizilerek 160 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

11 Eylül 2012 Salı

arkadaşta yeni bir kabul günü

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar  dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle geçen hafta gittiğim kabul gününde arkadaşımın hazırladığı menüyü paylaşmak istiyorum.sizlerede çay saatleri için değişik fikir vermesi açısından buyrun bakalım menüde neler varmış.
masa hazırlanırken

haşhaşlı çörek

gazete baklavası

su böreği

közlemiş patlıcan biber kavurması

salatalıklı şehriye salatası

meyveli pasta

9 Eylül 2012 Pazar

kalıpta renkli patetes salatası

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.haftaya güzel başlamak adına sizlerle nefis bir salata tarifi paylaşmak istiyorum.çay saatleri için favoriniz olacak bu salatayı mutlaka denemenizi öneririm.

malzemeler
4-5 tane patetes
4-5 tane közlenmiş kırmızı biber
1 kase kırmızı pancar turşusu
1 kase sarımsaklı yoğurt
tuz,pulbiber ve karabiber,limon
4-5 tane patetes haşlanır ve soğumadan kabukları soyularak ezilir.içine tuz,limon suyu,puliber ve karabiber ekleyerek karıştırlır.
bir miktar pancar turşusu rondoda çekilerek püre yapılır.prenses tacının altına pancar rendesi döşenir.pancarın üzerine patetes püresinin yarısı döşenir.
közlenmiş kırmızı biberler küçük küçük doğranır ve patetes püresinin üzerine dökülür.biberin üzerine kalan patates püresi döşenir.kalıpta bir süre beklettikten sonra kalıptan ters çevirerek çıkarılır ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve servis yapılır.
afiyet olsun.

7 Eylül 2012 Cuma

mayalı tava ekmeği

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar diliyerek  tüm TÜRKİYE  ye başsağlığı diliyorum.inşallah bu şehit haberleri son olur ve evlere  ateş düşmez.ALLAHım hepimizin çocuklarını bize bağışlasın inşallah dileklerimle bu akşam  sizlerle tavada yapabileceğiniz puf puf yumuşacık ekmek tarifi paylaşmak istiyorum.



derin bir kabın içine yaklaşık 1 kilo un konur ve ortası açılır.1 pk yaşmaya veya pakmaya ilave edilir.az tuz ilave edildikten sonra azar azar ılık su eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.hamurun üzeri kapatılarak 1 saat mayalnması beklenir.
mayalan hamurdan elle koparılıp düz tahtata el yardımıyla açılarak bir süre mayalanması beklenir.mayalan hamurlar yanmaz tavada altı üstü kızarana kadar pişirilir.sıcakken tereyağla yağlanarak servis yapılır.
afiyet olsun.

6 Eylül 2012 Perşembe

artan poğaça ekmeklerimizi değerlendirelim

tüm arkadaşlarıma günaydınlar ve sağlıklı mutlu huzurlu bir gün diliyorum.bugün sizlerle  bayatlayan sandviç ve poğaça ekmeklerimizi değerlendirmek adına yaptığım kolay bir tarif paylaşmak istiyorum.aslında tarif yok.malzemeler sizin damak zevkinize göre değişiyor.

bayatlayan sandviç ekmekleri ortadan ikiye kesilir ve üstlerine kahvaltılık margarin sürülür.üzerine dilimlenmiş kaşar peyniri döşenir.
fırının ızgara kısmı açılır ve kaşar peyniri eriyene kadar bekletilir.
domatesli zeytinli ve kaşar peynirli

sucuklu kaşar peynirli

4 Eylül 2012 Salı

hindistan cevizli şekerpare

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle çok lezzetli bir tatlı tarifi paylaşmak istiyorum.şekerpareyi seviyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin derim.

malzemeler:

250 gr margarin(oda sıcaklığında )
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 yumurta
3 yemek kaşığı irmik
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
aldığı kadar un
tüm malzemeler hamur yapılır ve elle yuvarlak şekil verilip tepsiye dizilir.ortalarına birer tane fındık konur ve 180 derece fırında pişirilir.
şerbet:
3 su bardağı  tozşeker
3 su bardağı su
yarım limon
tozşeker ve su tencereye konur ve kaynatılır.inmeye yakın limon suyu eklenerek 2-3 dk daha kaynatılarak ocaktan alınır.az beklenir ve sıcak şerbet soğuk tatlıların üzerine dökülür.
afiyet olsun.



2 Eylül 2012 Pazar

ton balıklı renkli makarna

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bu akşam sizlerle lezzetli bir makarna tarifi paylaşmak istiyorum.makarna sevenler değişik bir lezzet için buyrun bakalım.

malzemeler:
1 pk renkli makarna
1 kutu konserve ton balığı
maydonoz
ceviz
sıvıyağ
makarna kaynamış tuzlu suda yumuşayana kadar haşlanır ve süzülür.çok az sıvıyağ eklenerek karıştırılır.içine ton balığı ve doğranmış maydonoz eklenir.iri kıyılmış cevizde eklendikten sonra karıştırılıp servis yapılır.
afiyet olsun.