30 Ekim 2013 Çarşamba

portakallı sodalı kek tarifi

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı mutlu huzurlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle kolay ve lezzetli bir kek tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım.
MALZEMELER:
3 tane yumurta
1 su bardağı tozşeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 şişe madensuyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
aldığı kadar un
Yumurta ve toz şeker çırpılır.İçine sıvıyağ eklenir ve tekrar çırpılır.1 şişe maden suyu eklenerek çırpmaya devam edilir.
Vanilya ve portakal kabuğu rendesi eklendikten sonra ölçülü şekilde un eklenir ve kabartma tozuda ilave edilerek çırpılır.Akıcı kıvamdaki hamur yağlanmış tepsiye dökülerek 180 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun.

21 Ekim 2013 Pazartesi

peynirli ağzıaçık poğaça

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek geçmiş kurban bayramını kutluyorum.yeni bir haftaya başlarken ,her gününüz mutlu ,huzurlu geçsin temennisiyle bugün sizlerle çok lezzetli güzel sunumlu bir poğaça tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım.
MALZEMLER:
250 gr margarin(oda sıcaklığında)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
1 küp yaşmaya
2 yemek kaşığı tozşeker
1 kahve kaşığı tuz
aldığı kadar un
üzeri:1 yumurta sarısı
Oda sıcaklığında yumuşamış margarine yoğurt ve ılık su eklenerek karıştırılır.Maya ,toz şeker ve tuzda ilave edildikten sonra azar azar un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.Hamurun üzeri kapatılarak yarım saat mayalandırılır.Mayalan hamurdan küçük parçalar koparılır .Avuçiçinde açılan hamura paynir konur ve çok bastırmadan kapatılır.Tepsiye dizilen poğaçalar üzerine yumurta sarısı sürülerek mayalaması için bekletilir.Tepside kabaran poğaçalar 200 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun.


10 Ekim 2013 Perşembe

arkadaşımın gün menüsü

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı mutlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle arkadaşımın bizler için hazırladığı lezzetleri paylaşmak istiyorum.sizlerde fikir almak isterseniz buyrun bakalım.

masa hazırlanırken

elmalı kurabiye

garnitürlü kırmızı biber salatası

yaprak sarma

tosunpaşa poğaça

karyağdı keki

9 Ekim 2013 Çarşamba

hediyelerim geldi

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar diliyorum.her gününüz sağlıklı mutlu geçsin dileklerimle geçen haftalarda elime  ulaşan hediyelerim için buradan tekrar arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
öncelikle porselen demlik çay saati etkinliğinde tarifimi birinci seçip bana bu güzel hediyeyi gönderdiği için sevgili arkadaşım GELİBOLU17 ye çok teşekkür ediyorum.o kadar güzel bir önlükki bakmaya kıyamadım gerçekten.ellerine emeklerine sağlık canım.


vee sevgili PAPATYA PRENSESin geçen haftalarda düzenlediği çekilşten kazandığım runner ve peçete halkarım.

moru çok sevdiğim için ilk gördüğümde o kadar çok beğenmiştimki bana çıkacağını hiç tahmin etmemiştim.buradan tekrar çok teşekkür ederim canım.ellerine emeklerine sağlık.

midye börek (pileli börek) nasıl yapılır

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı mutlu huzurlu geçsim dileklerimle bugün sizlerle hemen hemen hepinizin bildiği midye böreğin tarifini paylaşmak istiyorum.sizlerde henüz denemediyseniz  buyrun bakalım midye böreğin yapılışına.

malzemeler:
4 tane hazıryufka
1 su bardağı süt
1 büyük çay bardağı sıvıyağ
2 tane yumurta
iç harcı:peynir veya patetesli harç
hazıryufkanın biri düz bir zemine serilir.yumurta ,süt ve sıvıyağ derin bir kasede çırpılır.yufkanın her yerine fırçayla harçtan sürülür.yufka önce uzunlamasına sonra yanına olacak şekilde 4 üçgene kesilir.
üçgen yfkalardan birini elimizle altdan e üsten büzerek pile şekli verilir.
bu şekli verdikden sonra iki ucu aşağıya doğru bükülerek birleştirilir.

yufkanın ucuna peynirli veya patetesli harç konularak sarılıp ters çerilir.üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

6 Ekim 2013 Pazar

çiçek poğaça

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı mutluluk dolu geçmesi temennisiyle bugün sizlerle güzel ve lezzetli bir poğaça tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde henüz denemediyseniz buyrun bakalım çiçek poğaça tarifimize:



MALZEMELER:
125 gr margarin(oda sıcaklığında)
1çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 tane yumurta 1 yumurta sarısı üzerine
1 paket kabartma tozu
Az tuz
Aldığı kadar un
İçi:peynir
Oda sıcaklığındaki margarine yoğurt ve yumurta eklenerek karıştırılır.Sıvıyağ  ve az tuz ilave edilir.Azar azar un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.Hamurdan küçük bir parça koparılır ve avuçiçinde açılarak içine peynir konulup kapatılır.Üzerine hafif bastırarak tepsiye konur.Poğaçalar tepsideyken eşit olacak şekilde bıçakla 6 tane kesik atılır.Üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun.




güzel çekiliş haberleri

sevgili  blog arkadaşalarım çok güzel hediye çekilişleri düzenlemişler.sizlerde bu güzel hediyeleri kazamak isterseniz lütfen linklere tıklayın.
BULUI AĞACINDAN HARİKA BİR HEDİYE
YEMEK AŞKI SEÇİL DEN  ÇOK GÜZEL KIŞLIK HAZIRLIK SEPETİ


çekiliş 2

SEVGİLİ AYLİN DEN ÇOK GÜZEL BİR HEDİYE


KEDİLİ MUTFAKTAN HARİKA HEDİYELER