28 Şubat 2014 Cuma
mimoza salata
malzemeler:
1 kilo patetes
2 tane havuç
1 küçük lahana
2 tane haşlanmış yumurta
1 büyük kase sarımsaklı yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
tuz,pulbiber
dereotu
1 kase ince kıyılmış ceviz
patetesler haşlanır ve sıcakkken kabukları soyulup ezilir..püre yapılan patetese tuz,pulbiber ve doğranmış dereotu eklenerek karıştırlır.
kelepçeli kalıbın sadece halka kısmı yuarlak servis tabağına oturtulur.
sarımsaklı yoğurt mayonezle çırpılır.
havuçlar haşlanıp rendelenir.
lahana incecik kıyılıp elle ovulur.
kalıbın altına bolca ceviz serpilir. patetes püresinin yarısı elle bastırarak döşenir.üzerine sarımsaklı yoğurt sürülür.üzerine rendelenmiş havuç döşenir.tekrar sarımsaklı yoğurt sürülür.üzerine elle ovduğumuz lahana döşenir.tekrar sarımsaklı yoğurt sürülür.kalan patetes püresi de yoğurdun üzerine elle bastırararak yerleştirilir ve üzerine kalan yoğurt dökülür.
salatanın üzeri haşlanmış yumurta rendesi ve cevizle süslenerek servis yapılır.
afiyet olsun.
24 Şubat 2014 Pazartesi
Samsung, Hayalinin Peşinden Gidenleri Arıyor
Samsung,dünya çapında ses getiren “Hayalinin Peşinden Git” kampanyası ile tutkusunun peşinden koşanları başvuruya davet ediyor.
İstanbul, 07 Şubat 2014 - Samsung Electronics, tüm dünyada hayallerini ve tutkularını hayata geçirmek için teknolojiyi kullanan insanların sahip oldukları potansiyeli keşfetmeyi, paylaşmayı ve desteklemeyi hedefleyen “Hayalinin Peşinden Git” kampanyasını Türkiye’de başlattı. Başarılı mesleki kariyerleriyle tanınan ünlü mentorların da, başvuranlara fikir önderliği yapacağı kampanyaya başvuru için www.hayalininpesindengit.com adresi ziyaret edilebilir. Kampanyaya başvurular 28 Şubat 2014 tarihine kadar devam ediyor.
“Hayalinin Peşinden Git” kampanyasının kazananları, Samsung ve mentor desteğiyle potansiyellerini açığa çıkararak, hayallerini gerçeğe dönüştürme fırsatını yakalıyor.
Her gün, heyecan verici şeyler yapmak için Samsung ürünlerini kullanan insanlardan ilham alan kampanya; tutkulu kullanıcıları hayallerini ve fikirlerini paylaşmaya davet ediyor. Fotoğrafçılık, mutfak sanatları, spor ve girişimcilik alanlarında başvuruların kabul edildiği kampanyanın kazananları projelerini hayata geçirme evresinde Samsung’un teknoloji desteğinin yanı sıra, aralarında Fotoğrafçı ve eğitmen Muammer Yanmaz, Kantin’in sahibi ve şefi Şemsa Denizsel, Spor spikeri ve yazarı Caner Eler ve B-Fit’in kurucu ortağı, girişimci ve Schwab Vakfı tarafından “2013 Yılının Sosyal Girişimcisi” seçilen Bedriye Hülya’nın da bulunduğu mentorlerin tecrübelerinden faydalanma fırsatı da bulacak.
Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung projeyle ilgili olarak; “Samsung olarak teknolojinin, hayal gücüyle bir araya geldiğinde insanların hayatına anlam kazandırdığına inanıyoruz. Dünyanın dört bir yanında insanlar, Samsung teknolojisini kullanarak farklı ve yenilikçi başarılara imza atıyor. Ortaya çıkan hikayelerin yarattığı ilham doğrultusunda geliştirdiğimiz “Hayalinin Peşinden Git” kampanyasını Türkiye’de hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Diliyoruz ki bu proje ile, Türkiye’deki tüketicilerimizin sadece kişisel tutkularını keşfetmelerine değil, aynı zamanda dünya üzerindeki diğer tüketicilere de ilham vermelerine yardımcı olacağız” dedi.
Katılım koşulları
“Hayalinin Peşinden Git” kampanyasına www.hayalininpesindengit.com adresinden ya da Samsung Türkiye Facebook sayfasındaki “Launching People” uygulamasından başvurmak mümkün. Başvurular, 28 Şubat 2014 tarihine kadar gerçekleştirilebilecek.
Bir boomads advertorial içeriğidir.
23 Şubat 2014 Pazar
susamlı- mahlepli poğaça
malzemeler:
250 gr margarin(eritilecek)
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 tane yumurta(1 nin sarısı üzerine)
1 paket mahlepli susamlı kabartma tozu
az tuz
aldığı kadar un
peynir(içi)
eritilmiş margarin ılıyınca içine yoğurt,sıvıyağ ve yumurta eklenerek karıştırılır.az tuz ve kabartma tozu eklenir.
azar azar un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır.hamurdan küçük parçalar koparılıp açılır ve peynir konularak kapatılır.üzerine yumurta sarısı sürülen poğaçalar çörekotu serperek 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.
21 Şubat 2014 Cuma
telli börek
not:ismini bilmediğim için kendim böyle bir isim tercih ettim.
malzemeler:
6 tane hazır yufka
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
3 tane yumurta
1 büyük kase rendelenmiş beyaz peynir
yufkalardan biri tepsiye bütün olarak dizilir.
2 tane yufka düz bir zemine üstüste serilir ve rulo sarılır.rulo börek gibi sarılan yufka ince ince dilimlenir.dilimler tek tek ayrılır..bütün yufkanın üzerine serilir.
tel tel ayrılıp tepsiye dizilen yufkaların üzerine beyaz peynirin yarısı serpilir. diğer 2 yufkada aynı şeklilde sarılıp kesilir ve aynı şekilde peynirlerin üzerine dizilir.tekrar peynir serpilir ve en üstte bütün yufka serilir .yufkadan sarkan kenarlar tepsinin altına doğru kıvrılır.
süt,sıvıyağ ve yumurta çırpılır.börek dilimlenir ve üzerine kepçeyle harç dökülür.hazırlanan börek 180 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.
19 Şubat 2014 Çarşamba
aylık kabul günündeyim
buğday salatası
gül tatlısı
pancar salatası
un kurabiyesi
dereotlu poğaça
yaprak sarma
kabak tatlısı
peynirli börek
17 Şubat 2014 Pazartesi
dolgulu kek
malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
3 tane yumurta
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı nutella
1 paket kabartma tozu
un
yumurta ve şeker çırpılır.süt,sıvıyağ , kakao ve nutella eklendikten sonra tekrar çırpılır.en son kabartma tozu ve un eklenerek akıcı kıvamda bir hamur yapılır.yağlanmış kalıba dökülen kek hamuru 180 derece fırında pişirilir.
fırından çıkarılan kek soğuyunca üzerine elma oyacağıyla delikler açılır e çıkan kekler rondoda çekilir.
muhallebi:
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
125 gr margarin
1 paket vanilya
1 lt süt
margarin ocakta eritilir ve un eklenerek 10 dk kavrulur.kavrulan una süt ve şeker eklenerek ocakta koyulaşana kadar pişirilir.pişen muhallebi ocaktan alınır ve içine vanilya eklenerek mikserle 2-3 dk çırpılır.
hazırlanan muhallebi kekteki deliklere doldurulur.kalan muhallebide üzerine dökülerek soğumaya bırakılır.üzerine çırpılmış 1 poşet krem şanti sürülür.
kremşantide soğuduktan sonra rondoda çekilmiş kek kırıntıları üzerine serpilerek servis yapılır.
14 Şubat 2014 Cuma
kabul günü bende
haşhaşlı patetesli börek
dolgulu kek
yeşil salata
kadayıflı sarma lokum
mimoza salata
simit
12 Şubat 2014 Çarşamba
tart kalıbında meyve şöleni
malzemeler:
1 lt süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı tozşeker
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
süt,irmik ve şeker bir tencereye alınır ve koyulaşana kadar kaşıkla karıştırılarak pişirilir.rendelenmiş portakal kabuğu rendesi ve anilyada eklendikten sonra karıştırılır ve soğumadan tart kalıbına dökülür.tart kalıbında en az 3- 4 saat soğuması beklenir.soğuyan ve katılaşan muhallebi tart kalıbından ters çevrilerek servis tabağına alınır.
üzeri:
2 tane muz
2 tane kivi
1 tane portakal
1 tane nar
1 tane tart jölesi
meyveler ayıklanıp doğrandıktan sonra derin bir kapta ezmeden karıştırılır.tartın çukur kısmına doldurulur.tart jölesi üzerindeki tarife göre hazırlanır ve meyvelerin üzerine dökülür.
afiyet olsun.
10 Şubat 2014 Pazartesi
SONGÜL den yeni lezzetler
irmik tatlısı
halleyli çikolata soslu yaşpasta
közbiberli etli pirinç pilavı
yumurtalı köfte
barbunya salatası
taratorlu patetes
7 Şubat 2014 Cuma
BERNA ablamdan ıspanaklı tuzlu kek(salata)
3 tane yumurta
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ıspanak püresi
1 paket kabartma tozu
az tuz
aldığı kadar un
yumurta ve süt çırpılır.içine ıspanak püresi ve sıvıyağ eklenir.diğer malzemelerde eklenerek kek kıvamında hamur yapılır.hamur mini fırın tepsisine dökülür.180 derecede pişirilir.
pişen kek in kenarları alınır ve uzunlamasına 3 parçaya bölünür.
iç malzeme::
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı labne peyniri
3 yemek kaşığı beyaz peynir.
ceviz
peynirler ezilir ve yoğurt ve ceviz eklenerek karıştırılır.kekin bir parçası tepsiye konur.üzerine malzemeden sürülür.ikinci kek konur tekrar malzeme sürülür.üçüncü kekte konur ve kekin etrafı malzemeyle kaplanır.kenarlarından çıkarılan kek parçaları rondoda çekilir ve üzeri süslenir.
afiyet olsun.
5 Şubat 2014 Çarşamba
BERNA ABLAMDA AKŞAM MUHABBETİ
masa hazırlık aşaması
ıspanaklı salata (nefisti.tarif gelecek.)
ayva tatlısı
karemel soslu kokostar kek
ıspanaklı zarf börek
4 Şubat 2014 Salı
kıyır poğaça(sirkeli poğaça)
malzemeler:
125 gr margarin(oda ısısında)
1 çay bardağı yoğurt(orta boy)ben kulplu çay bardağı kullandım.
1 çay bardağı sıvıyağ
2 tane yumurta (1 in sarısı üzerine ayrılacak)
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
az tuz
aldığı kadar un
içi:peynir
oda sıcaklığıdaki margarine yoğurt e sıvıyağ eklenerek karıştırılır.az tuz,sirke ve kabartma tozuda eklendikten sonra azar azar un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.hamur buzdolabı poşetie konur ve ağzı kapatılarak buzdolabına kaldırılır.(dondurucu değil)
ertesi gün buzdolabından alınan hamur 10 dk bekletildikten sonra auç içinde açılarak içine peynir konur e yuvarlanır.tepsiye dizilen poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.