31 Mart 2014 Pazartesi

komşu ya ev görmesi yaptık

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime mutlu sağlıklı günler  dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz huzurlu geçsin dileklerimle bugü sizlerle geçtiğimiz günlerde yeni evinde ziyaret ettiğimiz komşumun bizler için hazırladığı lezzetleri  paylaşmak istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım.

masa hazırlanırken

yaçpasta

fasulye kavurması

patetesli çıtır börek

kısır

kırmızı biber salatası

yaprak sarma

mısır gevrekli kurabiye

cevizli çörek

25 Mart 2014 Salı

ISPANAKLI YUMURTALI ZARF BÖREK

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.oğlumun sınavıda çok şükür atlattık.mesajlarıyla destek olan tüm arkadaşlarıma çok tesekkür ediyorum.ALLAH ım tüm çocuklarımıza hayırlı okullar işler nasip eder inşallah  diyerek bugünki tarifimize geçiyorum. bugün sizlerle güzel ve lezzetli bir börek tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım.





1 kilo yufka
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 tane yumurta
1 bağ ıspanak
1 tane yumurta
tuz,pulbiber,karabiber
yumurtanı nbirinin sarısı üzerine ayrılacak.
ıspanak yıkanıp ayıklanır ve ince ince kıyılır.tavada az sıvıyağda 1 tane yumurta pişirilir.pişen yumurta çatalla ezilir.ıspanağa tuz,pulbiber,karabiber ve ezilen yumurta eklenir ve karıştırılır.süt sıvıyağ ve yumurta çırplır.
yufkanın 1 tanesi düz bir zemine serilir.üzerine hazırlanan harç sürülür.diğer yufkada serilir ve tekrar harç sürülür.iki kenar birleştirilir.diğer iki kenar da birleştirilip yufka kare yapılır.ortasına ıspanklı harç döşenir ve köşeler ortada birleşecek şekilde katlanır.diğe ryufkalarda bu şekilde hazırlanıp üzerine yumurta sarısı sürülür.
200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.




21 Mart 2014 Cuma

YGS SINAVI


ygs sınavından dolayı burada olmayacağım için şimdiden sınava girecek kendi oğlum dahil tüm çocuklarımıza başarılar diliyorum.ALLAH ım hepsine zihin açıklığı verir inşallah.

20 Mart 2014 Perşembe

fantalı kek

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar  dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı mutlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle güzel bir kek tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım.
3 tane yumurta
1 su bardağı svıyağ
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı fanta
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
un
yumurta ve toz şeker çırpılır.içine sıvıyağ e fanta eklenir.portakal kabuğu da ilave edildikten sonra azar azar un ve kabartma tozu eklenerek akıcı bir hamur yapılır.
yağlanmış kalıba dökülen kek hamuru 170 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

17 Mart 2014 Pazartesi

peynirli karbonatlı poğaça

tüm arkadaşşlarıma ve ziyaretçilerime mutlu sağlıklı günler  dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.yeni bir haftaya girerken bugün sizlerle çok lezzetli bir poğaça tarifi paylaşmak istiyorum.denediğinizde pişman olmayacağınız  bu poğaçanın tarifi için buyrun bakalım.

malzemeler:
125 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvıyağ(büyük kulplu çay bardağı kullandım)
1 çay bardağı yoğurt
1 tane yumurta (sarısı dışına beyazı içine)
1 paket karbonat
1 yemek kaşığı sirke
az tuz
aldığı kadar un
içi:peynir
tereyağ ve yoğurt karıştırılır.diğer malzemeler eklenir.azar azar un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.hamurdan elle parça koparılır.avuç içinde açılan hamura peynir konulur ve kapatılır.tepsiye dizlen poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derece fırında pişrilir.
afiyet olsun.


14 Mart 2014 Cuma

arkadaşımda kabul günü menüsü

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime  günaydınlar ve hayırlı cumalar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bu sabah  sizlerle geçen haftalarda gittiğim arkadaşım  SATI  nın bizler için hazırladığı birbirinden güzel lezzetleri paylaşmak istiyorum.sizlerde fikir almak isterseniz buyrun bakalım.

ıspanaklı pişi

tavuklu pilav

meksika fasulyesi salatası

patetes püresi

gevrekli nişastalı kurabiye

incirli pasta


10 Mart 2014 Pazartesi

karemel soslu cocostar kek

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dilerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı mutlu huzurlu geçsizm temennisiyle bugün sizlerle güzel bir kek tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde bu keki denemek isterseniz buyrun bakalım.

malzemeler:
3 tane yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
1 pk kabartma tozu
aldığı kadar un
içi:
1 su bardağı hindistan cevizi
1 yumurta akı
1 su bardağı tozşeker
kek hamuru çırpılır ve yarısı yağlanmış kalıba dökülür.
iç malzemeler kasede karıştırılıp rulo yapılır ve kalıptaki hamurun üzerine uzunlamasına yerleştirilir.üzerine kalan kek hamuruda dökülür ve 180 derece fıırnda pişirilir.



7 Mart 2014 Cuma

haşhaşlı patetesli börek

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve hayırlı cumalar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı mutlu huzurlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle güzel bir börek tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım.

malzemeler:
1 kilo yufka
1 kase haşhaş
1 kase sıvıyağ
1 çay bardağı soda
2-3 tane haşlanmış patetes
tuz,karabiber,pulbiber
haşlanmış patetes rendelenir ve içine tuz,karabiber,pulbiber eklenerek karıştırılır.
1 kase haşhaş ,soda ve sıvıyağ kaşıkla karıştırılır.
1 tane yufka düz bir zemine serilir.üzerine sıvıyağlı haşhaş sürülür.yukanın yan tarı katlanır.katlanan yufkanın üzerine tekrar haşhaşlı harç tan sürülür.yufkanın diğer kısmıda katlanır ve harç sürülür.yufkanın yan tarafıda gözleme yapar gibi haşhaşlı harç sürülür.
(gözleme katlar gibi)
kare halıne gelen yufkanın ucuna patetesli harç serilir ve rulo sarılır.dilimlenerek tepsiye dizilir.üzerine tekrar haşhaşlı harç sürülür.ve 180 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.


3 Mart 2014 Pazartesi

vanilya soslu kolay pasta

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar  dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı mutlu ,huzurlu geçmesi dileklerimle bugün sizlerle artan  kekleriniz değerlendirebileceğiniz çok güzel ve lezzetli bir pasta tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım.

1 paket vanilya lı sos(dr.oetker)
1tane sade kek vaya artan keklerden
1 paket çikolata lı fındıklı puding
1 kase ceviz
süt
2 tane muz
puding üzerindeki tarife göre hazırlanır.artan kekler küçük küçük dilimlenir ve yarısı borcama gelişigüzel dizilir.üzerine pudingin yarısı dökülür ve dilimlenmiş muzlar dizilir.muzların üzerine kekler serpilir ve tekrar puding dökülür. anilyalı sos tarife göre hazırlanır ve soğuyan pudingin üzerine dökülür.sosun üzerine ceviz serpilir ve servis yapılır.
afiyet olsun.