29 Mayıs 2014 Perşembe

Berna Ablamda balkon keyfi

tüm arkadaşlarıma ve ziyayeretçilerime günaydınlar ve hayırlı cumalar diliyorum.bugün sizlerle geçen hafta bizi balkonunda ağırlayan berna ablamın bizler için hazırladığı lezzetli menüyü paylaşmak istiyorum.sizlerde fikir almak isterseniz buyrun bakalım.
masa hazırlanırken
tavada haşhaşlı çörek

tramisu pasta

meksika fasülyesi salatası
kakaolu pudingli kurabiye

tepside içli köfte


25 Mayıs 2014 Pazar

patetesli çıtır börek

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve mutlu sağlıklı bir hafta  dileyerek sevgilierimi gönderiyorum.bugün sizlerle lezzetli bir börek tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım.

6 tane hazır yufka
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı  su
3 tane haşlanmış patetes
az tuz,sıvıyağ,karabiber ,pulbiber
1 tane kurusoğan
patetesler haşlanır ve rendelenir.kuru soğan küçük küçük doğraıp sıvıyağda kavrulur.karulan kurusoğana rendelenmiş patetesler eklenerek 2-3 dakıka daha kavrulur.baharatlar eklenerek karıştırılan patetes ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
sıvıyağ ve su derin bir kasede karıştırılır.1 yufka düz bir zemie serilir.üzerine yağlı karışımdan sürülür.ikinci yufka üzerine kapatılır.sigara böreği keser gibi 8 üçgene kesilir.
üçgen yufkaların kenarına patetesli harç konularak hafif yassı olacak şekilde sarılır.
bu şekilde tüm yufkalar hazırlanır.
hazırlanan börekler tepsiye dizilir ve üzerilerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.



KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN


22 Mayıs 2014 Perşembe

HAVVA dan güzel bir menü

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve hayırlı cumalar diliyorum.bugün sizlerle arkadaşım HAVVA nın bizler için hazırlamış olduğu nefis lezzetleri paylaşmak istiyorum.sizlerede fikir vermesi açısından buyrun bakalım.

tavuklu şehriye pilavı
barbunya salatası

galetaunlu poğaça

mısır gevrekli kurabiye

rus salatası

peynirli poğaça

rulo pasta


yaşpasta

semizotu salatası

19 Mayıs 2014 Pazartesi

mısır ekmeği

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle lezzetli  ve kolay bir tarif paylaşmak istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım.

malzemeler:
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
tuz
süt ve sıvıyağ karıştırılır.içine mısır unu ve kabartma tozu eklenir.elle yoğrulan hamura azar azar un eklenerek yoğrulur.hazırlanan hamur yağlanmış tepsiye elle bastırarak yerleştirilir.
180 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.



11 Mayıs 2014 Pazar

çikolatalı tatlı soslu portakallı kek

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınalr dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı mutlu huzurlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle güzel bir kek tarifi paylaşmak istiyorum.dr.oetkerin yeni ürünü tatlı sosu sizlerde denemek isterseniz işte size en kolay tarif.

malzemeler:
3 tane yumurta
1 su bardağı tozşeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 portakalın kabuğunun rendesi
1/2 portakal ın suyu
1 pk anilya
1 pk kabartma tozu
un
1 paket dr.oetker çikolatalı tatlı sos
yumurta ve tozşeker köpürene kadar çırpılır.süt ve sıvıyağ eklenerek çırpmaya devam edilir.portakalın suyu,kabuğunun rendesi ve vanilya eklenir.en son un ve kabartma eklenerek akıcı bir kıvam yapılır.yağlanmış kek kalıbına dökülen hamur 170 derece fırında pişirilir.
pişen kek kalıptan çıkarılır.
üzerindeki tarife göre hazırlanan tatlı sos kekin üzerine dökülerek servis yapılır.
afiyet olsun.



8 Mayıs 2014 Perşembe

peynirli rulo poğaça

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve hayırlı cumalar  dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı mutlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle lezzetli bir poğaça tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde bu poğaçayı denemek isterseniz buyrun bakalım.

malzemeler.
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı soda
2 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 küp yaşmaya
aldığı kadar un
1 kase peynir
1 yumurta sarısı
ılık sütün içinde maya eritilir.içine sıvıyağ,soda,tozşeker ve tuz eklenerek karıştırılır.azar azar un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır.hamurun üzeri kapatılarak mayalanması beklenir.mayalanan hamur merdaneyle açılarak peynir serpilir.paynirli hamur sarılarak rulo hamur yapılır.
rulo hamur 1 santim kalınlığında kesilir ve tepsiye düz şekilde dizilir.üzerine yumurta sarısı sürülerek mayalanması için bekletilir.
tepside mayalanan poğaçalar 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.


6 Mayıs 2014 Salı

çilek pudingli kurabiye tarifi

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar  dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı mutlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle güzel ve kolay bir kurabiye tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde  bu kolay ve lezzetli kurabiyeyi denemek isterseniz buyrun bakalım.

malzemeler:
1 pk çilekli puding
1 su bardağı sıvıyağ
aldığı kadar un
üzerine:pudraşekeri
1 pk çilekli puding derin bir kaseye dökülür.içine sıvıyağ eklenerek karıştırılır.azar azar un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.hamurdan parça koparılıp şekil verilir ve tepsiye dizilir.160 derece fırında pişirilir e üzerine pudraşekeri serpilir.
afiyet olsun.


4 Mayıs 2014 Pazar

NURAN DA güzel bir akşam toplantısı

tüm arkadaşlarıma iyi akşamlar diliyorum.yeni bir haftaya başlarken her gününüz sağlıklı ,mutlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle arkadaşım nuranın bizler için hazırlamış olduğu menüyü paylaşmak istiyorum.sizlerede fikir vermesi için buyrun bakalım.

peynirli poğaça

yoğurtlu yaprak sarma

makarna salatası

mercimekli köfte

kuru sebze kavurması

elmalı kurabiye

küpkek pasta

kıymalı börek