29 Ekim 2014 Çarşamba

HAZAL dan çok güzel bir davet menüsü

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime mutlu sağlıklı günler dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle güzel bir davet menüsü paylaşmak istiyorum.sevgili HAZAL ın hazırlamış olduğu nefis lezzetlerden sizlerde fikir almak isterseniz buyrun bakalım.

masanın görüntüsü

un kurabiyesi

sandviç

bolibonlu yaşpasta

tavuklu pilav

ıspanaklı gül börek

yeşil salata

yaprak sarma

salatalıklı patetes salatası

acıka

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI



23 Ekim 2014 Perşembe

peynirli rulo börek

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve hayırlı cumalar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı,mutlu günler dileyerek bugün sizlerle güzel bir börek tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım.



malzemeler:
5 tane hazır yufka
3 tane yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 su bardağı yoğurt
üzerine:1 yumurta sarısı
derin bir kapta yumurta ve süt çırpılır.sıvıyağ,yğurt ve peynir eklenerek karıştırılır.
yukanın bir tanesi düz bir zemine serilir.üzerine hazırlanan harçtan serilir.diğer yufkada üzerine serilir ve tekrar harç sürülür.bu şekilde beş yufka üstüste serilir.kenardan başlanarak rulo yapılır.hazırlanan rulo börek ortadan ikiye kesilir ve tepsiye alınarak bir gece buzdolabında bekletilir.
NOT:bu şekilde hazırlanan börek streç naylona sarılarak dondurucuda da uzun süre saklanabilir.
bir gece bekletilen börekler 1 santim enliliğinde kesilir ve yatay şekilde tepsiye dizilir.üzerilerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.


21 Ekim 2014 Salı

güzel bir davet masası

tüm arkadalarıma ve ziyaretçilerime mutlu sağlıklı günler dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı mutlu ,huzurlu geçsin dileklerimle bugün evine misafir olduğum  çok sevdiğim arkadaşım SERPİL in bizler için hazırladığı menüyü paylaşmak istiyorum.sizlerde fikir almak isterseniz buyurn bakalım.

masa hazırlanırken

yoğurtlu kuskus salatası

peynirli poğaça

çiğ köfte


fırında baharatlı patetes

açma

yaşpasta


18 Ekim 2014 Cumartesi

DART ÖDÜLÜ

SEVGİLİ BLOG ARKADAŞIM KEYİFLİ SOFRAM IN BANA LAYIK GÖRDÜĞÜ BU GÜZEL HEDİYE İÇİN KENDİSİNE ÇOK TESEKKÜR EDİYORUM.
bende bu hediyeyi bu postu okuyan tüm blog arkadaşlarıma gönderiyorum.

16 Ekim 2014 Perşembe

haşhaşlı poğaça

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle güzel bir poğaça tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde haşhaş tadı seviyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

malzemeler:
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 küp yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tozşeker
aldığı kadar un
üzerine:1 yumurta sarısı
içi:1 kase haşhaş,1 çay bardağı sıvıyağ


süt ve maya derin bir kapta karıştırılır.içine tozşeker,tuz ve sıvıyağ eklenir.tüm malzemeler karıştırıldıktan sonra azar azar un eklenir ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapılır.hamurun üzeri kapatılarak mayalanması beklenir.mayalanan hamur iki bezeye bölünür.bezeler merdaneyle açılır.kasedeki haşhaşın üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ eklenir ve karıştırılır.hazırlanan malzeme açılan bezenin üzerine sürülür ve kenardan başlayarak rulo sarılır.rulo hamur 1 santim enliliğinde kesilerek tepsiye yatay şekilde dizilir.diğer bezede aynı şekilde hazırlanır.tepsiye dizilen poğaçalar yarım saat mayalanması için bekletilir.üzerilerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece fırında pişirilir.

afiyet olsun.

14 Ekim 2014 Salı

misafir menüm

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle geçeb haftalardas misafirlerim için hazırladığım menüyü paylaşmak istiyorum.sizrde fikir almak isterseniz buyrun bakalım.



masa hazırlanırken

yoğurtlu patetes püresi

haşhaşlı poğaça

yaprak sarma

rulo tavukgöğsü sarma

peynirli poğaça

fasülye kavurması

ve yaş pasta

9 Ekim 2014 Perşembe

KORE SALATASI

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve hayırlı cumalar diliyorum.bugün sizlerle yapımı kolay ve lezzetli ,şık bir salata tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde bu salatayı denemek isterseniz buyrun bakalım.
Resim yazısı ekle




malzemeler:
2 tane salatalık
1 tatlı kaşığı isot
2 tatlı kaşığı sumak
1 diş sarımsak
1 tutam tozşeker
narekşisi,tuz,sıvıyağ

.salatalıklar  dilimlenir ve kaseye alınır. nar ekşisi ve sıvıyağ hariç tüm malzemeler karıştırılır.buzdolabında 1 saat bekletilir.servis yaparken sıvıyağ ve biraz nar ekşisi eklenerek karıştırılır.
afiyet olsun.


3 Ekim 2014 Cuma

cevizli tatlı

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi günler dileyerek hayırlı bayramlar diliyorum.bugün sizlerle lezzetli bir şerbetli tatlı tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde bu tatlıyı denemek isterseniz buyrun tarifimize.

malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
1 kase ceviz
şerbet:
2.5 su bardağı su
2.5 su bardağı tozşeker
tozşeker ve su kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
yoğurt,sıvıyağ ve şeker derin bir kasede çırpılır.içine un ve kabartma tozu eklenrek yumuşak bir hamur yapılır.hamurdan parça koparılır ve içine ceviz konularak kapatılır.
180 derece fırında pişen tatlıların üzerine soğuk şerbet dökülür.
afiyet olsun.