30 Kasım 2014 Pazar

haşhaşlı revani

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve mutlu bir hafta sonu   dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle güzel ve lezzetli bir şerbetli tatlı tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım.
malzemeler:
3 tane yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı tozşker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 çay bardağı siyah haşhaş
şerbet:
2 su bardağı tozşker
2 su bardağı su
tozşker ve su tencerede 5 dakika kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
yumurta ve tozşeker çırpılır.yoğurt ve sıvıyağ eklenir,karıştırılır.irmik ve ubda eklendikten sonra haşhaş,vanilya ve kabartma tozu ilave edilerek karıştırılır.yağlanmış borcama dökülür ve 180 derece fırında pişirilir.soğuyan kek ılık şerbet dökülür ve  çekmesi için bekletilir.
şerbeti çeken tatlı dilimlenerek servis yapılır.
afiyet olsun.



25 Kasım 2014 Salı

bardakta portakallı kek

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dilerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı mutlu huzurlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle güzel bir kek tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde keklerinizi değişik sunumlarda yapmak isterseniz buyrun bakalım.

malzemeler:
2 tane yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı tozşeker
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
tozşeker ve yumurta çırpılır.üzerine süt ve sıvıyağ eklenir.karıştırılan malzemelere portakal kabuğu rendesi eklenir.azar azar un ve kabartma tozuda eklendikten sonra akıcı bir hamur yapılır.kalın karton bardakların içi yağlanır ve hamurdan yarılarına kadar doldurulur.
180 derece fıırnda pişen kekler ılıyınca bardaklardan çıkarılarak servis yapılır.
afiyet olsun.

21 Kasım 2014 Cuma

irmikli un helvası

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bu akşam sizlerle arkadaşım HAVVA nın kabül gününde bizler için yaptığı nefis helva nın tarifini paylaşmak istiyorum.kesinlikle yapmanızı önereceğim bu tarif için buyrun bakalım.

malzemeler:
1 su  bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
şerbet:
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
şerbet malzemeleri tencere alınır ve kaynamaya bırakılır.aynı anda diğer ocakta sıvıyağ,un ve irmik kavrulur.yaklaşık 10 dakika kavrulduktan sonra ceviz eklenir ve kısık ateşte 5 dakika daha kavrulur.
15-20 dakika kavrulan malzemlere kaynayan şerbet eklenir ve tahta kaşıkla karıştırılıp ocaktan alınır.üzerine peçete serilir ve tencerenin kapağı kapatılarak yarım saat dinlendirilir.
dondurma kaşığı veya başka bir kaşıkla şekil verilerek servis yapılır.




HAVVA da güzel bir davet masası

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime hayırlı cumalar  dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle arkadaşım HAVVA nın bizler için hazırladığı menüyü paylaşmak istiyorum.sizlerede fikir vermesi açısından buyrun bakalım.

masa hazırlanırken

Dereotlu poğaça

ıspanaklı gül börek

irmik helvası

Şehriye salatası

kısır

meyve soslu kedidilli pasta

17 Kasım 2014 Pazartesi

milföyden patetesli mini börek

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve mutlu huzurlu günler diliyorum.her gününüz sağlıklı  geçsin dileklerimle bugün sizlerle pratik bir börek tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım.

2 tane patetes
5-6 yaprak milföy hamuru
pulbiber,tuz,karabiber
1 tane yumurta sarısı
patetesler haşlanır ve soyulur.sıcakken ezilir.içine baharatlar eklenerek karıştırılır.milföy yaprağı köşeden diğer köşeye olacak şekilde kesilerek iki üçgen elde edilir.ortasına patetesli harç konur ve iki köşe patetesli harcın üzerine kapatılır.üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece fıırnda pişirilir.

afiyet olsun.

14 Kasım 2014 Cuma

kolay tahinli kurabiye

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle 10 dakikada yapabileceğiniz ağızda dağılan nefis bir kurabiye tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım.

malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı pudra şekeri
un
tüm malzeme karıştırılır.azar azar un eklenir ve yumuşak bir hamur yapılır.şekil verilerek tepsiye dizilir.160 derece fırında pişirilir.üzerine pudra şekeri serperek servis yapılır.
afiyet olsun.

13 Kasım 2014 Perşembe

Dart odulleri




sevgili blog arkadaşım MUTFAK NOTLARI na beni bu ödüle layık gördüğü için çok teşekkür ediyorum.

9 Kasım 2014 Pazar

bitter çikolatalı pudingli kek

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı mutlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle güzel bir kek tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde bu nefis keki denemek isterseniz buyrun bakalım.

malzemeler:
3 tane yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket bitter çikolatalı puding
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
yumurta ve tozşeker çırpılır.içine sıvıyağ ve süt eklenerek karıştırılır.bitter çikolatalı puding toz olarak malzemelere eklenitr ve karıştırılır.en son aldığı kadar un ve kabartma tozu ilave edilerek akıcı bır hamur yapılır.yağlanmış kalıpta 180 derece fırında pişirilir.
,afiyet olsun.

3 Kasım 2014 Pazartesi

bulaşık makinesinde turşu nasıl yapılır

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar  dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle bulaşık makinesinde nasıl turşu yapıldığını paylaşmak istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyurn bakalım.

turşu bilindiği gibi hazırlanır ve kavonozlara doldurulur.kapakları sıkıca kapatılırve bulaşık makinesine dizilir.
makinenin en uzun ve sıcak  programı seçilip deterjansız çalıştırılıyor.yıkama bittikten sonra soğuyana kadar kapak açılmıyor.ertesi gün turşular yemeye hazır şeklide  alıyosunuz.
afiyet olsun.