25 Aralık 2014 Perşembe
SEÇİL den haşhaşlı yeditelli çörek
malzemeler:
6 su bardağı un
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 küp yaşmaya(40 gr)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
ılık süt derin bir kabın içine alınır.üzerine toz şeker ve maya eklenerek karıştırılır.sıvıyağ ve tuzda eklendikten sonra azar azar un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır.
1 su bardağı haşhaş bir çay bardağı sıvıyağla bir kasede karıştırılır.
hazırlanan hamur 7 beze yapılır.her beze merdaneyle açılır.bezelerin üzerine sıvıyağlı haşhaş sürülür ve üst üste konur.7 beze üstüste konduktan sonra en son bezenin üzerine karışım sürülmez .katlı beze bohça şeklinde katlanır ve tekrar merdaneyle tepsi büyüklüğünde açılır.yağlanmış tepsiye alınan çörek tepside mayalanması için yaklaşık yarım saat bekletilir.üzerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derece fıırnda pişirilir.
afiyet olsun.
22 Aralık 2014 Pazartesi
Geleneksel lezzete yenilikçi bir yorum: Pakmaya ile Kadayıflı Damla Sakızlı Muhallebi
Sevgili hanımlar... Geleneksel tariflere yeni bir yorum getiren, günümüzden tatlar katan yaratıcı tariflere benim özel bir merakım var. Evet, bilinen tarifi en saf şekliyle korumalı. Ama bugünün damak zevkine, bugünün beklentilerine göre geliştirmeyi de ihmal etmemeli. Size tam da böyle bir tarif önermek istiyorum: Pakmaya Damla Sakızlı Muhallebi ile yapacağınız Kadayıflı Damla Sakızlı Muhallebi.
Pakmaya Damla Sakızlı Muhallebi üzerine kızarmış tel kadayıfıyla yapılan,
ceviz içi ve nar taneleriyle süslenen bu şahane tatlıyı mutlaka denemenizi öneriyorum... Pakmaya Damla Sakızlı Muhallebi’nin enfes damla sakızı lezzetiyle yılbaşı buluşmalarınızda sevdiklerinizi hayran bırakacak bir damak zevki arıyorsanız bu tarif tam size göre...
Pakmaya ile Kadayıflı Damla Sakızlı Muhallebi ve daha pek çok özel tarif için mutfaginyildizi.com ve Mutfağın Yıldızı Facebook sayfasını takip etmenizi mutlaka öneririm.
Bir boomads advertorial içeriğidir.
19 Aralık 2014 Cuma
SEÇİL de güzel bir akşam toplantısı
haşhaşlı yeditelliçörek
tel şehriye salatası
brokoli salatası
kereviz salatası
kuru patlıcan salatası
eti puf pasta
mikrodalga yaşpastası
kurabiye tabağı
muhallebili kadayıf
16 Aralık 2014 Salı
eti puf pasta
malzemeler:
1 paket kremşanti(2 poşet)
1 su bardağı süt
2 su bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket yuvarlak burçak büskivi
çikolatalı pasta süsü
yapılışı:
süt ve kremşanti çırpılır.içine pudra şekeri ve hindistan cevizi eklenerek karıştırılır.karışım 1-2 saat buzdolabında bekletilir.daha sonra karışımdan el yardımıyla yuvarlak toplar yapılır.pasta süsüne bulanır ve büskivilerin üzerine yerleştirilir.
afiyet olsun.
11 Aralık 2014 Perşembe
haşhaşlı burma poğaça
malzemeler:
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
içi:
1 çay bardağı haşhaş
1 çay bardağı sıvıyağ
haşhaş ve sıvıyağ bir kasede karıştırılır.
süt ılık olacak şeklide derin bir kabın içine alınır.üzerine toz şeker ve maya eklenerek karıştırılır.sıvıyağ ve tuzda ilave edildikten sonra azar azar un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.
hamurun üzeri kapatılarak mayalanması için bekletilir.
mayalan hamur tezgahta iki beze yapılır ve bezeler merdaneyle açılır.
bezenin birinin üzerine sıvıyağlı haşhaş sürülür.diğer beze üzerine kapatılır ve merdaneyle tekrar açılır.açılan bezeden bir parmak kalınlığında şeritler kesilir.her şerit kendi etrafında çevrilir ve tekrar kendi etrafında sarılarak gül şekli verilir.
hazırlanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür ve tepside kabarması için bekletilir.kabaran poğaçalar 200 derece fırında pişirilir.
ayrıca bu poğaçanın orjinal tarifini okumak için bu linke tıklayabilirisniz.
http://www.yemekustalari.net/hashasli-burma-pogaca.html
7 Aralık 2014 Pazar
sabah çiyi pastası
malzemeler:
keki:
4 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
1yemek kaşığı kakao
üzeri:1 su bardağı süt
içi:1 paket labne peyniri(200 gr)
1 su bardağı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı toz şeker
kreması:
3 su bardağı süt
2kahve fincanı un
2 kahve fincanı tozşeker
1 kutu krema
labne peyniri bir kaseye alınır.içine tozşeker ve hindistan cevizi eklenerek karıştırılır.hazırlanan karışımdan küçük toplar yapılır ve buzdolabına kaldırılır.
4 yumurta ve tozşeker çırpılır.üzerine sıvıyağ ve süt eklenir.vanilyada eklendikten sonra azar azar un ve kabartma tozu eklenerek akıcı bir hamur yapılır.hamuurn yarısı yağlanmış kare borcama dökülür.diğer yarısına kakao eklenir ve karıştırılarak beyaz hamurun üzerine dökülür.
buzdolabında bekleyen labneli toplar hamurun üzerine batırılarak dizilir.
hazırlanan kek hamuru 180 derece fırında pişirilir.
pişen kek ılıyınca üzerine 1 su bardağı süt gezdirilir.
tencereye 3 su bardağı süt alınır.üzerine 2 fincan un ve şeker eklenerek koyulaşana kadar pişirilir.pişen muhallebi ılıyınca üzerine sıvı krema eklenir ve mikserle çırpılır.
hazırlanan muhallebi kekin üzerine dökülür ve 2-3 saat dinlenmeye bırakılır.
afiyet olsun.
4 Aralık 2014 Perşembe
kabul günü menüm
haşhaşlı şerit poğaça
elmalı rulo kek
patlıcanlı etimek salatası
lahana sarması
patetes salatası
sabah çiyi pastası
masa hazırlanırken