26 Ocak 2015 Pazartesi

fındık kremalı çiçek poğaça

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle sunumu çok şık ,çay saatleri için güzel bir tarif vermek istiyorum.sizlerde bu tarifi denemek isterseniz buyrun bakalım.

malzemeler:
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 küp yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
1 yumurta sarısı
1 kase fındık kreması
ılık sütün içine sıvı yağ  ve maya eklenir.toz şeker ve tuz ilave edildikten sonra karıştırılarak maya eritilir.karışıma azar azar un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.hamur mayalanması için üzeri kapatılarak yarım saat bekletilir.
mayalanan hamur ikiye  bölünür merdaneyle büyük servis tabağı kadar açılır.açılan hamurlardan birine fındık kreması sürülür.diğer hamur kremalı hamurun üzerine kapatılır.


hazırlanan hamur fırın tepsisine alınır.tam ortasına bastırmadan küçük bir kase konur.kasenin kenarından başlayarak hamur üçgen dilimlere kesilir.


üçgen dilimlerin ikisi karşılıklı bükülerek şekil verilir.üzerine yumurta sarısı sürülen çiçek poğaça tepside 20 dakika mayalandıktan sonra 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

20 Ocak 2015 Salı

kahvaltılık acıka tarifi

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bu akşam sizler için kahvaltı da ,çay saatlerinde çok seveceğeniz bir tarif paylaşmak istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım.



malzemeler:
3 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
50 gr margarin
3-4 diş sarımsak
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
tuz,karabiber,pul biber,kimyon
teflon tavaya domates ve biber salçası alınır.margarin eklenerek kısık ateşte yaklaşık 5 dakika margarinle salça kavrulur.ocaktan alınan salça ılık  hale gelmesi için bekletilir.sıcaklığı geçen salçaya ezilmiş sarımsak,ceviz ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
(baharatların ölçüsü damak zevkine göre değişebilir.)
hazırlanan acıka ister poğaçalarla ister  ekmekle servis yapılabilir.
afiyet olsun.


15 Ocak 2015 Perşembe

kaşık dökmesi

tüm arkadaslarıma günaydınlar ve hayırlı cumalar  diliyorum.bugün sizlerle kahvaltı sofraları için lezzetli bir tarif vermek istiyorum.sizlerde bu tarifi denemek isterseniz buyrun bakalım.


malzemeler:
2 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
1.5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 paket karbonat
yumurta ve yoğurt çırpılır.üzerine sıvı yağ ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır.
hamur koyu kek hamuru kıvamında olacak.
teflon tavaya az sıvıyağ akıtılır ve kızarınca hamurdan kaşık yardımıyla dökülür.arkalı önlü pişirilir.
sıcakken servis yapılır.
afiyet olsun.
ayrıca bu tarifi yayınladığım sitede görmek isterseniz bu linki tıklayınız.
http://www.yemekustalari.net/kasik-dokmesi-tuzlu-pankek.html




9 Ocak 2015 Cuma

tosunpaşa poğaça

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı,mutlu,huzurlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle güzel bir poğaça tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde bu poğaçayı henüz denemediyseniz buyrun bakalım tarifimize:



1 Su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 küp yaş maya
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
içi:
1 paket oda sıcaklığında margarin
peynir
üzeri:yumurta sarısı
ılık süt ve su derin bir kaba alınır.üzerine yumurta ,sıvı yağ,maya,sirke,toz şeker ve tuz eklenerek karıştırılır.azar azar un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.
hamur 10 tane bezeye bölünür.her beze servis tabağı büyüklüğünde açılır.yumuşak margarin 8 parçaya bölünür.açılan bezelerden 5 tanesi aralarına margarin sürerek üst üste dizilir.en üstte margarin sürülmez.
diğer 5 bezede aynı şeklide margarin sürülerek üst üste dizilir.5 kat olan iki hamur açılabildiği kadar açılır ve sigara böreği keser gibi 16 üçgen dilime kesilir.(32 adet poğaça çıkıyor.iki hamurdan)
kesilen üçgenlerin kenarlarına peynir konur ve sigara böreği gibi sarılır.tepside yaklaşık 1.5 saat bekletilen poğaçalar üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

4 Ocak 2015 Pazar

büskivili-portakallı irmik tatlısı

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlık ,mutluluk içinde geçsin dileklerimle bugün sizlerle güzel bir sütlü tatlı tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde bu tarifi denemek isterseniz buyrun bakalım.



malzemeler:
1 paket kakaolu pötübör büskivi
1 su bardağı portakallı irmik
5 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
bir tencerede süt,irmik ve tozşeker karıştırılır.ocakta kısık ateşte koyulaşana kadar pişirilir.pişen muhallebinin yarısı tepsiye dökülür.üzerine bir sıra kakaolu büskivi dizilir.kalan muhallebi de büskivilerin üzerine dökülür.kalan büskiviler rondoda çekilir ve muhallebinin üzeride serpilir.
1-2 saat buzdolabında bekletilen tatlı soğuyunca servis yapılır.
afiyet olsun.