25 Mart 2015 Çarşamba

dereotlu karbonatlı poğaça

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı mutlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle lezzetli bir poğaça tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde bu tarifi denemek isterseniz buyrun bakalım.


 
Malzemeler:
125 gr oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 paket dr. oetker karbonat
Az tuz
Aldığı kadar un
İçi:peynir
Üzeri:1 tane yumurta sarısı
Oda sıcaklığında ki yumaşamış margarin derin bir kabın içine alınır.İçine sıvı yağ ve yoğurt eklenerek karıştırılır.Sirke  karbonat ve  tuz eklendikten sonra azar azar un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır.Hamura en son doğranmış dereotu eklenir ve tekrar yoğrulur.
Hazırlanan hamurdan elle küçük bezeler yapılır.avuç içinde açılan hamurun ortasına az peynir konur ve kapatılarak elle yuvarlanır .Tepsiye dizilir.Bu şekilde hazırlanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun.

ayrıca bu tarifi yayınladığım sitede görmek isterseniz lütfen lınke tıklayın.


22 Mart 2015 Pazar

lavaştan cips tarifi

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar  dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı,mutlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle güzel ve değişik bir tarif paylamak istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım.

hazır lavaşlar üçgen olacak şekilde kesilir.derin bir kaseye alınan üçgen lavaşlara göz kararı tuz,zeytinyağı,kekik,pulbiber,nane ve karabiber serpilir ve karıştırılır.karışım fırına verilir ve 180 derecede kızartılır.
afiyet olsun.

16 Mart 2015 Pazartesi

nohutlu -mısırlı salatalık salatası

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamalar  ve hayırlı günler diliyorum.bugün sizlerle güzel ve lezzetli bir salata tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde bu salatayı denemek isterseniz buyrun bakalım.





malzemeler:
6-8 tane salatalık
1 kutu konserve mısır
1 kase haşlanmış nohut
1 kase sarımsaklı yoğurt
tuz,kuru nane,zeytinyağı
salatalıklar kabuklu olarak rendelenir.suyu sıkılır ve derin bir kaseye alınır.üzerine sarımsaklı yoğurt,mısır ve nohut eklenir.az tuz ve zaytinyağ da eklendikten sonra karıştırılır ve servis tabağına alınır.üzeri süslenerek servis yapılır.
afiyet olsun.
ayrıca bu tarifi yayınladığı sitedede okumak isterseniz buyrun bakalım.
http://www.yemekustalari.net/nohutlu-salata.html



14 Mart 2015 Cumartesi

mikrodalga fırında çaylı kek

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı ,mutlu ,huzurlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle kolay güzel bir tarif paylaşmak istyorum.sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım.


malzemeler:
2 tane yumurta
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı demlemiş çay
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kakao
1 paket vanilya
yarım çay bardağı ezilmiş ceviz
1 paket vanilya
aldığı kadar un
yumurta ve toz şeker çırpılır.üzerine sıvı yağ ve çay eklenir.tarçın,ceviz ,kakao ve vanilya eklendikten sonra
yeterince un eklenir ve akıcı bir hamur yapılır.hamur yağlanmış borcam tencereye dökülür.kapağı kapatılan borcam mikrodalga fırına konur ve en yüksek ısıda 8 dakika pişirilir.
pişen kek ters çevrilir ve dilimlenerek servis yapılır.
afiyet olsun.




12 Mart 2015 Perşembe

HAVVA da kabul günü

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar  ve mutlu sağlıklı günler diliyorum.bugün sizlerle arkadaşım HAVVA nın bizler için yaptığı lezzetleri paylaşmak istiyorum.sizlerde fikir almak isterseniz buyrun bakalım.

yeşil salata

mercimekli börek

mor lahana salatası

yaprak sarma

lokum tatlısı

masa hazırlanırken

9 Mart 2015 Pazartesi

çiçek poğaça

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve mutlu sağlıklı günler diliyorum.bugün sizlerle şık sunumlu güzel ve lezzetli bir poğaça tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde bu tarifi denemek isterseniz buyrun bakalım.

malzemeler:
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tozşeker
1 küp yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un


ılık süt derin bir kabın içine alınır.üzerine sıvıyağ,tozşeker ve maya ekelnir.karıştırılan malzemelere  tuzda ialve dildikten sonra azar azar un eklenir.ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır.hamurun üzeri kapatılır ve mayalanması için bekletilir.
mayalanan hamurdan küçük bezeler yapılır.bezeler el yardımıyla uzun şeritler yapılır.şeritler elle hafif bastırarak düzleştirilir.yarısından olacak şekilde kesikler atılır.kesilmeyen taraftasn rulo sarılarak tepsiye dizilir.tepsida mayalanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.



6 Mart 2015 Cuma

Bİ' ÇAYINI İÇERİM ANACIM!

Dost sohbetlerinin en sevilen içeceği olan çay, ocakta kaynadıkça, bir yandan da insanları birbirine kaynaştırır. "Çay var" sözü bile tek başına mutluluk sebebi değil midir çoğumuz için?

Her tazelediğinizde aynı keyfi ve sıcaklığı sunması da ekstra güven verir sanki insana. Bu haliyle size karşı duygularının hiç değişmeyeceğinden emin olduğunuz bir sevgili gibidir çay... 
Bazen kısa bir molada ayak üstü yapılan muhabbetlere, bazen uzun saatler süren yorucu toplantılara, bazen de ev gezmesi yapan hanımların pastalarına, böreklerine yarenlik eder. Öğrenciler için ise sınav zamanlarının resmi içeceğidir çay... Bir işe başlamadan önce motivasyon aracıdır. Bir düşünün şimdiye kadar "Haydi bi' çay koyup, sonra başlayalım" dediğiniz ne çok şey olmuştur.
Akşam yorgun argın, işten eve dönüş yolunda, "Olsa da içsek" hayalleri kurdurur insana. "Suyunu yeni koydum, az bekle ki demlensin" sözü, sanki zamanı durdurur o anda. Oysa "Çayım hazır", müjdeli bir haber gibidir tiryakisine.



İlla ki ince belli cam bardakta içileni daha makbuldür. Dumanı hala tüten, taze demlenmiş tavşan kanı çayla dolu o sıcak bardak, adeta bir ritüel eşliğinde, en tepesinden baş ve işaret parmaklarının ucuyla tutulup, dudağa götürülürken, serçe parmak da istemsizce havalanır keyiften.  Bir kaç bardaktan sonra bile "Bi' çay daha?" diye sorsalar, "Alırım vallahi!" ya da "Eh! Koy da içeyim madem" cevabını duymaya nasıl da alışıktır kulaklarımız...
"Akşama müsaitseniz, bir çayınızı içmeye gelelim diyoruz" tabiri ise nazik olduğu kadar samimi ve yaygın bir kendini misafir ettirme yöntemidir dostlar arasında...
Kahvaltının yıldızı, öğlen yemeğinin tamamlayıcısı, beş çaylarının olmazsa olmazı, akşam yemeklerinin hazmı kolaylaştırıcısı, "bi çayınızı içmeye uğradık"la başlayan iş yeri ziyaretlerinin sıcak bahanesidir "Çay".

Bu kadar sevildiği ve çoğu zaman üç yudumda hızlıca tüketildiği için, sık sık taze olarak demlenmesi gerekir ya hani? İşte o kısmı biraz meşakkatlidir aslında. Demlikte kalan eski çayın posasını dökeceksin de, iyice temizleyeceksin ve yeni çayı demlenmeye bırakacaksın ki tadı acılaşmasın. Tüm bunlarla uğraşmak istemeyenler için en iyi çözüm ise demlik poşetler... Ama gerçek bir çay tiryakisini memnun etmek istiyorsanız, içinde gerçek dökme çay bulunan zengin dem kullanmalısınız. Ofçay'ın Hazine Zengin Dem'i tam aradığınız gibi işte. Hem de bu sayede çayları bardağa dökerken, her seferinde bir de süzgeçle uğraşma derdi de yok. Sadece çay keyfi var, mis gibi...


Kışın insanın içini ısıtan, yazın ferahlık vererek harareti gideren, her daim samimi sohbetlere eşlik eden ve saat sınırı olmaksızın, canınız her istediğinde içilebilen bu mis kokulu mucize içeceğin keyfi, Ofçay'ın köşeli büyük boy demlik poşet içinde sunulan yeni ürünü "Hazine Zengin Dem" sayesinde artık daha da artıyor.
Bilindik yuvarlak demlik poşetlerin aksine, Ofçay'ın köşeli ve büyük boy olarak hazırladığı bu yeni demlik poşetlerin içinde "gerçek dökme çay" bulunduğu için, 1 poşetten, 10 bardak çay çıkıyor.  Hem en tiryakisini bile memnun edecek gerçek bir lezzet sunduğundan, hem de demlik temizleme ve süzgeç kullanma gibi zahmetlerden kurtardığından, özellikle bir-iki bardak çayla yetinemeyenler ya da kalabalık misafirleri gelenler için gerçekten büyük kolaylık. Bu sayede siz, sevdiklerinizle muhabbetin tadını çıkarın, misafirleriniz de Ofçay'ın :)


Bu içerik http://usengecsef.blogspot.com/ tarafından hazırlanmıştır.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

2 Mart 2015 Pazartesi

tavada galetaunlu kolay börek

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar  ve mutlu,huzurlu günler dilerim.bugün sizlerle tavada az zamanda yapabileceğiniz kolay bir börek tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde bu kolay böreği denemek isterseniz buyrun bakalım.

malzemeler:
3 tane yufka
3 tane yumurta
1 kase galetaunu
1 kase dilimlenmiş kaşar peyniri
kızartmak için sıvıyağ
yufkalar önce dörede sonra tekrar dörde kesilerek(sigara böreği gibi)
üçgen yufkalar hazırlanır.yufkaların geniş kenarlarına kaşar peyniri dilimleri konur ve yassı olacak şekilde sarılır.
yumurtalar bir kasede  çırpılır.hazırlanan börekler önceyumurtaya sonra galetaununa bulanır ve kızgın yağda kızartılır.
sıcakken servis yapılır.
afiyet olsun.