23 Nisan 2015 Perşembe

karbonatlı kolay poğaça

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve hayırlı cumalar  dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle ağızda dağılan nefis bir poğaça tarifi paylaşmak istiyorum.henüz denemediyseniz mutlaka denemenizi öneririm.ağızda dağılan nefis bir poğaça için buyrun bakalım.



malzemeler:
125 gr margarin oda sıcaklığında
1 çay bardağı sıvıyağ(ajda bardağı)
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 paket karbonat(hazır olanlardan)
aldığı kadar un
az tuz
üzeri:yumurta sarısı
içi:peynir
oda sıcaklığında yumuşamış margarine sıvı yağ ve yoğurt eklenir ve karıştırılır.sirke tuz ve karbonat
eklendikten sonra azar azar un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır.hamurdan parçalar koparılır ve avuç içinde açılarak içine peynir konur ve kapatılır.tepsiye dizilen poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.




20 Nisan 2015 Pazartesi

közlenmiş kırmızı biber arasında patlıcan kızartması

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı ,mutlu ,huzurlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle çay saatleri için çok güzel bir tarif paylaşmak istiyorum.sizlerde henüz bu tarifi denemediyseniz buyrun bakalım.

malzemeler:

3-4 tane patlıcan
10-12 tane közlenmiş kapya biber
(isterseniz hazır kullanabilirisniz)
1 kase sarımsaklı yoğurt
sıvıyağ,tuz

patlıcan kabukları soyulur ve küp küp doğranır.az tuz serperek kızgın yağda kızartılır.havlu kağıt üzerine alınan kızarmış patlıcanların yağı süzülür.
közlenmiş biberlerin kenarı açılır.uzunlaması na açılır.kenarına kaşıkla kızarmış patlıcan konur ve rulo sarılır.bu şekilde tüm biberler servis tabağına alınır.
üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır.
afiyet olsun.




12 Nisan 2015 Pazar

karamelli- böğürtlenli trileçe tatlısı

tüm arkadaşlarıma ve ziyeretçilerime günaydınlar dileyerek  sevgilerimi gönderiyorum.epeydir denemek istediğim trileçe  tatlısını nihayet bende yaptım.araştırmalarımda bayağı değişik tarifler vardı.uzun incelemelerimden sonra bu tarif bana hem kolay hemde güzel geldi.ilk defa denediğim halde arkadaşlarım tarafından tam not aldı. karamel sevmeyenler için tatlının üzerini kaplamadım.servis tabaklarında tercihe göre sunum yaptım.sizlerde bu tarifi denemek isterseniz buyrun bakalım.


malzemeler:
5 tane yumurta
1 su bardağı tozşeker
5 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
sosu:
3 su bardağı süt
1 kutu krema(200ml)
1 su bardağı tozşeker
üzeri:
1 poşet kremşanti
1 paket böğürtlenli sos
karemel sos

toz şeker ve yumurta köpürene kadar çırpılır.üzerine un ,vanilya ve kabartma tozu eklenerek çırpılır ve yağlanmış tepsiye dökülür.180 derece de pişen kek soğumaya bırakılır.
tencereye süt,toz şeker ve kutu krema dökülür.ocakta 1 taşım kaynatılır ve hemen alınır.keki,n üzeri kürdanla delinir.soğuyan sos soğuyan kekin üzerine dökülür ve sosu çekmesi için 1-2 saat bekletilir.
üzerindeki tarife göre hazırlanan krem şanti sosu çeken kekin üzerine sürülür.1 gece dilendirilen tatlı dilimlenir. isteğe bağlı karamel veya böğürtlen sosuyla   süslenerek servis yapılır.
afiyet olsun.





10 Nisan 2015 Cuma

kabül günüm

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve hayırlı cumalar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle iki gün önce akşam aldığım misafirlerim için hazırladığım menüyü paylaşmak istiyorum.sizlerde fikir almak isterseniz buyrun bakalım.


köz biber arasında patlıcan kızartması

susamlı simit

bülbül konağı


bezelye salatası

börekitas


triliçe


6 Nisan 2015 Pazartesi

nutellalı çokoprens kurabiye

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi bırakıyorum.her gününüz sağlıklı,mutlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle güzel bir kurabiye tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde bu kurabiyeyi denemek isterseniz buyrun bakalım.

malzemeler:
250 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 tane yumurta
aldığı kadar un
içi:netella
oda sıcaklığında yumuşamış margarin e sıvıyağ,pudra şekeri ve yumurta eklenerek karıştırılır.karışıma azar azar un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır.hamur düz bir zeminde merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açılır.açılan hamur yuvarlak kalıplarla kesilir ve tepsiye dizilir.
tepsiye dizilen kurabiyelerin üzerine kürdanla delikler açılır ve 170 derece fırında pişirilir.
pişen kurabiyelerin arasına nutella sürülür ve iki kurabiye yapıştırılır.
afiyet olsun.




1 Nisan 2015 Çarşamba

kaşar peynirli mantar tarifi

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime mutlu ,sağlıklı günler  diliyorum.bugün sizlerle güzel bir tarif paylaşmak istiyorum.her ne kadar ben mantar yemesem de sevenler için tarifi vermezsem olmaz.buyrun bakalım tarifimize.




malzemeler:
1 paket kültür manatarı
Bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz,pul biber
Yapılışı:
Mantarların tepeleri koparılır ve çanak şeklinde temizlenip tepsiye dizilir.İçlerine tuz serpilir ve rendelenmiş kaşar peyniriyle doldurulur.
Üzerine pul biber serpilir ve fırında 180 derecede peynirler eriyene kadar pişirilir.
Afiyet olsun.



ayrıca bu tarifi yayınlamış olduğum sitede de bakmak isterseniz buyrun bakalım.