27 Temmuz 2015 Pazartesi

milföy pasta tarifi

tüm arkadaşalarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar  diliyorum.her gününüz sağlıklı ,mutlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle güzel bir tatlı tarifi paylaşmak istiyorum sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım

malzemeler:
1 paket milföy hamuru(10 lu)
1 lt süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı tozşeker
50 gr margarin
1 paket vanilya
az pudra şekeri
dondurucudan çıkarılan milföy hamurları çözülünce merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açılır.açılan hamurlar 4 kare parça olacak şekilde kesilir.kesilen hamurlar tepsiye dizilir.üzrilerine kürdanla delikler açılır.180 derece fırında pişirilir.
tencereye süt,şeker,un ve nişasta alınır.kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirilir.koyulaşan krema ocaktan alınır.içine margarin ve vanilya eklenerek mikserle yaklaşık 5 dakika çırpılır.piçen milföy dilimlerinin bir tanesine krema konur .diğer milföy üzerine kapatılır.bu şekilde tüm milföy dilimleri hazırlanır.üzerine pudra şekeri serperek servis yapılır.
afiyet olsun.




8 Temmuz 2015 Çarşamba

patlıcan çanağında yoğurtlu kızartma

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve hayırlı günler diliyorum.her gününüz sağlıklı mutlu geçsin temenniyle bugün sizlerle çok güzel bir tarif paylaşmak istiyorum.sizlerde çay saatlerinde değişik tarifler denemek isterseniz buyrun bakalım.

malzemeler:
3-4 tane patlıcan
2 tane patetes
2 tane kabak
1 tane kapya biber
tuz,sıvıyağ
1 kase sarımsaklı yoğurt
patlıcanların kabukları alaca soyulur ve 3 parmak enliliğinde kesilir.kesilen patlacanların dolma yapar gibi içi oyulur.
diğer sebzeler kabukları soyulur ve küp küp doğranır.hazırlanan tüm sebzeler bol sıvıyağda az tuz ilavesiyle kızartılır.kızartılmış sebzeler kızartılmış diğer patlıcanların içine doldurulur.
üzerine sarımsaklı yoğurt dökülen patlıcanlar servis yapılır.
afiyet olsun.


2 Temmuz 2015 Perşembe

mısırlı semizotu salatası

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime hayırlı  günler dilerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı ,mutlu,huzurlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle güzel bir salata tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım.

malzemeler:
1 bağ semizotu
2 tane kapya biber
1 küçük kase zeytin
1 kutu konserve mısır
tuz,pulbiber,zeytinyağı,limon

semizotu saplarından ayıklanır ve yıkanır.(bıçakla kesilmez)derin bir kaseye alına semiz otuna tuz ,zeytinyağı,pul biber ve limpn suyu eklenerek karıştırılır.karıştırılan salata servis tabağına alınır.üzerine dilimlenmiş kapya biberler dizilir.mısır ve zeytinle süslenerek servis yapılır.afiyet olsun.