23 Şubat 2016 Salı

mayonezli barbunya salatası

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar  dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle çay saatleri için harika bir salata tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde bu salatayı denemek isterseniz buyurun bakalım.

barbunya

malzemeler:
1 kase barbunya
3-4 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı yoğurt
yarım demet dereotu
2-3 dal yeşil soğan
tuz,zeytinyağ
barbunya geceden ıslatılır ve ertesi gün haşlanır.haşlanan barbunya süzülür ve derin bir kaba alınır.üzerine doğranmış dereotu ve yeşil soğan eklenir.1 kasede yoğurt ve mayonez çırpılır ve barbunyaya ilave edilir.tuz ve zeytin yağda eklendikten sonra karıştırılır ve servis yapılır.
afiyet olsun.







17 Şubat 2016 Çarşamba

alaca kurabiye

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve sağlıklı,mutlu günler dilerim.her gününüz sağlıklı ,huzurlu geçsin temennisiyle bugün sizlerle güzel bir kurabiye tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyurun bakalım.

malzemeler:

250 gr oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
un
yaklaşık 1 kahve kaşığı kakao

oda sıcaklığında yumuşamış margarine pudra şekeri ve yumurta eklenir ve yağ eriyene kadar elle yoğrulur.vanilya ve kabartma tozu da eklendikten sonra azar azar un ilave edilerek ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
hazırlanan hamurun 3/1 kadarı ayrılır ve kakao eklenerek tekrar yoğrulur.
elimize biraz beyaz hamurdan çok küçük parça kakaolu hamurdan alarız ve gelişi güzel elimizle birleştirip şekil  veririz.
bu şeklide hazırlanan kurabiyeler tepsiye dizilir ve 160 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.




11 Şubat 2016 Perşembe

sucuklu poğaça

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle güzel bir poğaça tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım.



malzemeler:

2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 küp yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
aldığı kadar un
sucuk,kaşar peyniri


ılık sütün içine yaş maya  ve toz şeker eklenerek karıştırılır.sıvı yağ ve tuzda eklendikten sonra azar azar un ilave edilerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapılır.
hamurun üzeri kapatılır ve mayalanması için yaklaşık yarım saat bekletilir.mayalanan hamur 3-4 tane bezeye ayrılır ve merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açılır.yuvarlak kalıpla kesilir.her hamurun üzerine bir dilim sucuk ve onun üzerine rendelenmiş kaşar peyniri konur.diğer parça üzerine kapatılır ve kenarları bastırarak birleştirilir.

hazırlanan poğaçalar tepsiye dizilir ve kabarması için yarım saat bekletilir.kabaran poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.


3 Şubat 2016 Çarşamba

turşulu mısırlı brokoli

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime mutlu sağlıklı günler temenni ederek bugün sizlerle çay saatlerinde az zamanda yapabileceğiniz kolay ve lezzetli bir tarif paylaşmak istiyorum.bu kolay tarifi sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım.



brokoli küçük dallarına ayrılır ve tuzlu kaynamış suda haşlanır.haşlanan brokoli ler servis tabağına alınır.havuçlar kabukları soyulur ve haşlanır.dilimlenir ve brokoli lerin üzerine alınır.
közlenmiş kapya biberler dilimlenir ve servis tabağına alınır.doğranmış kornişon turşu  ve konserve mısırda salatanın üzerine alındıktan sonra salataya zeytinyağı ve tuz ilave
edilerek servis yapılır.
afiyet olsun.