29 Temmuz 2016 Cuma

Yumurtalı Ekmek Kızartması

Tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime mutlu,sağlıklı ve huzurlu günler dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.
bu gün sizlerle bayat ekmekleri değerlendire bileğiniz kolay ve güzel bir tarif vermek istiyorum.
sizlerde denemek isterseniz buyurun bakalım.


2 tane yumurta bir kasede çırpılır.üzerine 2 yemek kaşığı un eklenir ve karıştırılır.
çok az su yumurtaya eklenerek koyu akıcı bir hamur yapılır.
bayat ekmekler dilimlenir.
dilimlenen ekmek tavada kızgın yağda arkalı önlü kızartılır.
kızaran ekmekler kağıt havlu üzerine alınır ve yağı alınır.
afiyet olsun.



14 Temmuz 2016 Perşembe

Türkiye'ye en yakın lezzetlerden biri: İtalyan Mutfağı

Tüm dünyada en sevilen mutfaklardan biri olan; hemen her ülkede birçok restoranda milyonlarca kişiyi lezzetli tarifleri ile kendinden geçiren İtalyan mutfağı, Türkiye'de de çok seviliyor.
Akdeniz mutfağının en sade ve basit ama belki de en lezzetli yemek kültürü olan İtalyan mutfağı her deneyeni kendine hayran bırakıyor. Akdeniz kültürü nedeniyle ülkemizin özellikle de Batı ve Güney kıyılarının yerel mutfaklarına büyük benzerlik gösteren İtalyan mutfağı, her geçen gün daha da çok kişi tarafından keşfediliyor ve seviliyor.
İtalyan Mutfağının En Sevilen Malzemeleri
İtalyan mutfağı, Fransız ve Osmanlı mutfaklarının tersine çok daha az ve sade malzeme kullanmasıyla tanınıyor. Bu malzemeler arasında zeytinyağı, domates, peynir, fesleğen gibi otlar ve taze baharatlar; enginar ve fasulye gibi sebzeler başı çekiyor. İtalyan mutfağı deyince makarna, pirinç ve sirkeden bahsetmek de şart oluyor. İtalyan yemek tariflerinde en sık kullanılan malzemeler, ülkemizde de kolayca bulunduğundan bu tarifleri uygulamak da Türk yemek severler için oldukça kolay oluyor.
İtalyan Mutfağının En Sevilen Tarifleri
Bu lezzetli ve yalın mutfakta makarna ve pirinç ayrı bir yer tutuyor. İtalyan makarna ve lazanya tarifi her deneyenin aklını başından alıyor. Domates ve fesleğen gibi lezzetler, bu tariflerin ana maddelerini oluşturuyor. İtalyan mutfağı lezzetlerini sofranıza taşımak isterseniz Knorr'un sunduğu fesleğenli makarna sosu, peynirli makarna sosu, domatesli makarna sosu gibi pratik ürünleri deneyebilirsiniz. Böylece Knorr'un katkısız ürünleri ile İtalyan lezzetleri dünyasına kolayca adım atabilirsiniz.
İtalyan mutfağının başka bir önemli lezzeti ise "risotto" ismi verilen, biraz az pişmiş bir pilava benzeyen pirinç yemeği. Parmesan peyniri ile sunulan bu lezzet, sebzeli ve etli olarak hazırlanabiliyor. Sadece safran kullanarak hazırlanan "risotto"lar ise İtalyan et yemekleri yanında servis ediliyor. "Risotto" tarifinin olmazsa olmazı, et yada tavuk suyu olarak öne çıkıyor. Bu lezzeti evinizde denemek isterseniz de Knorr bulyon yardımınıza koşuyor.
İtalyan Mutfağının Püf Noktaları
İtalyanlar, yemeklerinde az ama kaliteli malzeme kullanmayı tercih ediyor; sebze ve meyvelere ağırlık veriyorlar. İtalyan mutfağı hakkında başka bir önemli nokta da neredeyse her yemeğe çiğ zeytinyağı eklemeleri oluyor. Makarnalarını bile yemeden önce birkaç damla saf zeytinyağı ile çeşnilendiriyorlar. Zeytinyağı kadar sık kullanılan bir başka malzeme de peynir oluyor. Özellikle parmesan, mozarella, ricotta gibi lezzetler, İtalyan sofralarından eksik olmuyor.
İtalyan mutfağından ve daha birçok mutfaktan tariflere, bu tarifleri uygulamanıza yardımcı Knorr uzmanlığında hazırlanmış ürünlere göz atmak isterseniz http://www.herkessofraya.com/ adresini ziyaret edebilir; yepyeni yemek kültürleri ile tanışabilirsiniz.




12 Temmuz 2016 Salı

Kıymalı Fasulye Kavurması

Tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime mutlu ,sağlıklı ve huzurlu günler dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.
bugün sizlerle çay saatleri ve yemek saatleriniz güzel ve lezzetli bir tarif paylaşmak istiyorum.sizlerde bu tarifi denemek isterseniz buyurun bakalım:


Malzemeler:

500 gram yeşil fasulye
200 gram kıyma
2-3 tane domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz,sıvı yağ
1 çay bardağı sıcak su

Fasulye ayıklanır ve önce uzunlamasına kesilir.Sonra iki veya üç parçaya enine kesilir.
Kıyma tencerede az yağla beraber kavrulur.
Kavrulan kıymaya doğranmış domates eklenir ve tekrar kavrulur.salçada ilave edildikten sonra Doğranmış fasulyede eklenerek tüm malzeme kavrulur.
Kavrulan fasulyeye az tuz ve sıcak su eklenerek kısık ateşte pişirilir.
Afiyet olsun.