Tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime mutlu,sağlıklı ve huzurlu günler dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.
bu gün sizlerle bayat ekmekleri değerlendire bileğiniz kolay ve güzel bir tarif vermek istiyorum.
sizlerde denemek isterseniz buyurun bakalım.
2 tane yumurta bir kasede çırpılır.üzerine 2 yemek kaşığı un eklenir ve karıştırılır.
çok az su yumurtaya eklenerek koyu akıcı bir hamur yapılır.
bayat ekmekler dilimlenir.
dilimlenen ekmek tavada kızgın yağda arkalı önlü kızartılır.
kızaran ekmekler kağıt havlu üzerine alınır ve yağı alınır.
afiyet olsun.
29 Temmuz 2016 Cuma
14 Temmuz 2016 Perşembe
Türkiye'ye en yakın lezzetlerden biri: İtalyan Mutfağı
Tüm dünyada en sevilen mutfaklardan biri olan; hemen her
ülkede birçok restoranda milyonlarca kişiyi lezzetli tarifleri ile kendinden
geçiren İtalyan mutfağı, Türkiye'de de çok seviliyor.
Akdeniz mutfağının en sade ve basit ama belki de en lezzetli
yemek kültürü olan İtalyan mutfağı her deneyeni kendine hayran bırakıyor.
Akdeniz kültürü nedeniyle ülkemizin özellikle de Batı ve Güney kıyılarının
yerel mutfaklarına büyük benzerlik gösteren İtalyan mutfağı, her geçen gün daha
da çok kişi tarafından keşfediliyor ve seviliyor.
İtalyan Mutfağının En
Sevilen Malzemeleri
İtalyan mutfağı, Fransız ve Osmanlı mutfaklarının tersine
çok daha az ve sade malzeme kullanmasıyla tanınıyor. Bu malzemeler arasında
zeytinyağı, domates, peynir, fesleğen gibi otlar ve taze baharatlar; enginar ve
fasulye gibi sebzeler başı çekiyor. İtalyan mutfağı deyince makarna, pirinç ve
sirkeden bahsetmek de şart oluyor. İtalyan yemek tariflerinde en sık kullanılan
malzemeler, ülkemizde de kolayca bulunduğundan bu tarifleri uygulamak da Türk
yemek severler için oldukça kolay oluyor.
İtalyan Mutfağının En
Sevilen Tarifleri
Bu lezzetli ve yalın mutfakta makarna ve pirinç ayrı bir yer
tutuyor. İtalyan makarna ve lazanya tarifi her deneyenin aklını başından alıyor. Domates ve fesleğen gibi
lezzetler, bu tariflerin ana maddelerini oluşturuyor. İtalyan mutfağı
lezzetlerini sofranıza taşımak isterseniz Knorr'un sunduğu fesleğenli makarna
sosu, peynirli makarna sosu, domatesli makarna sosu gibi pratik ürünleri
deneyebilirsiniz. Böylece Knorr'un katkısız ürünleri ile İtalyan lezzetleri
dünyasına kolayca adım atabilirsiniz.
İtalyan mutfağının başka bir önemli lezzeti ise "risotto"
ismi verilen, biraz az pişmiş bir pilava benzeyen pirinç yemeği. Parmesan
peyniri ile sunulan bu lezzet, sebzeli ve etli olarak hazırlanabiliyor. Sadece
safran kullanarak hazırlanan "risotto"lar ise İtalyan et yemekleri
yanında servis ediliyor. "Risotto" tarifinin olmazsa olmazı, et yada
tavuk suyu olarak öne çıkıyor. Bu lezzeti evinizde denemek isterseniz de Knorr bulyon yardımınıza koşuyor.
İtalyan Mutfağının
Püf Noktaları
İtalyanlar, yemeklerinde az ama kaliteli malzeme kullanmayı
tercih ediyor; sebze ve meyvelere ağırlık veriyorlar. İtalyan mutfağı hakkında
başka bir önemli nokta da neredeyse her yemeğe çiğ zeytinyağı eklemeleri
oluyor. Makarnalarını bile yemeden önce birkaç damla saf zeytinyağı ile
çeşnilendiriyorlar. Zeytinyağı kadar sık kullanılan bir başka malzeme de peynir
oluyor. Özellikle parmesan, mozarella, ricotta gibi lezzetler, İtalyan
sofralarından eksik olmuyor.
İtalyan mutfağından ve daha birçok mutfaktan tariflere, bu
tarifleri uygulamanıza yardımcı Knorr uzmanlığında hazırlanmış ürünlere göz
atmak isterseniz http://www.herkessofraya.com/ adresini ziyaret edebilir; yepyeni yemek kültürleri ile tanışabilirsiniz.
12 Temmuz 2016 Salı
Kıymalı Fasulye Kavurması
Tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime mutlu ,sağlıklı ve huzurlu günler dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.
bugün sizlerle çay saatleri ve yemek saatleriniz güzel ve lezzetli bir tarif paylaşmak istiyorum.sizlerde bu tarifi denemek isterseniz buyurun bakalım:
Malzemeler:
500 gram yeşil fasulye
200 gram kıyma
2-3 tane domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz,sıvı yağ
1 çay bardağı sıcak su
Fasulye ayıklanır ve önce uzunlamasına kesilir.Sonra iki veya üç parçaya enine kesilir.
Kıyma tencerede az yağla beraber kavrulur.
Kavrulan kıymaya doğranmış domates eklenir ve tekrar kavrulur.salçada ilave edildikten sonra Doğranmış fasulyede eklenerek tüm malzeme kavrulur.
Kavrulan fasulyeye az tuz ve sıcak su eklenerek kısık ateşte pişirilir.
Afiyet olsun.
bugün sizlerle çay saatleri ve yemek saatleriniz güzel ve lezzetli bir tarif paylaşmak istiyorum.sizlerde bu tarifi denemek isterseniz buyurun bakalım:
Malzemeler:
500 gram yeşil fasulye
200 gram kıyma
2-3 tane domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz,sıvı yağ
1 çay bardağı sıcak su
Fasulye ayıklanır ve önce uzunlamasına kesilir.Sonra iki veya üç parçaya enine kesilir.
Kıyma tencerede az yağla beraber kavrulur.
Kavrulan kıymaya doğranmış domates eklenir ve tekrar kavrulur.salçada ilave edildikten sonra Doğranmış fasulyede eklenerek tüm malzeme kavrulur.
Kavrulan fasulyeye az tuz ve sıcak su eklenerek kısık ateşte pişirilir.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)