7 Eylül 2012 Cuma

mayalı tava ekmeği

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar diliyerek  tüm TÜRKİYE  ye başsağlığı diliyorum.inşallah bu şehit haberleri son olur ve evlere  ateş düşmez.ALLAHım hepimizin çocuklarını bize bağışlasın inşallah dileklerimle bu akşam  sizlerle tavada yapabileceğiniz puf puf yumuşacık ekmek tarifi paylaşmak istiyorum.



derin bir kabın içine yaklaşık 1 kilo un konur ve ortası açılır.1 pk yaşmaya veya pakmaya ilave edilir.az tuz ilave edildikten sonra azar azar ılık su eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.hamurun üzeri kapatılarak 1 saat mayalnması beklenir.
mayalan hamurdan elle koparılıp düz tahtata el yardımıyla açılarak bir süre mayalanması beklenir.mayalan hamurlar yanmaz tavada altı üstü kızarana kadar pişirilir.sıcakken tereyağla yağlanarak servis yapılır.
afiyet olsun.

8 yorum:

  1. oooooohh.... mis gibi. kokusu buralara kadar yayıldı. ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. ateş düşmesin artık evlere ,yazık asker analarına.
    tava ekmeğiniz çok güzel olmuş biz bu yörede ona bazlama deriz arasını acıp yağlarız peynir koyar yeriz pek güzel olur elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Canısı ellerine sağlık nefis görünüyor öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Harika görünüyorrr ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  5. Şahane olmuş ellerinize sağlık. Tereyağlı da ne güzel yenir. Afiyet olsun.

    Saygılar

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar güzel bir tarif ,pakmaya dediğiniz kuru maya değil mi?
    Ben bunu tavada olması nedeniyle çok sevdim,pratik geldi.Deneyeceğim.sevgilerle

    YanıtlaSil