12 Ekim 2012 Cuma

şerit poğaça nasıl yapılır

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.hafta tatiline girerken bu akşam sizlerle güzel bir poğaça tarifi paylaşmak  istiyorum.bu poğaçanın şeklini yapıp yayılayan ilk kişi  yanlış bilmiyorsam  http://cahidejibek.com/ du.orjial tarif için uğrayın derim.

malzemeler.
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
1 pk yaşmaya
1 çay bardağı tozşeker
1 kahve kaşığı tuz
aldığı kadar un
üzeri:yumurta sarısı
sıvı malzemeler derin bir kabın içine alınır ve karıştırlır.maya ve tozşeker eklenir.azar azar un ve tuzda eklendikten sonra  yumuşak bir poğaça hamuru yapılır.
hazırlanan hamur üzeri kapatılarak yarım saat mayalanması için beklenir.mayalanan hamurdan bir mikata koparılıp oval olacak şekilde açılır.açılan hamur şeritlere kesilir ve yan yan bükülerek rulo yapılır.yapılan rulo tekrar kendi etrafında sarılır ve tepsiye dizilir.tepsidede yarım saat kabarması beklenir.kabaran poğaçalara yumurta sarısı sürülür ve 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

orjinal şekilde uçlarda dahil tam şerit kesilmişti.ben uçları kesmedim.sarması daha kolay oldu.

sarılma şekli
sarılmış hali

19 yorum:

  1. Nevininyemekleri12 Ekim 2012 08:36

    Cok degisik ve istah acici gorunuyor.eminim lezzetide gorundugu gibidir.ellerinize saglik.sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. çok değişik bir sarma şekli var resimden de çok güzel görünüyor..Ellerinize emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Canısı ellerine sağlık nefis görünüyor öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine saglik canim cok güzel degisik afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım görüntüsü kadar tadıda harikadır...
    eminim ilk fırsatta deniycem

    YanıtlaSil
  6. Merhaba canım,
    Geçmiş olsun ziyaretin ve duaların için çok teşekkürler.
    Bugün teşekkür ziyaretleri yapıyorum,daha sonra yine gelicem inşallah.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Merhaba canım,
    Geçmiş olsun ziyaretin ve duaların için çok teşekkürler.
    Bugün teşekkür ziyaretleri yapıyorum,daha sonra yine gelicem inşallah.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Ne de çok severim poğaçaları:)
    Şimdi böylece alıp kahvaltı soframa konduruvermek istiyorum nefis poğaçalarını:)
    Ellerine sağlık canım.
    Şifa olsun inşAllah.
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  9. Harikkaaa sunum da süpermiş ellerine sağlık canım....

    Sevgiler
    Evren

    YanıtlaSil
  10. Canım merhaba ellerine sağlık ayrıca yapılışını gösterdiğin için teşşekkürler sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. Canım ellerine sağlık muhteşem görünüyor..

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık,değişik güzel bir şekilde yapmışsın.Selamlar:)

    YanıtlaSil
  13. benimde çok beğendiğim bir poaça çok ta güzel görünüyorlar pazar sabahı olsaydı şimdi kahvaltımızda ne güzel olurdu üşenmesem hemen yapardım ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  14. benimde çok beğendiğim bir poaça çok ta güzel görünüyorlar pazar sabahı olsaydı şimdi kahvaltımızda ne güzel olurdu üşenmesem hemen yapardım ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  15. çok güzel bir şekil verme yöntemi, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  16. Delicious!!!! would you like to follow each other?
    Besos, desde España, Marcela♥

    YanıtlaSil
  17. Resimli olması çok iyi olmuş,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  18. aalesef ilk yapanın o olduguna inanamıyorum. çünkü tek özelliği şekli olan bu tarif kendisinden 1 sene önce yayınlanmış. adını vermeden tarif verenleri sürekli itham ettiği içindir tepkim. duyarlılığınız için şimdiden teşekkürler. bu ülkede güçlüler konuşturmak istemiyorlar. lütfen haksızlığa son verelim. orjinal şekil link :
    http://www.angellovescooking.blogspot.com/2011/02/easter-buns.html

    YanıtlaSil
  19. Arkadaşım zaten yapılanları hep birbirimizden görüp yapmıyormuyuz amabazen nerde gördüğümüzü unutup kaynak gösteremiyoruz.Bende ilk önce cahidede görmüştüm.Hatta birkaçyıl önce bende ay çöreği şeklinde yapmıştım aynı kesilişi.Bende beklerim

    YanıtlaSil