hepinize günaydınlar ve mutlu sağlıklı bir hafta diliyorum.bugün sizlerle lezzetli bir poğaça tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde kıyır kıyır bir poğaça yapmak isterseniz birde bu tarifi deneyin derim.
malzemeler:
125 gr margarin(oda ısısında)
1 çay bardağı sıvı yağ (orta boy bardak)
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı elma sirkesi
2 tane yumurta (1 nin sarısı üzerine)
Az tuz
1 paket mahlepli kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi:beyaz peynir
Üzeri:çörekotu
derin bir kaba margarin, sıvı yağ , süt ve yumurta alınır ve karıştırılır. İçine sirke, tuz ve kabartma tozu’da ilave ettikten sonra azar azar un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça kopartılıp elle açılır ve içine peynir konularak kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülen poğaçalar çörek otu serpilerek 200 derece fırında pişirilir.Sütlü poğaça hazır. Afiyet olsun
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Sıcacık çayla miss gibi.
Sevgiyle kal.
Ellerine sağlık ,harika görünüyor.Sirke ile kıyır kıyır olur simit yapıyorum ama poğaça
YanıtlaSilda denemedim ilk fırsatta deniycem .
Sevgiler...
Çok güzel kabarmışlar, ellerinize sağlık, süper bir görüntü...
YanıtlaSilyola çıkarken iyi oluyor bu puğaçalar eline sağlık canım
YanıtlaSilEline sağlık şimdi çay içiyorum yanına bir kaç adet alabilirmiyim?
YanıtlaSilsevgilerimle
eline sağlık hayatım yine yineee.. harika:)
YanıtlaSilellerinize sağlık:)
YanıtlaSilPoğaça çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık şimdi bir tane olsa harika olurdu öpüyorum...
YanıtlaSilKıyır kıyır benim en sevdiğim poğaçadr:)
YanıtlaSilElerine sğalık canım benim.
Aldım bir tane:)
Mahlepli kabartma tozunu hiç denememiştim.ilk fırsatta yapacağım. Elinize sağlık. Çok iştah açıcı görünüyor
YanıtlaSilOy oy oy mis gibi
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım
Sevgiler
elıne sağlık enfes olmus bende kullanıyorum mahleplı kabartmatozunu cok ta memnunum
YanıtlaSilPoğaçayı çok severim. Uzun zamandır yapmamıştım.
YanıtlaSilMahlepli kabartma tozu bulrsam sayet hemen deneyecegim, ellerine saglik..sevgiler
YanıtlaSilmümkün olduğu kadar ben de sıvı yağı tercih ederim ,ellerine sağılık canım....bak,kalmış poğaça var ise hayır demem şu anda.
YanıtlaSil