29 Ağustos 2013 Perşembe

haşhaşlı gül poğaça tarifi

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı mutlu geçsin dileklerimle  bugün sizlerle nefis bir poğaça tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde haşhaşlı lezzetlerden hoşlanıyorsanız mutlaka deneyin derim.


  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 küp yaşmaya
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 kahve kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • İçi: 1 kase haşhaş,1 çay bardağı sııyağ
  • Üzeri: yumurta sarısı
Ilık süt ve sıvı yağ derin bir kabın içine alınır. İçine tuz, toz şeker ve maya ilave edilerek karıştırılır. Azar azar un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri kapatılarak mayalanması beklenir. 1 kasede haşhaş ve sıvı yağ karıştırılır. Mayalan hamur bezelere ayrılır. Her beze merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açılır.Hamurun her yerine sıvı yağlı haşhaştan sürülür.
Haşhaşlı hamur uzun şeritlere kesilir. Kesilen şeritler kendi etrafında sarılarak gül şekli verilir ve tepsiye dizilir. Poğaçalar tepside 30 dakika bekletilerek mayalandırılır. Üzerilerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derece fırında pişirilir. Haşhaşlı gül poğaça hazır. Afiyet olsun.



5 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık bayılırım haşhaşa öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Oo nefis gorunuyor yeni kahvalti ettim ama olsaydi hayir demezdim simdi:) ellerine saglik..sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. elıne sağlık hashaslı tatları severım ama bulmakta zorlanıyorum sen nereden aldın

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım. Haşhaşlı tüm lezzetlere bayılıyorum.. Afiyetler olsun canım. Sevgiler...:))

    YanıtlaSil
  5. sunum, tarif, malzeme ölçüleri muhteşem. inanıyorum tadı da öyledir
    bu da benim haşhaşlı gül poğaça tarifim :)

    YanıtlaSil