30 Eylül 2013 Pazartesi

PATETESLİ BÖREK HARCI NASIL HAZIRLANIR

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün yorumlarda adsız olarak yazan arkadaşın isteği üzerine börekler için patetesli harç tarifi ermek istiyorum.aslında kişiye göre değişen harcı ben iki çeşitte hazırlıyorum.tercih size kalmış.
milföyle kolay patetesli börek yapmak isteyenler için 1.tarif
3 tane patetes haşlanır.rendenin iri tarafıyla rendelenir.içine tuz,karabiber ve pulbiber eklenerek karıştırılır.
soğan sevmeyenler ve kolay harç olsun diyenler bu tarifi kullanabilirler.(ben çoğunlukla böyle yapıyorum)

 milföyde kayık börek için malzeme
3 tane patetes haşlanır ve rendelenir.1 tane kuru soğan rondada çekilir ve az sıvıyağda kavrulur.içine rendelenmiş patetesler eklenir ve karıştırılır.az tuz,pulbiber ve karabiber eklenerek karıştırılıp soğumaya bırakılır.

7 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık Çağkan görse hepsini yerdi :) Öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. 2 tarif de bana uyar :) içinde patates olsun da.. ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. Selam pek maharetlisiniz.... Her böreğe ayrı harç ;)))) ben bir harç yapar her böreğe kullanırım;( soğansız tarifinizi kolaylık açısından beğendim..... Ellerine sağlık.....

    YanıtlaSil
  4. ablacım bu kadar güzel ve doyurucu bir iç.
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım.. sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. patates her halini severim.Rabbim iyiki böyle bir nimeti yaratmış.harçlar ikiside nefis olmuş.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık canım bayılırım patatesli böreğe.
    Sevgiler

    YanıtlaSil