16 Ekim 2014 Perşembe

haşhaşlı poğaça

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle güzel bir poğaça tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde haşhaş tadı seviyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

malzemeler:
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 küp yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tozşeker
aldığı kadar un
üzerine:1 yumurta sarısı
içi:1 kase haşhaş,1 çay bardağı sıvıyağ


süt ve maya derin bir kapta karıştırılır.içine tozşeker,tuz ve sıvıyağ eklenir.tüm malzemeler karıştırıldıktan sonra azar azar un eklenir ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapılır.hamurun üzeri kapatılarak mayalanması beklenir.mayalanan hamur iki bezeye bölünür.bezeler merdaneyle açılır.kasedeki haşhaşın üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ eklenir ve karıştırılır.hazırlanan malzeme açılan bezenin üzerine sürülür ve kenardan başlayarak rulo sarılır.rulo hamur 1 santim enliliğinde kesilerek tepsiye yatay şekilde dizilir.diğer bezede aynı şekilde hazırlanır.tepsiye dizilen poğaçalar yarım saat mayalanması için bekletilir.üzerilerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece fırında pişirilir.

afiyet olsun.

10 yorum:

  1. Ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Haşhaşlı tatları çok severim.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  2. En sevdiğim poğaça olur kendisi. Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. Merhaba
    Ne çok zaman oldu haşhaşlı poğaça yemeyeli ben.Ne çok özlemişim.Elinize sağlık.Nasılda güzel görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  4. Oy ne çok severim .
    Ellerine sağlık nefis görünüyor
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. hashası cok severım deneyeceğım ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  6. hiç denemedim ama hazırını severim:) ellerinize sağlık, çok güzel görünüyorlar..

    YanıtlaSil
  7. Harika görünüyor ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  8. Haşhaş hamur işlerine çok yakışıyor,çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık,selamlar..

    YanıtlaSil
  9. Haşhaş hamur işlerine çok yakışıyor,çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık,selamlar..

    YanıtlaSil
  10. haşhaşlı bütün lezzetlere bayılırım. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil