malzemeler:
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 küp yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tozşeker
aldığı kadar un
üzerine:1 yumurta sarısı
içi:1 kase haşhaş,1 çay bardağı sıvıyağ
süt ve maya derin bir kapta karıştırılır.içine tozşeker,tuz ve sıvıyağ eklenir.tüm malzemeler karıştırıldıktan sonra azar azar un eklenir ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapılır.hamurun üzeri kapatılarak mayalanması beklenir.mayalanan hamur iki bezeye bölünür.bezeler merdaneyle açılır.kasedeki haşhaşın üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ eklenir ve karıştırılır.hazırlanan malzeme açılan bezenin üzerine sürülür ve kenardan başlayarak rulo sarılır.rulo hamur 1 santim enliliğinde kesilerek tepsiye yatay şekilde dizilir.diğer bezede aynı şekilde hazırlanır.tepsiye dizilen poğaçalar yarım saat mayalanması için bekletilir.üzerilerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece fırında pişirilir.
Ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Haşhaşlı tatları çok severim.
YanıtlaSilSevgiyle kal.
En sevdiğim poğaça olur kendisi. Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilMerhaba
YanıtlaSilNe çok zaman oldu haşhaşlı poğaça yemeyeli ben.Ne çok özlemişim.Elinize sağlık.Nasılda güzel görünüyorlar.
Oy ne çok severim .
YanıtlaSilEllerine sağlık nefis görünüyor
Sevgiler
hashası cok severım deneyeceğım ellerıne sağlık
YanıtlaSilhiç denemedim ama hazırını severim:) ellerinize sağlık, çok güzel görünüyorlar..
YanıtlaSilHarika görünüyor ellerinize saglik
YanıtlaSilHaşhaş hamur işlerine çok yakışıyor,çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık,selamlar..
YanıtlaSilHaşhaş hamur işlerine çok yakışıyor,çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık,selamlar..
YanıtlaSilhaşhaşlı bütün lezzetlere bayılırım. ellerine sağlık.
YanıtlaSil