malzemeler:
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
içi:
1 çay bardağı haşhaş
1 çay bardağı sıvıyağ
haşhaş ve sıvıyağ bir kasede karıştırılır.
süt ılık olacak şeklide derin bir kabın içine alınır.üzerine toz şeker ve maya eklenerek karıştırılır.sıvıyağ ve tuzda ilave edildikten sonra azar azar un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.
hamurun üzeri kapatılarak mayalanması için bekletilir.
mayalan hamur tezgahta iki beze yapılır ve bezeler merdaneyle açılır.
bezenin birinin üzerine sıvıyağlı haşhaş sürülür.diğer beze üzerine kapatılır ve merdaneyle tekrar açılır.açılan bezeden bir parmak kalınlığında şeritler kesilir.her şerit kendi etrafında çevrilir ve tekrar kendi etrafında sarılarak gül şekli verilir.
hazırlanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür ve tepside kabarması için bekletilir.kabaran poğaçalar 200 derece fırında pişirilir.
ayrıca bu poğaçanın orjinal tarifini okumak için bu linke tıklayabilirisniz.
http://www.yemekustalari.net/hashasli-burma-pogaca.html
haşhaşı cok severım ılk fırsatta deneyeceğım ellerıne sağlık
YanıtlaSilBu tarifte gerçekten çok orijinal olmuş canım. Süper görünüyor:) eline emeğine sağlık:)
YanıtlaSilCok güzel olmuş ellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık
YanıtlaSilCok severim, ellerine saglik.
YanıtlaSilHaşhaşlı hamur işlerini severim. Şekilleri çok güzel olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSil