18 Ağustos 2015 Salı

haşhaşlı burma çörek

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar  dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı mutlu huzurlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle güzel bir çörek tarifi vermek istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım.






malzemeler:
1 kilo un
1 küp yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
yeterince ılık su
içi:1 su bardağı haşhaş,1 su bardağı sıvıyağ
un derin bir kabın içine alınır.ortası havuz gibi açılır ve maya ,tuz ve şeker eklenir.azar azar ılık su eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır.hamurun üzeri kapatılarak mayalanmaya bırakılır.
sıvı yağ ve haşhaş bir kasede karıştırılır.mayalanan hamur bezelere ayrılır.her beze merdaneyle açılır.açılan hamura sıvı yağlı haşhaş sürülür.haşhaşlı hamur rulo sarılır elle burularak tepsiye dizilir.
tüm bezeler aynı şekilde hazırlanarak tepsiye dizilir.tepside de mayalanan hamurun üzerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derece fırında pişirilir.
pişen çörek fırından çıktıktan sonra üzerine nemli bez örtülür ve 5 dk bekletilir.dilimlere kesilerek servis yapılır.
afiyet olsun.






4 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım nefis görünüyor.Denemek isteyip de bir türlü deneyemediğim tariflerden :)Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Nasıl güzel olur..Ellerine sağlık.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım. En sevdiğim çõrek çeşitlerinden biridir

    YanıtlaSil
  4. Çörek enfesss görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil