6 Haziran 2012 Çarşamba

ebegömeci yaprağı sarması

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve sağlık,esenlik diliyorum.bir önceki yayınladığım tarifteki FİNCAN ın fırında çatlayıp çatlamadığını merak eden arkadaşlara buradan  söylemek isterimki kesinlikle çatlamıyor.içiniz rahat deneyebilirsiniz. bugünde sizlerle güzel bir tarif paylaşmak istiyorum.değişik ve lezzetli bir sarma için buyrun tarifimize:

malzemeler:
yeterli miktarda ebegömeci yaprağı
1 kase pirinç
1 yemek kaşığı salça
1 kurusoğan
pulbiber,kurunane,tuz,sıvıyağ
maydonoz
1 kase sarımsaklı yoğurt
tencereye sıvıyağ alınır ve küçük küçük doğranmış kurusoğan kavrulur.salça eklenir ve salçayla soğan kavrulurken yıkanmış pirinç ilave edilir.kavrulan pirince doğranmış maydonoz ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
ebegömeci yaprakları kaynar suya batırılır ve hemen alınıp soğuk suya atılır.
hazırlanan harçla ebegömeci yaprakları sarılır ve tencereye dizilir.az su ilave edildikten sonra kısık ateşte pişirilir.
pişen ebegömeci sarması tabğa alınarak sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.
afiyet olsun.

14 yorum:

  1. Ebegümeci yaprağını pazarda bulabilirsem, bu değişik tadı denemek isterim.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Canısı hiç yapıp yemedim görüntü süper ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık
    annemde kıymalı yapar bunu çok severek yeriz

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık çok güzel olmuş.Tam yaz yemeği.

    YanıtlaSil
  5. ebe gümeci hiç yemedim.oysa otçulumdur.tatillere gittiğimde hiç bilmediğim otları yerim.zeytinyağlısından salatsına.bunuda denerim.teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. bunu öğrendiğim iyi oldu. Yaaprım ben bunu. Bende bloğuma beklerim.

    Görüşmek Üzere

    www.bakbuharika.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. eline sağlık tatlım. ebegümeci hiç denemedim. sevgiler selamlar...

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlıkcok güzel bir tarif

    YanıtlaSil
  9. hımmm ilk defa duyduğum bir şey, sanırım ekşi ekşi güzel olur, bulabilirsem ben de deneyeceğim...

    YanıtlaSil
  10. Canım,
    ellerine sağlık. Bütün bloglarda her türlü yaprak sarması yapılıyor. İyi ki varsınız. Bilmediğim, duymadığım ne çok şey varmış meğerse, dut yaprağı, kiraz yaprağı ve şimdide ebegümecinin yaprağı. Nasıl da merak ediyorum bunların tadını.
    Artık pazarda ve tatilde daha çok dikkat edeceğim otlara.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  11. Super ..hic denemedim..ama lezzetli emdinim..sevgiler canim

    YanıtlaSil
  12. Ebegumeci yide burada aramam lazim belkide vardir ..bir arastirayim sekil ve goruntuden :))

    YanıtlaSil
  13. yoguttan sarmalar tam gorunmemis ama olsa o tabagi aninda bitirirdim ben.ellerine saglik.

    YanıtlaSil