yoğurt
tuz,tereyağ
çok az pulbier
dövme mısır birkaç saat önceden ıslatılır.(kolay pişmesi için)daha sonra tencerede su ekleyerek pişirilir.mısır yumuşayıp pişince ocaktan alınır.çırpılmış yoğurt ve tuz eklenerek karıştırılır.bir tavada tereyağda pulbiber yakılarak çorbanın üzerine gezdirilir.
afiyet olsun.
ellerine sağlık ablacımmm:)
YanıtlaSilnefis bi çorba olmuş:)))
sevgiler...
Çok lezzetli görünüyor.. Tamda bu günlerin çorbası.. Sıcak sıcak.. Mis gibi.. Ellerine sağlık. Sevgilerimle..
YanıtlaSilIlk defa gordum. Hos gorunuyor. Muhakkak Ragusa guzeldir canim. Ellerine saglik:)
YanıtlaSilortaya güzel bir meze işte hemde faydalı elinize sağlık :)
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık bu tarifi salata gibi de tüketebiliriz bayılırım mısıra..Güzel ve keyifli bir hafta diliyorum canım..
YanıtlaSilelıne sağlık mısır hıc denememıstım corbada deneyeceğım bakalım nasılmıs
YanıtlaSilbu çorbayı daha denemedim,fikir çok güzel,ellerine sağılık .Kuru sebze kurutmasına da bayıldım,ellerine sağılık.
YanıtlaSilboyabattan gelen mısır ile kayınvalidem ve annem çok sık yaparlar ve tadına doyulmaz :) emeklerine sağlık sevdacığım...
YanıtlaSilmiss gibi mısır kokuyordur...
YanıtlaSilCanım Boyabat'li komşumuz vardı o yapardı mısır çorbası .Çok güzel görünürdü çocuk gözlerime.O günden beri hep aklımdadır hiç yapmadım.Artık senin tarifinle yapmam lazım.Peki dövme mısır ne mısır kırması gibi bir şey sanırım ya da tane mısırla olmaz mı?Canım ellerine sağlık afiyetler olsun .
YanıtlaSilellerine sağlık canım.
YanıtlaSilmmmmmmm mis...
bunu annem çok iyi yapar :)
YanıtlaSilbak şimdi canım çekti :)
ellerine sağlık canım.......
Çorba çok leziz görünüyor, ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilOO hafta çorbayla başladı benim de ağzım sulanıyor hep görünce ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilYoğurtlu herşeye bayılırım, bide mısır var içinde harika. Ellerine sağlık canım
YanıtlaSil