26 Temmuz 2013 Cuma

turşu kavurması

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve hayırlı cumalar  dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı mutlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle kolay ve lezzetli bir tarif paylaşmak istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım.

  • 1 büyük kase fasulye turşusu
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 tane biber turşusu
  • 2 diş sarımsak
Kuru soğanlar doğranır ve tencerede az sıvı yağda kavrulur. Sarımsak doğranır ve soğana ilave edilir. 2-3 dakika daha kavrulunca biberler doğranıp ilave edilir.
Fasulyelerde doğranıp soğanlı biberlere eklendikten sonra kısık ateşte 10 -15 dakika kavrulur ve ocaktan alınır. Soğuyunca servis yapılır. Turşu kavurması hazır. Afiyet olsun.


15 yorum:

  1. ablacım ellerine sağlık..
    çok severim turşu kavurmasını misss :)

    YanıtlaSil
  2. hiç yemedim tadı nasıldır acaba
    herkes beğendiğine göre denemeli
    eline sağlık ablacığım
    afiyet olsun

    YanıtlaSil
  3. Çok severim yanında mısır ekmeğide olunca değmeyin keyfime:)
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. miiis gibi... ellerine sağlık canım..

    sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Canım bir Karadeniz kızı olarak bayı
    lırım ellerine sağlık.Hayırlı cumalar
    öpüyorum...

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel olur off off nefis ellerine sağlık canım.sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. ayy ama ben çok severim. yemeyeli yıllar oldu. Bir hava teyzemiz vardı Ordulu o yapardı. ahh o günler.
    ellerine sağlık nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  8. Ben de hiç yemedim, yapana da denk gelmedim. Değişik bir lezzet olmalı ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. mımmm çok severim,hele de fasulye kavurması bayılırım.eline sağlık canım...

    YanıtlaSil
  10. Turşuya bayılırım, kavurmasını hiç yemedim ama deneyeceğim çok güzel görünüyor... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Hiç duymadığım ve tadını merak ettiğim bir tat.Denemek lazım.Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Uzun zamandır yemiyordum, annem yapıyor genelde. Sitede görünce canım istedi, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  13. ellerinize sağlık.ilk kez samsun da yemiştim turşu kavurmasını.çok sevmiştim hala da çok severim.o günleri hatırlattınız bana.çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  14. Çok özlemişim bu lezzeti gmrünce farkettim baya oldu yemeyeli eline salık canım

    YanıtlaSil
  15. Çok severim yanında da çay ve mısır ekmeği varsa eğer değme keyfe...
    Ellerine sağlık...
    Nefis olmuş canım sevgiler...

    YanıtlaSil