- 250 gram margarin
- (Oda sıcaklığında)
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı tozşeker
- 2 su bardağı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un
Oda sıcaklığındaki margarin derin bir kaseye alınır. İçine yumurta ve toz şeker eklenerek karıştırılır. Nişasta ve kabartma tozu’da eklendikten sonra azar azar un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.
Hamur avucumuzda küçük küçük yuvarlanır. Ağzı kakaoya batırılmış şişe ile yuvarlakların tepesine bastırılarak mantar şekli verilir. 180 derece fırında pişirilir. Mantar kurabiye hazır. Afiyet olsun.
ellerine sağlık canım nefis görünüyor
YanıtlaSiltadı da görüntüsü de harika elinize sağlık
YanıtlaSilEline sağlık canım.Sanada hayırlı cumalar olsun..Kurabiyelerin çok leziz görünüyor..Bir tane aldım sevgiler.
YanıtlaSilbayılırım mantar kurabiyeye.ellerinize sağlık.harika görünüyorlar
YanıtlaSilişde ben böyle seviyorum. kapak kısmı tamda mantar sapı gibi olmuş. ellerinize sağlıkr
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım....zıyaretlerın benı mutlu edıyor. sevgılerımle.....http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/..
YanıtlaSilEllerıne sağlık nefıs olmuş.Bu kurabıyenın sunumuna bayılıyorum çok neşeli bır göruntusu oluyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım nefis görünüyor sevgilerimele...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım kurabiyeler harika görünüyorlar, mantara çok benzemişler.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK,HARİKA GÖRÜNÜYORLAR;)
YanıtlaSilçok severim ellerine sağlık
YanıtlaSil