malzemeler:
6 tane hazır yufka
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı haşhaş
1 şişe soda
kızartmak için sıvıyağ
not:az yapmak isterseniz malzemeleri yarıya indirebilirsiniz.bu ölçü tam 6 yufka içindir.
derin bir kabın içine haşhaş,sıvıyağ ve soda karıştırılır.yufkanın bir tanesi düz bir zemine açılır.üzerine haşhaşlı karışımdan sürülür.gözleme katlar gibi kenarı ortaya katlanır ve o kata da haşhaşlı karışım sürülür.diğere katta üzerine katlanır ve tekrar haşhaşlı karışım sürülür.en son kat katlanıp gözleme haline gelince tavada az sıvıyağla kızartılır.
afiyet olsun.
ablacım ellerine sağlık :)
YanıtlaSilnefis görünüyor bu gözlemeler hashas nereye yakışmıyor ki zaten :)
afiyetle..
Yemede yanında yat derler ya hani bunu görüpte uyumak ne mümkün afiyetle yenir ancak:))
YanıtlaSilBayılırım gözlemeye hele de haşhaşlıysa.. Ellerine sağlık canım. Çay-peynir-reçel ve gözleme :)) Olsa da yesek :))
YanıtlaSilEline saglik nefis gozukuyor inanki canim istedi suan:)) afiyet olsun
YanıtlaSilGüle güle kullanın yeni bilgisayarınızı. Haşhaşlı gözleme hiç yemedim ama nefis olacağından eminim. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilEline sağlık canım Haşhaşlı gözleme hiç yemedim Ama haşhaşı hamur işlerinde çok severim ilk fırsatta gözlemesinide denemeli nefiss olmuş sevgiler :)
YanıtlaSilHaşhaşlı gözlemeyi göründe selam vermeden geçemedim. Rahmetli annem hem bundan, hem kekinden yapardı.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Gözlemeler çok güzel görünüyor canım, ellerine sağlık! Bir tane aldım bile!;))
YanıtlaSilSevgiyle kal!
buna dayanamıyorum Türkiyeye gidince ilk iş yapıcam enfes bişey bu ellerinize saglık :)
YanıtlaSilhaşhaşlı gözlemeyi en çok çilek reçeliyle seviyorum. olsa da yesem :)
YanıtlaSilellerine sağlık.
Haşhaşlı gözleme hiç yememiştim.Ellerine sağlık lezzetine doyum olmaz bunun.Çokta güzel görünüyor zaten.
YanıtlaSil