malzemeler:
2 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı tozşeker
1 paket karbonat
az badem (üzeri için)
şerbet:
3.5 su bardağı tozşeker
3.5 su bardağı su
1/4 limon suyu
Yoğurt ve toz şeker çırpılır. İçine irmik ve karbonat eklenerek karıştırılır ve yağlanmış borcama dökülür. üzerine bademler dizilerek 160 derece fırında pişirilir. Pişen tatlımız soğurken şerbet malzemeleri tencerede kaynatılır.
15 dakika kaynayan şerbete limon suyu eklenerek 2-3 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır. Soğuyan tatlıya sıcak şerbet dökülür ve şerbetin çekmesi beklenir. afiyet olsun.
Çok güzel görünüyor,ellerine sağlık. Daha önce hiç yapmadım ama revaniye benziyor sanırım biraz
YanıtlaSilMerhaba, hi. şerbetli tatlı denemem olmamıştım. Güzel bir tatlıya benziyor, irmikli birçok tatlıyı severim.. ellerinize sağlık..
YanıtlaSilHep yapmayı istediğim ama; yapmanın bir türlü kısmet olmadığı tatlıı..Ellerinize sağlık. Nefiss görünüyor.
YanıtlaSilİrmikli tatlıları çok seviyorum. Bir de badem falan malzemeler bile lezzetini belli ediyor. Elinize sağlık.
YanıtlaSilBu ve buna benzer tatlıları askerde
YanıtlaSilçarşı izninde ne çok yerdik. Ellerinize sağlık.
Canim eline saglik olsun cok leziz gorunuyor.
YanıtlaSilBen bunu cocukluk yillarindan hatirliyorum..artik pek satilmiyorda sanirim?? Iyiki paylasmissin..nefis te gozukuyor..mutlaka deneyecegim..eline saglik sevgiler
YanıtlaSilŞambaliye bayılırım canım..Ellerine sağlık..Ölçülerimiz aynı gibi ben badem yerine fıstık kullanıyorum..Ama eminim bademle de çok lezzetli olmuştur.Sevgilerimle..
YanıtlaSilEllerine sağlık,çok severim aklıma düşürdün:)Kalkıp yapayım bari,selam ve sevgiler...
YanıtlaSilablacım emeklerine sağlık bu tatlıyı babam çok sever bende pek tutturamam bide senin tarifinle deneyeyim..
YanıtlaSilafiyetle..
İşte bu tatlıyı çok severim ellerine sağlık
YanıtlaSil