21 Kasım 2014 Cuma

irmikli un helvası

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bu akşam sizlerle arkadaşım HAVVA nın kabül gününde bizler için yaptığı nefis helva nın tarifini paylaşmak istiyorum.kesinlikle yapmanızı önereceğim bu tarif için buyrun bakalım.

malzemeler:
1 su  bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
şerbet:
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
şerbet malzemeleri tencere alınır ve kaynamaya bırakılır.aynı anda diğer ocakta sıvıyağ,un ve irmik kavrulur.yaklaşık 10 dakika kavrulduktan sonra ceviz eklenir ve kısık ateşte 5 dakika daha kavrulur.
15-20 dakika kavrulan malzemlere kaynayan şerbet eklenir ve tahta kaşıkla karıştırılıp ocaktan alınır.üzerine peçete serilir ve tencerenin kapağı kapatılarak yarım saat dinlendirilir.
dondurma kaşığı veya başka bir kaşıkla şekil verilerek servis yapılır.




9 yorum:

  1. Canım arkadaşının eline sağlık sizlere de afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  2. Zaten görüntüden belli tadının güzel olduğu. Havva hanımın eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. Arkadaşınızın ellerine sağlık. hem irmikli hm unlu hiç yemedim. Çok güzel görünüyor. Afiyet şeker olsun.

    YanıtlaSil
  4. İrmik denedim ama un denemedim sanırım bunu bir denemeliyim eline sağlık canım çok güzel olmuşlar

    YanıtlaSil
  5. Havva hanımın ellerine sağlık. Ben de denemiştim, çok güzel olmuştu.

    YanıtlaSil
  6. Helva olsun her gun yerim.. Eline saglik olsun.

    YanıtlaSil
  7. Aaaa hiç denememiştim irmikle... Afiyet olsun...

    Sevgiler
    Evren

    YanıtlaSil
  8. Mmmm enfes olsada yesek=) ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  9. Serapçım ellerine sağlık nasıl da kabarmışlar portakallı keklere bayılıyorum sevgiler canım

    YanıtlaSil