malzemeler:
6 adet hazır yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı haşhaş
1 kase haşlanmış yeşil mercimek
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
tuz,karabiber,pul biber
bir tavada doğranmış kuru soğan az sıvı yağla kavrulur.üzerine salça eklenir ve tekrar kavrulur.haşlanmış mercimek ve baharatlarda eklendikten sonra 2-3 dakika daha kavrulur ve ocaktan alınır.,
1 su bardağı haşhaş ve sıvı yağ kasede karıştırılır.yufkanın bir tanesi düz bir zemine serilir.üzerine sıvı yağlı haşhaş sürülür.üzerine diğer yufka serilir ve tekrar harç sürülür.iki kat yufka önce dört e sonra her üçgen üçe kesilerek 12 üçgen parça kesilir.yufkaların uzun kenarına mercimekli harç konur ve kenarı katlanmadan rulo sarılır.diğer tüm yufkalar bu şekilde hazırlanır.
tepsi ye dizilen böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.
Bende peynirlisini paylaştım nefis bir tesadüf olmuş ellerine sağlık =)
YanıtlaSilCanım çok lezzetli çıtır çıtır görünüyor.Ellerine sağlık Sevgiler
YanıtlaSilCanım Bir sorun oldu yorumu gönderemedim sanıyorum.Ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.Sevgiler
YanıtlaSilÇok severim . Mis olmuş mis
YanıtlaSilBörekler enfesss görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilkenarlarını hiç içine katlamıyoruz öyle mi?
YanıtlaSilben denemek istiyorum çok merak ettim,bir de tek kat sarıyoruz değil mi?
eline sağlık bu arada
sevgiler
Ellerine sağlık. Bayılıyorum mercimekli içlere. Böreğe de çok yakışıyor.
YanıtlaSilSevgiyle kal.
Mercimekli böreği biliyorum ama haşhaşla birlermesini ilk kez gördüm çok değişik ve güzel duruyor ellerine sağlık
YanıtlaSilCanım eline sağlık mercimeklisini yaptım da haşhaşlısını da ne zamandır denemek istiyorum çok güzel olmuş afiyetler olsun,sevgilerimle.
YanıtlaSilHem haşhaş, hem mercimek...ama bu çok lezzetli.
YanıtlaSilNe zamandır tadını merak edip denemek istediğim bir lezzet, çok güzel görünüyor, ellerine sağlık, sevgiler...
YanıtlaSilFavori böreğimdir ellerine sağlık canım,mutlu hafta sonları öpüyorum...
YanıtlaSilÇağkanın google hesabı açıkmış:))))
YanıtlaSilmercimekli böreği sık yaparım ama haşhaş ile yapmak hiç aklıma gelmemişti ellrine sağlık ablacım..
YanıtlaSilEline sağlık canım nefis görünüyor:)Sevgiler..
YanıtlaSilBu böreği ben de yeni keşfettim, Gerçekten mercimek ve haşhaşın uyumu mükemmel. Elinize sağlık, sevgiler...
YanıtlaSilAhh ben bu tadı biliyorum ama hiç yapmadım.Denemeliyim,elinize sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık,mercimekli börek lezzeti başka oluyor..Afiyet şeker olsun..
YanıtlaSil