7 Ekim 2015 Çarşamba

ERZİNCAN LOKUMU

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve hayırlı ,mutlu günler diliyorum.her gününüz mutlu,huzurlu geçsin dileklerime bugün sizlerle güzel bir tarif paylaşmak istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım.



malzemeler:
125 gr margarin oda sıcaklığında
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4.5 su bardağı un
üzeri:pudra şekeri

derin bir kabın içine margarin,sıvı yağ ve toz şeker alınır ,karıştırılır.yumurta ,yoğurt vanilya ve kabartma tozuda eklendikten sonra tekrar karıştılır.karıştırılan malzemeye azar azar un eklenerek hamur yapılır.
NOT:Hamurun kıvamı kek hamurundan katı,kurabiye hamurundan az yumuşak olacak.

hazırlanan hamur yağlanmış kalıba elle bastırarak düzeltilir ve 180 derece fıırnda pişirilir.soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir ve servis yapılır.
afiyet olsun.





15 yorum:

  1. Bu kekten ben de yapmıştım. Benim tarifini aldığım sitede karbonat kullanıyordu, ben de tarife bağlı kaldım. Ama karbonatın kokusu ve tadı beni rahatsız etti sanırım biraz da fazla kaçırdım. Diğer taraftan un kurabiyesi/helva kıvamında olmasını da çok sevdim. Elinize sağlık, sevgiler...
    http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  2. Ben Erzincanlı olarak yöremize ait lokumu paylaşımınızdan dolayı size çok teşekkür ediyorum.Ellerinize sağlık çok nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Ben bu tarifi yapıyordum ama isminin Erzincan Lokumu olduğunu bilmiyordum ellerine sağlık hayırlı ve mutlu bir gün geçirmeniz dileğiyle :)

    YanıtlaSil
  4. ÇOk güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.. afiyetle tüketin. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Canım arkadaşım senin yorumlarında olmasa unutuldum:) Ellerine sağlık çok leziz görünüyor öpüyorum...

    YanıtlaSil
  6. Bu tarif bana çok değişik geldi. Mutlaka deniycem InşaAllah. Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  7. Arkadaşım hep ilgimi çeken denemeden duramadigim tarifler veriyorsun. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Erzincan lokumu uzun zamandır yapmak istediğim bir tarif. Ellerine sağlık nefisss görünüyor.

    YanıtlaSil
  9. nefis görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize sağlık,sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Yöresel lezzetler hep ilgimi çekmiştir özellikle de tarihçeleri, ellerine sağlık canım...

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Hiç duymadığım, tatmadığım bir lezzet. Yöresel olunca garanti belgeli gibi oluyor bu tarifler : )

    YanıtlaSil
  13. nefis görünüyor gerçekten. Ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Merhaba,

    mutfaktayız.biz'de profiliniz var mı_ acaba bu tarif aynısını burada gördüm.
    http://www.mutfaktayiz.biz/yemek-tarifi/erzincan-lokumu/16694

    sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Lokummm Harika görünüyor. Ellerine sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil