tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar diliyorum.her gününüz sağlkılı mutlu huzurlu geçsin dileklerimle bu gün sizlerle hepinizin bildiği kabak tatlısının değişik sunumunu paylaşmak istiyorum.bu balkabağının kendi değişik olduğu için sunumuda kendiliğinden değişik ve şık oluyor.sizlerde bu şekilde sunum yapmak isterseniz buyrun bakalım.
aşağıdaki resimde görülen balkabağının kabukları soyulur ve dilimlenir.dilimlenen kabaklar tencereye dizilir.üzerine bir miktar toz şeker ekerek 3-4 saat bekletilir.daha sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
not:şekerle bekletildiği için su eklenmez.
gunaydınn :)
YanıtlaSilnekadar güzel olmuş sunumu ellerinize sağlık..
sevgiler..
çok güzel, ellerinize sağlık
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık sunum süper olmuş öpüyorum...
YanıtlaSilValla ilk görüşte ayva zannettim :) Amaaan ne olursa olsun ayvaya da balkabağına da bayılırım, harika görünüyor. Ellerinize sağlık!
YanıtlaSilçok çok güzel görünüyor...
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık........
eline sağlık canımm bende çok severim nihayet pişirdim fırında soğumayı bekliyor
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor, ellerine sağlık canım. Ben hiç şekerle bekletmeden yapıyorum. Kendi suyuyla da pişiyor.
YanıtlaSilharika bişi bu
YanıtlaSilellerine sağlık bayılırım bende :)
bu balkabağını bulmakla işe başlasak iyi olacak ablacığım
YanıtlaSilbu şekilde çok hoş olmuş gerçekten
mevsimindeyken bolca yararlanmak lazım bu nimetten eline emeğine sağlık kal sağlıcakla
Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor:)
YanıtlaSilNe kadar güzelmiş bu kabak. Bulursam ben de yapayım. Harika..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Boyabata'da vardir boyle kabaklar , sekli harika ellerine saglik...
YanıtlaSilNasılda değişik güzel olmuş ellerine sağlık canımmm .
YanıtlaSilolsa da yesem ,lokum lokum
YanıtlaSil