15 Ocak 2013 Salı

değişik balkabağı ve değişik sunumlu balkabağı tatlısı

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar diliyorum.her gününüz sağlkılı mutlu huzurlu geçsin dileklerimle bu gün  sizlerle hepinizin bildiği kabak tatlısının değişik sunumunu paylaşmak istiyorum.bu balkabağının kendi değişik olduğu için  sunumuda kendiliğinden değişik ve şık oluyor.sizlerde bu şekilde sunum yapmak isterseniz buyrun bakalım.



aşağıdaki resimde görülen balkabağının kabukları soyulur ve dilimlenir.dilimlenen kabaklar tencereye dizilir.üzerine bir miktar toz şeker ekerek 3-4 saat bekletilir.daha sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
not:şekerle bekletildiği için su eklenmez.

14 yorum:

  1. gunaydınn :)
    nekadar güzel olmuş sunumu ellerinize sağlık..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. çok güzel, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık sunum süper olmuş öpüyorum...

    YanıtlaSil
  4. Valla ilk görüşte ayva zannettim :) Amaaan ne olursa olsun ayvaya da balkabağına da bayılırım, harika görünüyor. Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  5. çok çok güzel görünüyor...
    canım ellerine sağlık........

    YanıtlaSil
  6. eline sağlık canımm bende çok severim nihayet pişirdim fırında soğumayı bekliyor

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık canım. Ben hiç şekerle bekletmeden yapıyorum. Kendi suyuyla da pişiyor.

    YanıtlaSil
  8. harika bişi bu
    ellerine sağlık bayılırım bende :)

    YanıtlaSil
  9. bu balkabağını bulmakla işe başlasak iyi olacak ablacığım
    bu şekilde çok hoş olmuş gerçekten
    mevsimindeyken bolca yararlanmak lazım bu nimetten eline emeğine sağlık kal sağlıcakla

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor:)

    YanıtlaSil
  11. Ne kadar güzelmiş bu kabak. Bulursam ben de yapayım. Harika..

    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  12. Boyabata'da vardir boyle kabaklar , sekli harika ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  13. Nasılda değişik güzel olmuş ellerine sağlık canımmm .

    YanıtlaSil