13 Ocak 2013 Pazar

mandalinalı yaşpasta

tüm arkadaşlarıma ve ziyeretçilerime iyi akşamlar  dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı ,mutlu geçsin dileklerimle bu akşam  sizlerle kolay ve lezzetli bir pasta tarifi paylaşmak istiyorum.

malzemeler:
1 tane hazır pandispanya veya kendiniz yapabilirsiniz
1 pk mandalinalı pelte
4-5 tane mandalina
1 pk kremşanti
süt
kremşanti sütle çırpılıp hazırlanır.mandilanın kabukları soyulup dilimlere ayrılır.
mandalinalı pelte üzerindeki tarife göre hazırlanır ve bekletilir.
pandispanyanın tek katı tepsiye konur ve sütle ıslatılır.kaşıkla kremşanti sürülür.kremşantinin üzerine mandalina dilimleri dizilir.diğer pandispanyada üzerine kapatılır ve üzeri az sütle ıslatılır.daha sonra heryerine mandalina dilimleri dizilir.mandilanaların üzerine hazırlanan pelte dökülerek buzdolabında bekletilir.
afiyet olsun.

18 yorum:

  1. başlıkta mandalin diyecektin galiba:)
    ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık bende tart yaptım öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. hımm tam zamanı portakallı ve mandalinalı lezzetleri bol bol kullanmak
    çok hoş görünüyor eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. Sevdam ellerine sağlık yaş pastan ye beni diyor..

    YanıtlaSil
  5. Mandalinalı pelteyi bende alıp beğenmiştim. Değişik ve çok güzel bir pasta olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  6. Mandalina bolken denemek lazim , ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil
  7. Ellerine saglik, goruntu nefis eminim tadida oyleydi:)

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık canım, nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  9. Mandalina eli kulağında biter yakında bol bol yapıp yemeli pastaları bide kilo problemi olmasa :))

    YanıtlaSil
  10. Nasıl hafif nasıl güzel bir görüntüsü var. Harika olmuş canım, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  11. çok güzel görünüyor...
    canım ellerine sağlık.......

    YanıtlaSil
  12. Meyveyi çok sevdiğim için hemen çarpıldım fotografa. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  14. Gecikmedim umarım. 36 böreğini söylediğin gibi denemedim hiç. Günün de varmış, şimdi işleri zora sokmayayım. Hazır edip dondurucuda bekletebilirsin diye düşünüyorum ama inan denemedim. Riski göze alabilirsen:) ama pişmişini donduruyorum, sonra çıkarıp ısıtıyorum. Kolay gelsin. Yaşpasta da harika ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Oldukça değişik ama sanırım ekşi ekşi pek lezzetlidir..
    Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  16. Canım az önce nerdeyse 1 kilo mandalini yedim geçtim..
    Ben mandalin hastasıyım resmen..
    Bu pasta tam benlik..
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  17. nefis görünüyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil