23 Şubat 2014 Pazar

susamlı- mahlepli poğaça

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamalar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı mutlu huzurlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle lezzetli bir poğaça tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım.

malzemeler:
250 gr margarin(eritilecek)
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 tane yumurta(1 nin sarısı üzerine)
1 paket mahlepli susamlı kabartma tozu
az tuz
aldığı kadar un
peynir(içi)
eritilmiş margarin ılıyınca içine yoğurt,sıvıyağ ve yumurta eklenerek karıştırılır.az tuz ve kabartma tozu eklenir.
azar azar un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır.hamurdan küçük parçalar koparılıp açılır ve peynir konularak kapatılır.üzerine yumurta sarısı sürülen poğaçalar çörekotu serperek 200  derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

11 yorum:

  1. canım ellerine sağlık...sevgılerımı bırakıyorum...

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık mahlepe bayılırım öpüyorum....

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım nefis olmmuşlar..Ye beni diyorlar adeta:)Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. Mahlepli susamlı kabartma tozu poğaçalara çok yakışıyor. Ellerine sağlık poğaça enfes görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. ben de denemek istiyorum mahlepli susamli kabartma tozunu, aldim ama kismet olmadi. senin pogacalardan tadayim bari Sevda ablacim aldim bi tanesini ;)

    YanıtlaSil
  6. Mahlepli susamlı kabartma tozunu ben de evden hiç eksik etmem. Kandil simidine o kadar çok yakışıyor ki..

    Poğaçaların mis gibi kokmuştur, harika görünüyorlar zaten.

    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  7. ellerınısze sağlık banada beklerıms evgıler*-*

    YanıtlaSil
  8. Canım,
    ellerine sağlık. Pufidik pufidik çok güzeller.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  9. Kıyır kıyır ne de güzel olmuştur, ellerine emeklerine sağlık..

    YanıtlaSil
  10. Goruntu nefis tadi kimbilir ne kadar lezzetli. Burada mahlep varmi bakmam lazim. Ellerine saglik afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  11. Pofuduk pofuduk olmuşlar. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil