tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve hayırlı cumalar diliyorum.hafta sonuna girerken kapanışı güzel bir börek tarifiyle yapmak istiyorum.bu böreği sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım.
not:ismini bilmediğim için kendim böyle bir isim tercih ettim.
malzemeler:
6 tane hazır yufka
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
3 tane yumurta
1 büyük kase rendelenmiş beyaz peynir
yufkalardan biri tepsiye bütün olarak dizilir.
2 tane yufka düz bir zemine üstüste serilir ve rulo sarılır.rulo börek gibi sarılan yufka ince ince dilimlenir.dilimler tek tek ayrılır..bütün yufkanın üzerine serilir.
tel tel ayrılıp tepsiye dizilen yufkaların üzerine beyaz peynirin yarısı serpilir. diğer 2 yufkada aynı şeklilde sarılıp kesilir ve aynı şekilde peynirlerin üzerine dizilir.tekrar peynir serpilir ve en üstte bütün yufka serilir .yufkadan sarkan kenarlar tepsinin altına doğru kıvrılır.
süt,sıvıyağ ve yumurta çırpılır.börek dilimlenir ve üzerine kepçeyle harç dökülür.hazırlanan börek 180 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.
Çok güzel olmuş arkadaşım ellerine sağlık ismide yakışmış hayırlı cumalar:)
YanıtlaSilçok pratik bir börek olmuş. ellerinize sağlık.
YanıtlaSilsabah kahvaltısı için pek hoş,emeğinize sağlık (:
YanıtlaSilhttp://pinarintarifdefteri.blogspot.com.tr/ ellerine sağlık...canım ıyı cumalar dılıyorum...sevgılerımı bırakıyorum...
YanıtlaSilNefis görünüyor. Bu şekilde denemeli mutlaka, ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilellerine sağlık canım bildiğimiz klasik böreğe yeni bir can gelmiş değişik bir börek tarifi olmuş denemek lazım sağlıkla kal..
YanıtlaSilellerine sağlık canım bildiğimiz klasik böreğe yeni bir can gelmiş değişik bir börek tarifi olmuş denemek lazım sağlıkla kal..
YanıtlaSilellerine sağlık canım bildiğimiz klasik böreğe yeni bir can gelmiş değişik bir börek tarifi olmuş denemek lazım sağlıkla kal..
YanıtlaSilellerine saglik ablacim nefis gozukuyor
YanıtlaSilAy bu çok pratik...evde yufka var mı bakmaya gidiyorum:)
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık ismi de çok güzel öpüyorum...
YanıtlaSilçok değişik bir börek olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilcok lezzetlı duruyor tarıfı not aldım deneyeceğım elıne sağlık
YanıtlaSilCok güzel olmus ellerinize saglik...Bayanlarin cocuklar yemek v.s konularda seviyeli paylasimlarda bulundugu bir forumumuz var, sizleri de aramizda görmek isteriz...Sevgilerimle....http://bizbize.forumieren.com/
YanıtlaSilCok güzel olmus ellerinize saglik...Bayanlarin cocuklar yemek v.s konularda seviyeli paylasimlarda bulundugu bir forumumuz var, sizleri de aramizda görmek isteriz...Sevgilerimle....http://bizbize.forumieren.com/
YanıtlaSilNe kadar değişik olmuş. Kızarmış hali de çok güzel gözüküyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBu böreğin adı ne biliyormusun canım çullu börek:) rahmetli anneannem ustasıydı bunun. Eskiden bizim köyde çok yaparlarmıs.tabi onlar yufkayı elde açarak bunda, özellikle besiye çektikleri kazın yağını kullanırlarmış.sıcak sıcak tadı harika olurdu.soğuyunca el açma yufka olduğu için içi biraz sertleşirdi.onuda tencereye alır, üstune biraz süt gezdirip ısıtırdi.yumuşacık olurdu. Bende çok severim bu böreği. Ellerine sağlık
YanıtlaSil