günaydın demek için biraz geç kaldım sanırım arkadaşlar ama olsun gününün aydın olsun ,gülümseme eksik olmasın yüzünüzden.
dün yazmıştım bugun piyazın tarifini vereceğimi.salata çeşiti arayanlar için güzel bir alternatif olacaktır bence.denemekte fayda var.
ölçü kişiye değişir. oyuzden siz kendinize göre ayarlayın bence malzemeyi.ama ben genel olarak anlatayım.
malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış kurufasulye
yarım demet dereotu
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 kurusoğan
limon,tuz,pulbiber
haşalanmış fasulyeler kaseye alınır ve içine malzemeler doğranır.tuz limon zeytinyağ ve az pulbiber eklenir ve karıştırılır.
afiyet olsun
16 Ekim 2010 Cumartesi
13 Ekim 2010 Çarşamba
kuru sebze kızartması
herkese günaydınlar...
bugun hava çok soğuk ve yağmurlu arkadaşlar.sanırım türkiye geneli böyle.bu havalarda evde oturup sıcak bir çay demlemek sanırım en iyi yapılacak şey.
bugun vereceğim tarif ister kahvaltı olsun ister beş çayı olsun çayın yanında çok güzel gidecek bir kızartma.normal kızartmadan farkı ise kuru sebzelerden olması.
yazın kış hazırlıklarında çoğumuz kurutma yaparız.işte bunlardan yapacağımız bir tarif.
malzemeler:
kuru patlıcan
kuru kabak
kurubiber
kuru domates(varsa)
yoğurt,sarımsak
kuru sebzeler kaynar suda hafif haşlanır.süzülür.teflon tencereye az sıvıyağ konur sebzeler atılır ve kızartılmış gibi kavrulur.isterseniz ayrı ayrı kızartabilirsiniz ama böyle daha hafif oluyor.servis tabağına aldıktan sonra üstüne bol sarımsaklı yoğurt dökülür.isterseniz tavada az yağda pul biber yakıp yoğurtun üstüne gezdirebilirsiniz.
afiyet olsun.
bugun hava çok soğuk ve yağmurlu arkadaşlar.sanırım türkiye geneli böyle.bu havalarda evde oturup sıcak bir çay demlemek sanırım en iyi yapılacak şey.
bugun vereceğim tarif ister kahvaltı olsun ister beş çayı olsun çayın yanında çok güzel gidecek bir kızartma.normal kızartmadan farkı ise kuru sebzelerden olması.
yazın kış hazırlıklarında çoğumuz kurutma yaparız.işte bunlardan yapacağımız bir tarif.
malzemeler:
kuru patlıcan
kuru kabak
kurubiber
kuru domates(varsa)
yoğurt,sarımsak
kuru sebzeler kaynar suda hafif haşlanır.süzülür.teflon tencereye az sıvıyağ konur sebzeler atılır ve kızartılmış gibi kavrulur.isterseniz ayrı ayrı kızartabilirsiniz ama böyle daha hafif oluyor.servis tabağına aldıktan sonra üstüne bol sarımsaklı yoğurt dökülür.isterseniz tavada az yağda pul biber yakıp yoğurtun üstüne gezdirebilirsiniz.
afiyet olsun.
12 Ekim 2010 Salı
yoğurtlu etimek salatası
günaydın arkadaşlar.kabul gününde menüyü vermiştim dün sizlere.bugun etimekli salatayı anlatmak istedim.
malzemeler:
tahmini 5 6 adet etimek
közlenmiş patlıcan
közlenmiş kırmızı biber
maydonoz
dereotu
1 kase yoğurt
sarımsak
tam ölçü vermedim arkadaşlar ama bunun ölçusu kişiye ve yapacagınız kaba göre değişir bence.
arkadaşım kare borcama yapmıştı.ben ona göre anlatacam.
közlenmiş patlıcanlar ve biberler kaseye doğranır.üstüne dereotu ve maydonoz doğranır.tuz az pulbiber ılave edilir.
kare borcama etimekle kücük parçalara ayrılır ve alta döşenir.etimeklerin üstüne patlıcanlı salata eklenir ve etimeklerin üstü kaplanır salatayla.en üstüne sarımsaklı yoğurt eklenir.salatanın üstü yoğurtla tamamen kapatılır.
not:salata birsüre bekletilirse etimekler yumuşuyor.tadı daha güzel oluyor o zaman.
afiyet olsun.
malzemeler:
tahmini 5 6 adet etimek
közlenmiş patlıcan
közlenmiş kırmızı biber
maydonoz
dereotu
1 kase yoğurt
sarımsak
tam ölçü vermedim arkadaşlar ama bunun ölçusu kişiye ve yapacagınız kaba göre değişir bence.
arkadaşım kare borcama yapmıştı.ben ona göre anlatacam.
közlenmiş patlıcanlar ve biberler kaseye doğranır.üstüne dereotu ve maydonoz doğranır.tuz az pulbiber ılave edilir.
kare borcama etimekle kücük parçalara ayrılır ve alta döşenir.etimeklerin üstüne patlıcanlı salata eklenir ve etimeklerin üstü kaplanır salatayla.en üstüne sarımsaklı yoğurt eklenir.salatanın üstü yoğurtla tamamen kapatılır.
not:salata birsüre bekletilirse etimekler yumuşuyor.tadı daha güzel oluyor o zaman.
afiyet olsun.
11 Ekim 2010 Pazartesi
davet menüsü
günaydın arkadaşlar.dün kabül gününün resimlerini vermiştim size.bugun menüde ne vardı onları anlatmak istedim.nazlıcığım herşey çok güzeldi.ellerine sağlık.
menüde:
peynirli börek
zeytinyağlı biber dolması
semizotu salatası
yoğurtlu etimek salatası
muhallebili etimek salatası
profotirol
yarın yoğurtlu etimek salatasının tarifini verecem arkadaşlar.çok güzeldi.mutlaka deneyin.
menüde:
peynirli börek
zeytinyağlı biber dolması
semizotu salatası
yoğurtlu etimek salatası
muhallebili etimek salatası
profotirol
yarın yoğurtlu etimek salatasının tarifini verecem arkadaşlar.çok güzeldi.mutlaka deneyin.
10 Ekim 2010 Pazar
nazlıda kabul günü
günaydın arkadaşlar.3 aylık yaz tatilini artık bitirdik.arkadaşlarla ara verdiğimiz günlerimize de başladık artık.ilk olarak geçen cumartesi nazlıda toplandık.herşey çok güzeldi.bol bol sohbet ettik.tatil den dolayı görüşemediğimiz için özlemişiz birbirimizi.nazlıda çok güzel menü hazırlamıştı bizlere.ama menüyü yarın verecem.bugun resim günü.
arkadaşlarım ve ben.
yukarıdakı resimde kuzenim yoktu .onsuz olmaz tabiki.
buda bendenizz.
yarın menüyle buluşmak üzere sevgiler.
arkadaşlarım ve ben.
yukarıdakı resimde kuzenim yoktu .onsuz olmaz tabiki.
buda bendenizz.
yarın menüyle buluşmak üzere sevgiler.
9 Ekim 2010 Cumartesi
patlıcan salatası
malzemeler:
közlenmiş 3 patlıcan.
yeşil sivribiber.
1kurusoğan
yarımdemet maydonoz.
limon,pulbiber,zeytinyağ,tuz.
közlenmiş patlıcanlar küp küp doğranır.üstüne kuru soğan piyazlık doğranır.sivribiber ve maydonozda doğranır ve karıştırılır.limon yağ ve tuz ve pulbiber eklenip karıştırılır.salata kasesine alınır.servis yapılır.
afiyet olsun.
közlenmiş 3 patlıcan.
yeşil sivribiber.
1kurusoğan
yarımdemet maydonoz.
limon,pulbiber,zeytinyağ,tuz.
közlenmiş patlıcanlar küp küp doğranır.üstüne kuru soğan piyazlık doğranır.sivribiber ve maydonozda doğranır ve karıştırılır.limon yağ ve tuz ve pulbiber eklenip karıştırılır.salata kasesine alınır.servis yapılır.
afiyet olsun.
8 Ekim 2010 Cuma
erişte nasıl yapılır
günaydın arkadaşlar.herkese hayırlı cumalar diliyorum.
geçen hafta mahallemde erişte günüydü.herkese yapıldı sırayla.imece usulu olunca herkes için kolay oluyor.ben hamuru tarif edemeyıcem .hamur büyük olunca malzemede çok oluyor tabiki.ama içndeki malzemeyi sayabilirim.
un,yumurta.tuz ve su
işte bukadar kolay ama yapılması bukadar kolay değil tabiki.
hamur yoğrulduktan sonra yufkalar görüldüğü gibi açılır ve temiz çarşafların üstünde hafif kurutulur.kesme ayarına gelene kadar.
daha sonra resimde göründüğü gibi yufkalar kesilir.yufkaların kenarları çorbalık kesilir.çarşafa serilir ve birkaç gün kurumak üzere bekletilir.
buda çorbalık kesilen yufkalar.
herkese afiyet olsun.gülerek yesinler inşallah.
geçen hafta mahallemde erişte günüydü.herkese yapıldı sırayla.imece usulu olunca herkes için kolay oluyor.ben hamuru tarif edemeyıcem .hamur büyük olunca malzemede çok oluyor tabiki.ama içndeki malzemeyi sayabilirim.
un,yumurta.tuz ve su
işte bukadar kolay ama yapılması bukadar kolay değil tabiki.
hamur yoğrulduktan sonra yufkalar görüldüğü gibi açılır ve temiz çarşafların üstünde hafif kurutulur.kesme ayarına gelene kadar.
daha sonra resimde göründüğü gibi yufkalar kesilir.yufkaların kenarları çorbalık kesilir.çarşafa serilir ve birkaç gün kurumak üzere bekletilir.
buda çorbalık kesilen yufkalar.
herkese afiyet olsun.gülerek yesinler inşallah.
4 Ekim 2010 Pazartesi
fırfırlı lif
resimde göründüğü gibi lifin önce ortası örülüyor.daha sonra üstünün fırfırları yapılıyor.renkleri size kalmış tabiki.fırfırlar iki tarafada yapılıyor.kullanmasıda görüntüsüde çok güzel .çeyizlik için bir alternatif.
3 Ekim 2010 Pazar
zytinyağlı biber dolması
biber dolması yapmayı bilmeyen sanırım yoktur.ama dikkat ederseniz herkesin tarifinde ufakta olsa farklılıklar var.kimi etli yapar,kimi zeytinyağlı.benim tercihim zeytinyağlı tabiki.
bizde zeytinyağlı dolma da biraz farklı.ben kendi tarifimizi vermek istedim bugun.
malzemeler:
dolmabiber
bir miktar pirinç
domates salçası,biber salçası
1soğan
bır miktar maydonoz, dereotu
taze(yoksa kurusuda olur)nane
soğan doğranır.biraz sıvı yağda kavrulur.üstüne biraz salça eklenir.pirinçler yıkanıp üstüne eklenir ve biraz kavrulur.ocaktan aldıktan sonra biraz tuz,pulbiber eklenir karıştırılır.maydonoz ve dereotu da doğranır üstüne karıştırılıp biberlere doldurulur.
afiyet olsun.
bizde zeytinyağlı dolma da biraz farklı.ben kendi tarifimizi vermek istedim bugun.
malzemeler:
dolmabiber
bir miktar pirinç
domates salçası,biber salçası
1soğan
bır miktar maydonoz, dereotu
taze(yoksa kurusuda olur)nane
soğan doğranır.biraz sıvı yağda kavrulur.üstüne biraz salça eklenir.pirinçler yıkanıp üstüne eklenir ve biraz kavrulur.ocaktan aldıktan sonra biraz tuz,pulbiber eklenir karıştırılır.maydonoz ve dereotu da doğranır üstüne karıştırılıp biberlere doldurulur.
afiyet olsun.
2 Ekim 2010 Cumartesi
hindistan cevizli kurabiye
malzemeler:
1 pk mrg(yumuşak)
2yumurta(1nin beyazı ayrılacak üstüne)
1 çay bardağı sıvıyağ
1çay bardağı hindistan cevizi
1su bardağı pudraşekeri
1 pk kabartmatozu
1pk vanilya
aldığı kadar un
üstüne hindistancevizi
mrg yumurta sıvıyağ pudraşekeri ve hindistancevizi karıştırılır.vanilya kabartmatozu ve un katılıp kulakmemesi yumuşaklıgında hamur yapılır.elde yuvarlanılır,önce yumurta beyazına sonra hindistan cevizine batırılıp tepsiye dizilir.180 derecede pişirilir.
afiyet olsun.
1 pk mrg(yumuşak)
2yumurta(1nin beyazı ayrılacak üstüne)
1 çay bardağı sıvıyağ
1çay bardağı hindistan cevizi
1su bardağı pudraşekeri
1 pk kabartmatozu
1pk vanilya
aldığı kadar un
üstüne hindistancevizi
mrg yumurta sıvıyağ pudraşekeri ve hindistancevizi karıştırılır.vanilya kabartmatozu ve un katılıp kulakmemesi yumuşaklıgında hamur yapılır.elde yuvarlanılır,önce yumurta beyazına sonra hindistan cevizine batırılıp tepsiye dizilir.180 derecede pişirilir.
afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)