24 Şubat 2025 Pazartesi

baklava yufkasından ıspanaklı gül börek

 


malezemeler

1 paket baklavalık yufka

yarım kilo ıspanak

1 cay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı maden suyu

tuz ,karabiber,pulbiber

üzeri için 1 yumurta sarısı

ıspanak yıkanır ayıklanır ve ince ince doğranır.pulbiber karabiber ve az tuz eklenerek karıştırılır.

baklava yufkasının 1 tanesi tezgaha serilir.üzerine sıvıyağ ve maden suyu karışımı sürülür.

kenarına ıspanaklı harç konur ve sarılır.tekrar kendi etrafında sarılarak gül şekli verilir.

tüm yufkalar bu şekilde sarılır ve tepsiye dizilir.üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derece fırında pişirilir.

afiyet olsun.

Hiç yorum yok: