hepinize günaydınlar diliyorum. yeni bir hafta yeni heyecanlar mutluluklar getirsin temennisi ile bugun sizlere geçen hafta gittiğim kabul günün menüsünü vermek istiyorum.sevil arkadaşım çok güzel lezzetler hazırlamıştı bize.sizede fikir vermesi açısından yayınlamak istedim.buyrun bakalım.
masanın görüntüsü
kalıpta haşhaşlı çörek
meksika fasülyesi salatası
mercimekli köfte
nuray ablamın meşhur karbonatlı poğaçası
benim yaptığım kakao şantili lokum(tarif gelecek)
elmalı tart
17 Ekim 2011 Pazartesi
13 Ekim 2011 Perşembe
peynirli cevizli erişte
hepinize günaydın ve hayırlı cumalar diliyorum.bugun sizlere annemlerin gitmeden yaptığı (annem şuan istanbulda) erişteyi vermek istiyorum.tabiki ben yapmadığım için sadece sizinle pişirip yediğim bir tabak eriştenin resmini paylaşacam.erişteyi sevenler mutlaka peynirli ve cevizli denesinler bence.harika bir lezzet.buyrun bakalım bir tabak erişteye....
12 Ekim 2011 Çarşamba
ISLAK KEK -2-
hepinize günaydınlar ve mutlu sabahalar diliyorum aradaşlar.bugun sizlere hepinizin bildiği ıslak kekin tarifini vermek istiyorum.geçen haftalarda bir kaç blogta ıslak kekin değişik yapılışını gördüm ve hemen denemeliyim dedim.iyikide denemişim.harika bir kek oldu.ıslak keki sevenler mutlaka bu tarifi denemelisiniz diyorumö ve tarife geçiyorum.
malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı tozşker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
1 yemek kaşığı kakao
un
üstü:1 su bardağı süt,yarım su bardağı toz şeker,1 yemek kaşığı kakao
şeker ve yumurta mikserle 5 dk çırpılır.sırayla süt,sıvıyağ ve kakao ve vanilya ilave edilerek çırpmaya devam edilir.en son un ve kabartma tozu elenerek ilave edildikten sonra hamurumuz yağlanmış tepsiye dökülür .180 derece fırında pişirilir.
kekimiz fırında pişerken küçük bir tencereye 1 su bardağı süt,yarım su bardağı toz şeker ve 1 yemek kaşığı kakao alınır ve ocakta kaynatılır.kaynayıp soğuyan sos kekimiz piştikten sonra ılıkken üstüne dökülür.
afiyet olsun.
malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı tozşker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
1 yemek kaşığı kakao
un
üstü:1 su bardağı süt,yarım su bardağı toz şeker,1 yemek kaşığı kakao
şeker ve yumurta mikserle 5 dk çırpılır.sırayla süt,sıvıyağ ve kakao ve vanilya ilave edilerek çırpmaya devam edilir.en son un ve kabartma tozu elenerek ilave edildikten sonra hamurumuz yağlanmış tepsiye dökülür .180 derece fırında pişirilir.
kekimiz fırında pişerken küçük bir tencereye 1 su bardağı süt,yarım su bardağı toz şeker ve 1 yemek kaşığı kakao alınır ve ocakta kaynatılır.kaynayıp soğuyan sos kekimiz piştikten sonra ılıkken üstüne dökülür.
afiyet olsun.
10 Ekim 2011 Pazartesi
ÇANTA MİMİ
hepinize günaydınlar ve mutlu, sağlıklı ,neşeli bir gün diliyorum.sevgili arkadaşım NESLİNAME geçen hafta beni mimlemişti.bende hemen cevaplamak istiyorum.buyrun bakalım çantamda neler varmış.
cüzdanım
avondan el kremim ve vucut spreyim
avon not defterim ve o ayın avon katoloğu ve kalemim
mendilim
ve telefonum.
bu mimi kimlere gönderiyorum .buyrun bakalım.
DERYA
ŞERİFE
MELİHA
HAYATIN TATLARI
MİSKETLİMONU-HÜLYA
ROZERİNİN ANNESİ
SENEM
HÜLYA
ve isimin yazamadığım btün arkadaşlarıma gönderiyorum.buyrun bakalım canlar.çantanızda neler var gösterin.
cüzdanım
avondan el kremim ve vucut spreyim
avon not defterim ve o ayın avon katoloğu ve kalemim
mendilim
ve telefonum.
bu mimi kimlere gönderiyorum .buyrun bakalım.
DERYA
ŞERİFE
MELİHA
HAYATIN TATLARI
MİSKETLİMONU-HÜLYA
ROZERİNİN ANNESİ
SENEM
HÜLYA
ve isimin yazamadığım btün arkadaşlarıma gönderiyorum.buyrun bakalım canlar.çantanızda neler var gösterin.
rengarenk patates salatası
hepinize günaydınlar ve mutlu sağlıklı bir hafta geçirmenizi temenni ediyorum.bugun yapılması çok kolay, istediğiniz malzemelerle renklendireceğiniz bol vitaminli bir patetes salatası tarifi vermek istiyorum. buyrun bakalım.
malzemeler:
3 tane haşlanmış patates
yarım demet maydonoz
yarım demet dereotu
1 büyük havuç
1 tane kırmızı biber
1 tane salatalık
1 küçük kurusoğan
mor lahana
tuz,zeytinyağ,limon,kırmızı pul biber
haşlanmış patatesler soyulur ve küp küp doğranır.içine salatalık,kırmızı biber,maydonoz ve dereotuda doğranıp ilave edilir.havuçda rendelenip ilave edildikten sonra en son kurusoğan doğranıp eklenir.yağ,limon,pulbiber ve tuzda ilave edildikten sonra karıştırılıp servis yapılır.afiyet olsun.
malzemeler:
3 tane haşlanmış patates
yarım demet maydonoz
yarım demet dereotu
1 büyük havuç
1 tane kırmızı biber
1 tane salatalık
1 küçük kurusoğan
mor lahana
tuz,zeytinyağ,limon,kırmızı pul biber
haşlanmış patatesler soyulur ve küp küp doğranır.içine salatalık,kırmızı biber,maydonoz ve dereotuda doğranıp ilave edilir.havuçda rendelenip ilave edildikten sonra en son kurusoğan doğranıp eklenir.yağ,limon,pulbiber ve tuzda ilave edildikten sonra karıştırılıp servis yapılır.afiyet olsun.
7 Ekim 2011 Cuma
tavada haşhaşlı çörek
hepinize günaydınlar ve hayılı cumalar diliyorum.bugunde sizlere az zamanda yapabileceğiniz kolay ve lezzetli bir çörek tarifi vermek istiyorum.dilerseniz hamuru ekmek fırınından alabilir veya kendiniz evde hazırlayabilirsiniz.buyrun bakalım lezzeti çok tel tel haşhaşlı çöreğimize
evde hamur hazırlamak için:
un,tuz,maya,ılık su
içi:haşhaş ve sıvıyağ
haşhaş bir kaseye alınır ve az sıvıyağ ilave edilerek karıştırılır.
göz kararı un derin büyük bir kabın içine alınır ve unun ortası açılır.tuz ve maya koyduktan sonra ılık sudan yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur yapıyoruz.hamurumuzun üstünü örterek mayalanmaya bırakıyoruz.
mayalan hamurdan elimizle büyük bir parça koparıp düz bir zeminde hafif un serperek mardaneyle açılır.açılan hamurun heryerine sıvıyağla karıştırılmış haşhaş sürülür.hamur yufka katlar gibi dörde katlanır ve tekrar zuvala yapılıp hafif kalın olacak şekilde açılır.teflon tencere veya tavada yağsız olarak arkalı önlü pişirilir.pişen çöreklerin iki tarafıda tereyağla yağlanıp servis yapılır.
afiyet olsun.
evde hamur hazırlamak için:
un,tuz,maya,ılık su
içi:haşhaş ve sıvıyağ
haşhaş bir kaseye alınır ve az sıvıyağ ilave edilerek karıştırılır.
göz kararı un derin büyük bir kabın içine alınır ve unun ortası açılır.tuz ve maya koyduktan sonra ılık sudan yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur yapıyoruz.hamurumuzun üstünü örterek mayalanmaya bırakıyoruz.
mayalan hamurdan elimizle büyük bir parça koparıp düz bir zeminde hafif un serperek mardaneyle açılır.açılan hamurun heryerine sıvıyağla karıştırılmış haşhaş sürülür.hamur yufka katlar gibi dörde katlanır ve tekrar zuvala yapılıp hafif kalın olacak şekilde açılır.teflon tencere veya tavada yağsız olarak arkalı önlü pişirilir.pişen çöreklerin iki tarafıda tereyağla yağlanıp servis yapılır.
afiyet olsun.
5 Ekim 2011 Çarşamba
limonlu hindistan cevizli kek
hepinize günaydınlar diliyorum arkadaşlar.gününüz mutlu ,neşeli ve en önemlisi sağlıklı geçsin dileklerimle bugun sizlere limon aroması ve hindistan cevizinin bir arada olduğu harika bir kek tarifi vermek istiyorum.basit ama lezzetli bir kek yapmak isteyenler buyrun bakalım tarifimize.
malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 limon kabuğu rendesi
yarım limon suyu
yarım çay bardağı hindistan cevizi
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
aldığı kadar un
yumurta ve şeker derin bir kaba alınır ve köpük köpük oluncaya kadar çırpılır.yoğurt ve sıvıyağ da eklendikten sonra çırpaya devam edilir.eğer mikserle çırpıyorsak burdan sonra bırakmalıyız.limon suyu,limon kabuğu rendesi ,hindistan cevizi ve vanilyada ilave edildikten sonra kaşıkla hafif karıştırılır.en son kabartma tozu ve un elenerek hamura eklenir ve kaşıkla hafif karıştırılarak yağlanmış tepsiye dökülür.180 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.
malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 limon kabuğu rendesi
yarım limon suyu
yarım çay bardağı hindistan cevizi
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
aldığı kadar un
yumurta ve şeker derin bir kaba alınır ve köpük köpük oluncaya kadar çırpılır.yoğurt ve sıvıyağ da eklendikten sonra çırpaya devam edilir.eğer mikserle çırpıyorsak burdan sonra bırakmalıyız.limon suyu,limon kabuğu rendesi ,hindistan cevizi ve vanilyada ilave edildikten sonra kaşıkla hafif karıştırılır.en son kabartma tozu ve un elenerek hamura eklenir ve kaşıkla hafif karıştırılarak yağlanmış tepsiye dökülür.180 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.
SEVİLAY ABLAMDA KABUL GÜNÜ
hepinize günaydınlar ve sağlıklı neşeli günler diliyorum arkadaşlar.bugunde sizlere sevilay ablamın kabul gününden görüntüler vermek istiyorum.buyrun bakalım sevilay ablamın menüsünde neler varmış.
masadan çok güzel bir görüntü.resimi ben çektiğim için yokum maleseff.
patlıcan kavurma
haşhaşlı yeditelli çörek
tavuklu pilav
tırtıl kurabiye
fındıklı kurabiye
kadayıf dolması
kakaolu kek
masadan çok güzel bir görüntü.resimi ben çektiğim için yokum maleseff.
patlıcan kavurma
haşhaşlı yeditelli çörek
tavuklu pilav
tırtıl kurabiye
fındıklı kurabiye
kadayıf dolması
kakaolu kek
3 Ekim 2011 Pazartesi
havuç patates
herkese günaydınlar ve mutlu sağlıklı bir hafta diliyorum.bugun sizlere çok kolay ve şık bir sunum yapabileceğiniz bir tarif vermek istiyorum.ayrıca bu tarifi sevgili arkadaşım PAŞAMSOFRAM ın düzenlemiş olduğu biz zayıflıyoruz etkinliğine göndermek istiyorum.
malzemeler:
3 -4 tane patates
biber salçası
tuz,pul biber,limon
maydonoz
patatesler ocakta haşlanır ve soyulur.tam soğumadan sıcakken bir eziciyle pürüssüz olacak şekilde ezilir.içine biraz biber salçası,tuz,limon suyu ve pulbiber ilave edilerek yoğrulur.patatesten elimize biraz alıp havuç şekli verilir ve saplarına maydonoz dalları konularak havuçların kökleri yapılır.
afiyet olsun.
malzemeler:
3 -4 tane patates
biber salçası
tuz,pul biber,limon
maydonoz
patatesler ocakta haşlanır ve soyulur.tam soğumadan sıcakken bir eziciyle pürüssüz olacak şekilde ezilir.içine biraz biber salçası,tuz,limon suyu ve pulbiber ilave edilerek yoğrulur.patatesten elimize biraz alıp havuç şekli verilir ve saplarına maydonoz dalları konularak havuçların kökleri yapılır.
afiyet olsun.
1 Ekim 2011 Cumartesi
havuçlu karnıbahar salatası
hepinize günaydınlar ve mutlu , sağlıklı bir hafta sonu diliyorum.rahatsızlığımdan dolayı mesajlarıyla beni yanlız bırakmayan tüm arkadaşlarıma teşşekkür ediyorum.iyiki varsınız arkadaşlar.iyiki sizleri tanımışım.diş sorunum hala devam ediyor tabikiii.yüzüm hala şiş ama ağrılar biraz azaldı.sıkıntıdan uçuklarda çıkınca anlayacağınız ben yastıktan başımı kaldıramaz oldum.haftaya şişlik inerse dişi çetirip yapma kısmına geçecez inşallah. ALLAH ım çaresiz dert vermesin.bunada şükür diyerek sizlere kolay bir salata tarifi vermek istiyorum.buyrun bakalım tarifimize.
malzemeler:
1 küçük karnıbahar
2 havuç
1 büyük kase sarımsaklı yoğurt
az sıvıyağ,kırmızı pulbiber ve tuz
karnıbaharlar küçük dallarına ayrılır ve tuzlu suda haşlanır.haşlanan karnıbaharlar borcamın altına dizilir.2 havuç soyulduktan sonra rendelenir ve karnıbarların üstü kapanacak şekilde serpilir.en üste çırpılmış sarımsaklı yoğurt dökülür ve havuçların üstü kapanır.küçük bir tavada az sıvıyağla kırmızı pulbiber yakılır ve yoğurtun üstüne gezdirilir.servis yapılır.
afiyet olsun.
malzemeler:
1 küçük karnıbahar
2 havuç
1 büyük kase sarımsaklı yoğurt
az sıvıyağ,kırmızı pulbiber ve tuz
karnıbaharlar küçük dallarına ayrılır ve tuzlu suda haşlanır.haşlanan karnıbaharlar borcamın altına dizilir.2 havuç soyulduktan sonra rendelenir ve karnıbarların üstü kapanacak şekilde serpilir.en üste çırpılmış sarımsaklı yoğurt dökülür ve havuçların üstü kapanır.küçük bir tavada az sıvıyağla kırmızı pulbiber yakılır ve yoğurtun üstüne gezdirilir.servis yapılır.
afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)